Toby Alderweireld
90'
2 - 1

Liverpool heeft met wat meeval de topper tegen Tottenham gewonnen. Dankzij een late owngoal hielden de Reds de drie punten op Anfield. Liverpool zet zo Manchester City weer onder druk.

Tottenham begon aan de wedstrijd met een vijfmansdefensie, met Alderweireld en Vertonghen in de afweergordel. Dat bleek niet de beste keuze van coach Pochettino, die door een schorsing vanuit de tribunes moest toekijken hoe zijn team voor de rust geen grip kreeg op de wedstrijd.

De gretig voetballende thuisploeg kwam na een kwartier voetballen op voorsprong. Robertson schilderde een voorzet op het hoofd van Firmino, die met een buffelstoot de 1-0 op het bord zette.

Op een reactie van Tottenham was het wachten tot na de rust. Pochettino had zijn pionnen herschikt in de kleedkamer en dat loonde. De bezoekers kwamen een pak beter voor de dag en Moura drukte dat 20 minuten voor tijd ook uit in een doelpunt.

In een slotfase met wisselende kansen staken beide teams hun hand uit naar de overwinning. Het dubbeltje viel uiteindelijk in het voordeel van Liverpool, dat met een gelukje de drie punten thuis hield. Lloris bokste een kopbal van Salah op de voeten van de ongelukkige Alderweireld, die de bal in zijn eigen doel doel zag hobbelen.

Dankzij de late overwinning wipt Liverpool in de stand weer over Manchester City. De Reds tellen 2 punten meer, maar City heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

90+7'

Ref Atkinson blaast voor het einde van de wedstrijd. De thuisploeg kruipt door een klein gaatje dankzij de ongelukkige owngoal van Alderweireld.
90+6'
Georginio Wijnaldum (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dele Alli (Tottenham Hotspur).
90+4'
90+2'
90+1'

90'

Liverpool scoort

Tegen de gang van het spel in scoort Liverpool toch nog. Lloris duwt een kopbal van Salah tegen Alderweireld en de bal rolt in het Tottenham-doel.
90'

Own goal voor
Liverpool

Goal voor Liverpool. Toby Alderweireld scoort ongelukkig in eigen doel.
90'
Redding van Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), die de bal al duikend kan pareren.
90'
De voorzet komt tot bij Mohamed Salah (Liverpool). Zijn kopbal gaat richting doel...
90'
Trent Alexander-Arnold neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
Dele Alli (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'

Bijna Alli

Tottenham is de betere ploeg in het slotkwartier en versiert nu de beste kansen. Alli maakt ruimte voor zichzelf in de zestien en probeert de bal in de verste kruising te krullen. Net niet.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Mohamed Salah (Liverpool) stond buitenspel.