• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham zakt in als een pudding en kwakkelt voort met 1 op 12

  einde
  21
  1. 26' - Doelpunt - Harry Kane (0 - 1)
  2. 23' - Geel - Yan Valery
  3. 10' - Geel - Oriol Romeu
  1. 88' - Geel - Nathan Redmond
  2. 88' - Geel - Moussa Sissoko
  3. 82' - Verv. Dele Alli door Fernando Llorente
  4. 82' - Verv. Danny Rose door Ben Davies
  5. 81' - Doelpunt vrije trap - James Ward-Prowse (2 - 1)
  6. 79' - Geel - Kyle Walker-Peters
  7. 78' - Geel - Pierre-Emile Højbjerg
  8. 76' - Doelpunt - Yan Valery (1 - 1)
  9. 73' - Verv. Shane Long door Stuart Armstrong
  10. 72' - Verv. Lucas Moura door Son Heung-Min
  26'Harry Kane0 - 1
  76'Yan Valery1 - 1
  81'James Ward-Prowse2 - 1

  Tottenham heeft (opnieuw) een blauwtje gelopen in de Premier League. Het leek op weg naar een eenvoudige zege, maar na de pauze zakte het kaartenhuisje van Pochettino helemaal in elkaar. Southampton draaide het nog om naar een 2-1-overwinning.

  Tottenham had na een ontgoochelende 1 op 9 in de competitie even vertrouwen kunnen tanken in de Champions League. Dat was er ook aan te zien in het St. Mary's Stadium van Southampton. Zeker met de terugkeer van Dele Alli, die 7 weken in de lappenmand lag, draaide de aanvalsmotor weer op volle toeren.

   

  Southampton probeerde de gaten wel toe te dekken, maar steevast was er een bliksemafleider van de Spurs die verwarring zaaide. Na een bal op de paal en de lat kon de alomtegenwoordige Harry Kane een assist van Dele Alli in doel werken. Het koningskoppel was herenigd.

  Tottenham zakt door het ijs na de pauze

  Tottenham vergat zijn schaapjes echter helemaal op het droge te zetten voor de rust en dat brak de bezoekers zuur op. Southampton-coach Ralp Hasenhüttl reanimeerde zijn ploeg met een dubbele wissel en de wedstrijd kantelde in de tweede helft.


  Twintig minuten lang kreeg Tottenham waarschuwingen om de match weer in handen te nemen, maar zonder coach Mauricio Pochettino, die op het strafbankje in de tribune zat, drong die boodschap niet door. Yan Valery zette aan de tweede paal dan maar de verdiende gelijkmaker op het bord. 


  En nog kreeg Tottenham zijn zaakjes niet op orde. Ward-Prowse maakte de ommekeer compleet met een prachtige vrije trap. Het slotoffensief van de bezoekers in de extra tijd kwam te laat om de pijnlijke 1 op 12 te verijdelen. Manchester United kan de Spurs morgen inhalen, Southampton sprokkelt gouden punten in de degradatiestrijd.

  Wat bezielde Rose bij deze tegengoal?

  Een prachtige vrijschop beslist de match

  Spurs-coach hekelt mentaliteit van spelers: "Je kunt niet slechts 45 minuten voetballen"

  In de Champions League mocht Tottenham deze week nog vieren, in de Premier League kreeg het weer klappen. "We moeten beseffen dat we afzien als we niet de intensiteit van in de Champions League bovenhalen", reageerde coach Mauricio Pochettino.

   

  "Je kunt niet slechts 45 minuten voetballen. We zitten in de kwartfinales van de Champions League. Als je na één helft alles weggeeft, dan gaat het om mentaliteit. Het is erg moeilijk om het verschil tussen de eerste en de tweede helft te begrijpen. Ik ben erg ontgoocheld."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Tottenham zakt na de pauze door het ijs en wordt getrakteerd op een pijnlijke 1 op 12. Southampton doet een gouden zaak in de degradatiestrijd.
  2. tweede helft, minuut 95. Walker-Peters versiert nog een vrije trap voor Tottenham, de bal van de laatste kans.
  3. tweede helft, minuut 94. Tottenham zet nu toch nog druk in de slotminuten. De ballen worden in het strafschopgebied gepompt, de chaos is compleet.
  4. tweede helft, minuut 91. Nog 4 minuten. Tottenham krijgt nog een levenslijn van de scheidsrechter: 4 minuten extra. .
  5. tweede helft, minuut 90. Wie een onhoudbare druk had verwacht van Tottenham, wordt teleurgesteld. Southampton heeft de situatie stevig onder controle. Kane, alomtegenwoordig voor de pauze, is volledig onzichtbaar.
  6. Gele kaart voor Nathan Redmond van Southampton tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 88. De gemoederen raken verhit door de totale ommekeer. Sissoko laat zich op stang jagen door Redmond en pakt uit met een fikse duw. Ze worden allebei beloond met een gele kaart.
  8. Gele kaart voor Moussa Sissoko van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 86. Llorente en Ben Davies zijn de twee namen die Pochettino heeft doorgetelefoneerd naar de bank. Kunnen zijn nog iets rapen voor de bezoekers?