• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Anti-voetbal levert Brighton volle buit op dankzij wereldgoal Knockaert

  einde
  12
  1. 24' - Geel - Martín Montoya
  2. 20' - Doelpunt - Glenn Murray (0 - 1)
  3. 1' - Geel - Anthony Knockaert
  1. 90+5' - Verv. Alireza Jahanbakhsh door Jürgen Locadia
  2. 90+3' - Geel - Bernardo
  3. 90+2' - Geel - Mathew Ryan
  4. 89' - Geel - Scott Dann
  5. 77' - Verv. James McArthur door Christian Benteke
  6. 77' - Verv. Andros Townsend door Max Meyer
  7. 76' - Verv. Anthony Knockaert door Solly March
  8. 74' - Doelpunt - Anthony Knockaert (1 - 2)
  9. 70' - Geel - Glenn Murray
  10. 50' - Doelpunt strafschop - Luka Milivojevic (1 - 1)
  20'Glenn Murray0 - 1
  50'Luka Milivojevic1 - 1
  74'Anthony Knockaert1 - 2

  Crystal Palace heeft 94 minuten lang de beladen derby tegen Brighton geregisseerd maar blijft onverdiend met lege handen achter. Brighton profiteerde van een prinsheerlijke goal van Anthony Knockaert (ex-Standard)

  Crystal Palace had slechts één keer kunnen winnen in zijn laatste zes thuiswedstrijden en wou uitgerekend tegen rivaal Brighton daar verandering in brengen. De thuisploeg nam de touwtjes stevig in handen, maar dat overwicht leverde weinig tot geen kansen op.

   

  Brighton weigerde mee te voetballen en loerde op de counter, vreemd genoeg een succesvoller recept. De eerste (en enige) kans voor de pauze was meteen raak. Glenn Murray mikte zijn tweede balcontact van de partij voorbij Guaita.

   

  Crystal Palace bonkte met Michy Batshuayi nog op de poort, maar voor de rust kreeg de thuisploeg niet wat het verdiende. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel in de tweede helft: Milivojevic was alweer onfeilbaar vanaf de stip.

   

  De thuisploeg mocht nog aanspraak maken op de overwinning met liefst 16 doelpogingen, maar de efficiëntie van Batshuayi en co. stond op een laag pitje. Dan toonde Anthony Knockaert wel hoe het moest. De derde doeltrap van de bezoekers verdween prinsheerlijk in de winkelhaak, meteen goed voor de drie punten.  

  Bekijk hier het winnende doelpunt van Knockaert:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Verdiend kan je het niet noemen, maar Brighton gaat met de drie punten lopen in Selhurst Park. Anthony Knockaert besliste de match met een heerlijke trap.
  2. tweede helft, minuut 96. Benteke kwam nog bij de bal, maar kan niet meer koppen. De punten zijn binnen voor Brighton.
  3. tweede helft, minuut 96. Batshuayi versiert nog een corner, de laatste kans voor Crystal Palace.
  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Jürgen Locadia erin, Alireza Jahanbakhsh eruit
  5. Gele kaart voor Bernardo van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 93. Schlupp ziet een afvallende bal in zijn richting komen, maar weet niet goed wat hij ermee moet aanvangen. De bal is te hoog voor een volley, maar toch probeert hij het. De bal gaat hoog over.
  7. Gele kaart voor Mathew Ryan van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 92
  8. tweede helft, minuut 91. Nog vier minuten. Crystal Palace heeft nog vier minuten om nog een punt uit de brand te slepen, nadat het 90 minuten lang de betere ploeg was.
  9. Gele kaart voor Scott Dann van Crystal Palace tijdens tweede helft, minuut 89
  10. tweede helft, minuut 89. Geen gelukkige middag voor Batshuayi. De Belgische spits wordt moeilijk gevonden en kan geen gevaar creëren met zijn dribbels.