1. 16' - Doelpunt - Aaron Ramsey (0 - 1)
Premier League - speeldag 29 - 02/03/19 - 13:31
16'
Aaron Ramsey
0 - 1
16'

Tottenham heeft voor het eerst sinds april 2018 gelijkgespeeld in de Premier League. In de derby tegen Arsenal had het een strafschop van Kane nodig om te scoren en Lloris redde net voor het einde nog een penalty van Aubameyang.

Het voetbal van Tottenham kwam niet uit de verf in eigen huis tegen stadsrivaal Arsenal. Na een kwartier keek de thuisploeg zo al tegen een achterstand aan. Sanchez liet zich de bal afsnoepen rond de middencirkel na een slechte controle. Ramsey stak het veld over en stond alleen voor de doelman. Hij omspeelde Lloris: 0-1.

Het antwoord van Tottenham was een rake kopbal van Harry Kane na een vrije trap van Trippier, maar de lijnrechter stak zijn vlag in de lucht. Daarna was het wachten tot net voor het rustsignaal tot de thuisploeg nog eens tussen de palen kon trappen. Eriksen mikte vanaf vijf meter op de voeten van Leno en de doelman had nog een uitstekende reflex in huis op de hernemening van Sissoko.

Na de pauze waren er kansjes voor Alderweireld en Rose, maar Tottenham had een penalty nodig om te scoren. Dit keer was de lijnrechter wel (te) mild voor Kane. Hij stond buitenspel, maar Mustafi sprong in zijn rug en de scheidsrechter wees naar de stip. Kane twijfelde niet om staalhard in de rechterbenedenhoek te mikken.

Een koude douche voor Arsenal want de bezoekers hadden alles al bij al onder controle. In de 90e minuut viel er nog een cadeautje uit de lucht. Sanchez ging in de fout en Aubameyang kreeg de kans om met een penalty de match te beslissen. De spits deed het verrassend slap en centraal en Lloris duwde de bal weg. Vertonghen was heel alert en keerde de herkansing van de lijn. Door het gelijkspel dreigt Arsenal zijn 4e plek te verliezen aan Manchester United. Tottenham blijft derde.

De penaltyfase met Harry Kane

90+7'

Einde: 1-1

Tottenham speelt voor het eerst dit seizoen gelijk: 1-1. De thuisploeg moet daarvoor Kane en Lloris bedanken.
90+6'
Een ingreep van Torreira op Rose komt hem nog op een rode kaart te staan helemaal in het slot.
90+5'
Tottenham Hotspur krijgt een vrije trap. Lucas Torreira (Arsenal) haalde een tegenstander onderuit.
90+4'
Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Granit Xhaka (Arsenal).
90+4'
90+2'
Shkodran Mustafi (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harry Kane (Tottenham Hotspur).
90+1'

90+1'
Mesut Özil neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

Lloris redt!

Het blijft 1-1! Aubameyang ziet zijn elfmeter gestopt door Lloris. De poging van de spits is veel te slap en te centraal. Wembley juicht! Vertonghen keert op spectaculaire wijze de herkansing voor de lijn.
90+1'
Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn.
90+1'
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) haalt uit met zijn rechter...
90+1'
Redding van Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'

Penalty gemist voor

De strafschop voor Arsenal is een klusje voor Pierre-Emerick Aubameyang, maar zijn poging wordt gered door de doelman.