• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City pakt zuinige zege, maar speelt De Bruyne kwijt

  einde
  01
  1. 45+2' - Verv. Kevin De Bruyne door Riyad Mahrez
  1. 90' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  2. 84' - Geel - Joshua King
  3. 84' - Geel - Kyle Walker
  4. 83' - Verv. Nathaniel Clyne door Diego Rico
  5. 83' - Verv. Jack Simpson door Jordon Ibe
  6. 75' - Verv. David Brooks door Lys Mousset
  7. 65' - Geel - Nicolás Otamendi
  8. 55' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 1)
  9. 48' - Verv. John Stones door Vincent Kompany
  55'Riyad Mahrez0 - 1

  Manchester City heeft de koppositie overgenomen van Liverpool met een zuinige zege tegen Bournemouth, maar betaalt er wel een dure prijs voor. Kevin De Bruyne viel halverwege uit met een (hamstring?)blessure.

  Manchester City had zijn dipje tijdens de kerstperiode al doorgespoeld met onder meer een 6-0-pandoering tegen Chelsea. Bournemouth, dat thuis een stevig fort kan bouwen, was gewaarschuwd.

   

  Het was dan ook geen verrassing dat de thuisploeg meteen in de loopgraven kroop om het zware geschut uit Manchester tegen te houden. Het resultaat: 45 minuten eenrichtingsverkeer, zonder al te grote kansen.

   

  Silva mikte een voorzet van De Bruyne net naast, ook Agüero kon niets aanvangen met een pass van de Rode Duivel. Een moelijke middag leek in de maak voor City, zeker toen De Bruyne halverwege geblesseerd uitviel. Tijdens een tegenprik greep hij naar zijn hamstring, met een pijnlijke grimas stapte hij van het veld.

  Mahrez schenkt City de volle buit

  Met Mahrez in de plaats van De Bruyne en de invalbeurt van Kompany veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Bournemouth wachtte (net iets te passief) af, City zocht openingen.

   

  Na 55 minuten trok City nog eens door het strafschopgebied met enkele onzuivere combinaties, maar het loonde wel. Mahrez verschalkte Boruc in de korte hoek. Een schoonheidsprijs zal het niet opleveren, maar dat zal de Algerijn worst wezen.

   

  City liet zijn greep op de wedstrijd los, maar Bournemouth gebruikte die kans niet om zijn klauwen te tonen. Integendeel, ook in het slotkwartier waren de weinige kansen voor de bezoekers. Sterling mikte in het zijnet en Mahrez liet een rebound voor een open doel onbenut. Het slotakkoord was voor Agüero, die een heerlijke schepbal tegen de lat zag eindigen.

   

  Liverpool is zijn koppositie (voorlopig) kwijt aan titelverdediger City en moet morgen zijn tenen uitkuisen in de Merseyside derby tegen Everton. Bournemouth mag zich mathematisch nog niet veilig rekenen.

  Kevin De Bruyne viel net voor de rust geblesseerd uit:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Manchester City verlaat Bournemouth met een zuinige zege dankzij Mahrez, maar betaalt er wel een dure prijs voor: De Bruyne ligt in de lappenmand.
  2. tweede helft, minuut 94. Sterling gaat nog wat tijd rekken aan de cornervlag en lokt een foutje uit. City lijkt zonder kleerscheuren en met de drie punten te kunnen vertrekken uit Bournemouth.
  3. tweede helft, minuut 92. Van Bournemouth moeten we geen gevaar meer verwachten in de extra tijd. Manchester City mag het nog proberen met hoekschop nummer 14.
  4. tweede helft, minuut 90. Het was meteen het laatste wapenfeit van Agüero. Hij schudt Gabriel Jesus de hand aan de zijlijn en mag uitblazen op de bank.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Agüero wil wel een 14e goal in zijn 14e wedstrijd scoren. De Argentijn maakt ruimte voor zichzelf, maar mikt ver naast.
  7. tweede helft, minuut 87. Bijna verdubbeling. Manchester City geeft de zoektocht naar het tweede doelpunt nog niet op. Mahrez wordt uit het oog verloren bij een doorgekopte bal, maar nu laat Boruc zich niet verschalken in de korte hoek.
  8. tweede helft, minuut 85. Kyle Walker pakt uit met een pittige overtreding op King en de poppetjes gaan aan het dansen. Guardiola moet zich tussen de kemphanen gooien. Walker verlaat het strijdtoneel met geel.
  9. Gele kaart voor Joshua King van Bournemouth tijdens tweede helft, minuut 84
  10. Gele kaart voor Kyle Walker van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 84