• home
 • video
 • pas verschenen

  City hijst zich naast Liverpool, invaller De Bruyne levert assist af

  einde
  02
  1. 45+2' - Doelpunt - Aymeric Laporte (0 - 1)
  1. 90+7' - Doelpunt - Gabriel Jesus (0 - 2)
  2. 89' - Verv. David Silva door Kevin De Bruyne
  3. 82' - Geel - Kurt Zouma
  4. 80' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  5. 80' - Verv. Theo Walcott door Cenk Tosun
  6. 73' - Verv. Bernard door Richarlison
  7. 73' - Geel - Fernandinho
  8. 63' - Verv. André Gomes door Gylfi Sigurdsson
  9. 59' - Verv. Leroy Sané door Raheem Sterling
  45+2'Aymeric Laporte0 - 1
  90+7'Gabriel Jesus0 - 2

  Manchester City blijft druk zetten op Liverpool. Tegen Everton stelden Aymeric Laporte en Gabriel Jesus de 3 punten veilig. De Bruyne kreeg 8 minuten speeltijd en zette nog een assist op zijn puntenkaart.

  Weinig kansen, De Bruyne staat maar 8 minuten op veld

  Omdat Manchester City over dik 2 weken de finale van de League Cup speelt (tegen Chelsea), werd het competitieduel dat toen gepland stond vandaag al gespeeld.

   

  Tegen Everton zag Kevin De Bruyne vanaf de bank hoe Laporte na een kwartier de bal net naast doel knikte. Net voor de rust was het dan toch raak voor de Fransman, die een vrije trap van David Silva onhoudbaar tegen het net kopte.

   

  De koffie was niet straf genoeg, want in de 2e helft was het vaak op de tanden bijten voor de toeschouwers. Een bal tussen de palen was een rariteit. Een omhaal van Agüero ging net naast en Ederson klemde een pegel van Gueye.

   

  In de 89e minuut kreeg Kevin De Bruyne dan toch nog een speelkans. In de laatste van 7 minuten extra tijd stuurde hij Gabriel Jesus in het gaatje, die in 2 tijden de 0-2 op het scorebord kopte.

   

  Zo komt City op gelijke hoogte van Liverpool, dat wel een match minder gespeeld heeft.

  Bekijk de openingsgoal van Laporte

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Asssist De Bruyne. De Bruyne stuurt Gabriel Jesus in het gaatje. Pickford brengt eerst redding, waarna Jesus de bal toch nog in doel kopt. .
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 97 door Gabriel Jesus van Manchester City. 0, 2.
  3. tweede helft, minuut 95. De Bruyne borstelt de linkerflank af en dwingt nog een vrije trap af. Sterling doet er niks mee. Nog een half minuutje.
  4. tweede helft, minuut 94. Ook de extra tijd verwent de liefhebbers van mooi voetbal niet. De bal wordt weggestampt van hot naar her. Ongelukkig voor De Bruyne om in zo'n match de slotminuten vol te maken.
  5. tweede helft, minuut 91. 7 minuten extra tijd. Doordat het spel geregeld stil lag (verzorging Laporte) krijgen we nog 7 minuten speeltijd. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester City, Kevin De Bruyne erin, David Silva eruit
  7. tweede helft, minuut 88. De Bruyne valt in. David Silva maakt plaats voor Kevin De Bruyne. Hij mag de laatste minuten volmaken.
  8. tweede helft, minuut 85. Zullen we toch nog een Belg aan het werk zien in deze match? Guardiola geeft De Bruyne wat tactische richtlijnen mee. Hij staat klaar om in te vallen.
  9. tweede helft, minuut 83. Ederson komt goed uit doel en is sneller op de bal dan Tosun. Goede actie van de City-doelman. .