Ga naar de inhoud

FOTO: Cardiff City eert Sala met thuiswinst tegen Bournemouth

 1. 83' - Verv. Oumar Niasse door Kenneth Zohore
 2. 75' - Geel - Adam Smith
 3. 50' - Geel - Sol Bamba

Cardiff City heeft zijn eerste thuiswedstrijd sinds het verdwijnen van Emiliano Sala in winst omgezet. De ploeg uit Wales versloeg Bournemouth met 2-0.

De Engelse middenvelder Bobby Reid maakte op zijn 27e verjaardag beide doelpunten. Reid opende de score al in de vijfde minuut uit een strafschop. Hij vierde gepast door een blauw shirt met daarop een foto van Sala omhoog te houden.

 

De wedstrijd stond vooral in het teken van de recordaankoop van Cardiff City die vermoedelijk nooit zal spelen voor de club. De Argentijnse spits zou begin vorige week van Nantes naar Wales vliegen, maar het toestel verdween van de radar.

 

Een foto van Sala sierde de voorkant van het programmaboekje van Cardiff voor de partij. "Emiliano is vanavond niet bij ons, maar we bidden voor hem en David." (de piloot van het vliegtuig, red.)

 

Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden. De toeschouwers vormden met papiertjes de Argentijnse vlag, met de naam van Sala daarin.

FOTO: de emotionele avond in Cardiff

Bloemen en tekeningen lagen buiten het stadion verspreid

De supporters lieten de naam van de Argentijn verschijnen tussen de kleuren van de Argentijnse vlag.

Cardiff-coach Neil Warnock.

De Cardiff-spelers eerden Sala met zijn foto op hun shirt tijdens de opwarming.

Bobby Reid maakte beide doelpunten.

Reid vierde door het blauwe shirt de lucht in de steken.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. Joshua King (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenneth Zohore (Cardiff City). tweede helft, minuut 94.
 3. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Junior Hoilett (Cardiff City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 94.
 4. Redding van Artur Boruc (Bournemouth), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 93.
 5. Kenneth Zohore (Cardiff City) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 93.
 6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 7. Callum Paterson (Cardiff City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jefferson Lerma (Bournemouth). tweede helft, minuut 90.
 8. Joe Bennett (Cardiff City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jefferson Lerma (Bournemouth). tweede helft, minuut 90.
 9. Jefferson Lerma (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kenneth Zohore (Cardiff City). tweede helft, minuut 89.
 10. Jordon Ibe (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lee Peltier (Cardiff City). tweede helft, minuut 86.
 11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cardiff City, Kenneth Zohore erin, Oumar Niasse eruit
 12. Jefferson Lerma (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Callum Paterson (Cardiff City). tweede helft, minuut 80.
 13. Nathan Aké (Bournemouth) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 79.
 14. Callum Paterson (Cardiff City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 78.
 15. Hoekschop voor Cardiff City. Junior Hoilett trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 77.
 16. Junior Hoilett (Cardiff City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 76.
 17. Gele kaart voor Adam Smith van Bournemouth tijdens tweede helft, minuut 75
 18. Cardiff City krijgt een vrije trap. Adam Smith (Bournemouth) haalde Sol Bamba onderuit. tweede helft, minuut 75.
 19. Callum Paterson (Cardiff City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 73.
 20. Junior Hoilett neemt de hoekschop voor Cardiff City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 72.