• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lukaku scoort meteen na invalbeurt gouden treffer, 12 op 12 voor Solskjaer

  1. 28' - Geel - Jamaal Lascelles
  1. 87' - Verv. Marcus Rashford door Jesse Lingard
  2. 81' - Verv. Fabian Schär door Yoshinori Muto
  3. 80' - Doelpunt - Marcus Rashford (0 - 2)
  4. 75' - Geel - Luke Shaw
  5. 69' - Verv. Ayoze Pérez door Kenedy
  6. 64' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 1)
  7. 63' - Verv. Juan Mata door Alexis Sánchez
  8. 63' - Verv. Anthony Martial door Romelu Lukaku
  9. 53' - Verv. Mohamed Diamé door Jonjo Shelvey
  10. 46' - Geel - Victor Lindelöf

  Manchester United blijft foutloos onder zijn interim-coach Ole Gunnar Solskjaer. Het was wel pas toen Romelu Lukaku inviel dat Newcastle door de knieën ging.

  1 baltoets had Lukaku nodig om de ban te breken

  Newcastle legt United uur lang aan de ketting

  Sinds het ontslag van José Mourinho en de komst van Ole Gunnar Solskjaer lijken de spelers van Manchester United plots bevrijd. Toch was het deze keer niet de coach die zijn spelers aan de ketting legde, maar wel Newcastle. Meer dan een uur gebeurde er nauwelijks iets.

   

  Het was pas na de komst van Lukaku en Sanchez dat er een barst in de muur van Newcastle kwam. Uitgerekend onder de hoede van Solskjaer - die bij United zelf jarenlang supersub was - floreert Lukaku als gouden wissel. Na 38 seconden profiteerde hij van een missertje van doelman Dübravka.

   

  Lukaku had ook een voet in de 0-2 van Rashford. Hij zette die samen met zijn mede-invaller Sanchez op en zijn concurrent voor de spitspositie kon eigenlijk niet meer missen.

   

  Met 12 op 12 komt United zowaar tot op 3 punten van Arsenal en 6 punten van nummer 4 Chelsea. De volgende afspraak in de competitie zal veel meer duidelijk maken, want op 13 januari staat Tottenham-United op het programma.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde: 0-2. De zege van Manchester United komt niet meer in gevaar. Na een 12 op 12 onder Solskjaer komt United stilaan weer "tussen de mensen", op 3 punten van Arsenal en 6 van Chelsea.
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Geen 2e voor Lukaku. Lukaku is even later eigenlijk even egoïstisch als Pogba zoëven. Zijn poging belandt in de armen van Dubravka. Zijn ploegmaats stonden wel gedekt én Lukaku verontschuldigt zich voor zijn zelfzucht.
  4. tweede helft, minuut 94. Pogba kan het afmaken. Hij omzeilt de uitgekomen Dubravka, maar schiet in het zijnet. Lukaku had liever gezien dat zijn maatje hem een 2e goal had aangeboden.
  5. tweede helft, minuut 91. 6 minuten extra tijd. Door al die wissels en blessurebehandelingen krijgen we er nog een hele smak bij.
  6. tweede helft, minuut 89. Bij Newcastle moet Yedlin nu verzorgd worden. Hij incasseerde een forse tik van Sanchez. Mooi was het vandaag zeker niet, maar daar zal United niet om malen.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester United, Jesse Lingard erin, Marcus Rashford eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Met een assist en een goal was Marcus Rashford toch opnieuw beslissend voor United. 5 minuten voor tijd mag hij gaan rusten, voor Lingard.
  9. tweede helft, minuut 84. Of het nu 0-0 of 0-2 staat, het blijft bijwijlen een ordinaire schoppartij. Met slechts 3 gele kaarten valt het verdict nog mee.
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Newcastle United, Yoshinori Muto erin, Fabian Schär eruit
  11. tweede helft, minuut 80. GOAL: Rashford maakt het af. Marcus Rashford pikt dan toch nog een goaltje mee en maakt zo de match dood. Lukaku wordt diep gespeeld en geeft door naar Sanchez, ook al invaller. De Chileen speelt Rashford vrij, die niet meer kan missen.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Marcus Rashford van Manchester United. 0, 2.
  13. tweede helft, minuut 79. Pogba neemt dan toch nog eens revanche op Shelvey. Het zorgt voor een grimmig sfeertje in Newcastle. United kan nu best het hoofd koel houden.
  14. Gele kaart voor Luke Shaw van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 73. Pogba steekt met zijn stelten het veld over, maar wordt dan zwaar onderuit gehaald door Shelvey. Dat kan de Fransman totaal niet smaken. Shelvey speelt de vermoorde onschuld en komt er vanaf zonder kaart.
  16. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Newcastle United, Kenedy erin, Ayoze Pérez eruit
  17. tweede helft, minuut 69. Het antwoord van Newcastle komt er via Shelvey. Die kapt 2 spelers uit op zoek naar de ruimte voor een schot. Die komt er ook, maar het schot is van bedenkelijke makelij.
  18. tweede helft, minuut 67. Het doelpunt van Lukaku, zijn 2e goal in zijn 2e invalbeurt op een rij, is niet alleen van goudwaarde voor Manchester United maar ook voor de carrière bij de club van Lukaku. Hij werpt zich steeds meer op tot een basisspeler onder Solskjaer.
  19. tweede helft, minuut 64. GOAL: Lukaku scoort al! Lukaku is al meteen van gouden waarde. Dubravka kan de vrijschop van Rashford niet klemmen en Lukaku prikt de rebound binnen.