• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Wolverhampton zet Tottenham een ferme hak in de slotfase

  einde
  13
  1. 42' - Geel - Christian Eriksen
  2. 22' - Doelpunt - Harry Kane (1 - 0)
  3. 16' - Geel - Ben Davies
  1. 87' - Doelpunt - Hélder Costa (1 - 3)
  2. 85' - Verv. Ivan Cavaleiro door Morgan Gibbs-White
  3. 84' - Geel - Raúl Jiménez
  4. 83' - Doelpunt - Raúl Jiménez (1 - 2)
  5. 81' - Geel - Jonny Castro
  6. 81' - Geel - Harry Kane
  7. 72' - Doelpunt - Willy Boly (1 - 1)
  8. 68' - Verv. Leander Dendoncker door João Moutinho
  9. 68' - Verv. Dele Alli door Lucas Moura
  10. 59' - Verv. Adama Traoré door Hélder Costa
  22'Harry Kane1 - 0
  72'Willy Boly1 - 1
  83'Raúl Jiménez1 - 2
  87'Hélder Costa1 - 3

  In de Premier League heeft Tottenham zich verslikt in Wolverhampton. De Wolves wonnen met 1-3 op Wembley. Leander Dendoncker stond voor het eerst in de basis bij de bezoekers, maar zijn team maakte wel pas het verschil toen de Belg al gewisseld was.

  Zijn plaats in de basiself was een fijn eindejaarsgeschenk voor Dendoncker. De Rode Duivel deed het degelijk als waakhond op het middenveld, maar onderging samen met zijn ploegmaats toch vooral de dominantie van Tottenham voor de pauze. De Spurs pakten wel vooral uit met afstandsschoten, maar eentje daarvan bleek wel de goeie. Harry Kane sneed naar binnen en knalde met zijn linker knap raak.

   

  Na 70 minuten moest Dendoncker naar de kant en zo miste hij al het spektakel. De thuisploeg werd veel te gemakzuchtig en liet in de 2e periode geen enkele bal tussen de palen noteren. De gelijkmaker hing in de lucht en toen Boly bij een hoekschop uit het oog werd verloren, twijfelde hij niet: 1-1.

   

  Tottenham moest op zoek naar een winnende treffer, maar liet zich zo verrassen door een tegenaanval. Toby Alderweireld liet het schot van Jimenez ongelukkig door zijn benen glippen en de bal verdween zo in doel. Het werd uiteindelijk nog pijnlijker want na een nieuwe counter duwde Costa ook nog de 1-3 binnen. 

   

  Het was al van april 2012 geleden dat Tottenham nog verloor tegen een promovendus en het puntenverlies smaakt extra zuur want stiekem droomde de club van een mooie rol in de titelstrijd. Nu krijgt Manchester City een ideale kans om weer naar plaats twee te springen en kan Liverpool weer wat verder uitlopen.  

  De goal van Kane (1-0) was wel erg mooi

  Maar in het slotkwartier gebeurde dit

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-3. De titelkansen van Tottenham krijgen een stevige deuk. De ploeg van Alderweireld gaat met 1-3 onderuit tegen promovendus Wolverhampton.
  2. tweede helft, minuut 92. Nog een kopbal van Gibbs-White. Het is maar een trainingsbal voor Hugo Lloris, maar zo moet Tottenham alweer het hele veld oversteken. De buit is echt wel binnen voor de Wolves.
  3. tweede helft, minuut 91. Lloris komt heel ver uit zijn doel en raakt de bal dan heel slecht. Hij geeft zo bijna een kans op 1-4 weg. Tottenham heeft een mirakel nodig. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Hélder Costa van Wolverhampton Wanderers. 1, 3.
  5. tweede helft, minuut 87. 1-3. Wat gebeurt er allemaal op Wembley? Wolverhampton lijkt de titeldroom van Tottenham aan flarden te schieten. Het wordt 1-3 dankzij Helder Costa. Alderweireld kan niet meer bij een ziekenhuisbal en zo zetten de bezoekers een prima aanval op. .
  6. tweede helft, minuut 87. Geen penalty! Heel Wembley roept om een strafschop. Eriksen gaat neer na een worstelpartij met Boly, maar dat vindt de scheidsrechter onvoldoende voor een elfmeter.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Morgan Gibbs-White erin, Ivan Cavaleiro eruit
  8. Gele kaart voor Raúl Jiménez van Wolverhampton Wanderers tijdens tweede helft, minuut 84