• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Liverpool stuurt Arsenal met flinke kater het nieuwe jaar in

  einde
  51
  1. 45+2' - Doelpunt strafschop - Mohamed Salah (4 - 1)
  2. 33' - Geel - Granit Xhaka
  3. 32' - Doelpunt - Sadio Mané (3 - 1)
  4. 26' - Geel - Andrew Robertson
  5. 16' - Doelpunt - Roberto Firmino (2 - 1)
  6. 14' - Doelpunt - Roberto Firmino (1 - 1)
  7. 11' - Doelpunt - Ainsley Maitland-Niles (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Sokratis Papastathopoulos
  2. 83' - Verv. Andrew Robertson door Nathaniel Clyne
  3. 80' - Verv. Sead Kolašinac door Matteo Guendouzi
  4. 78' - Verv. Georginio Wijnaldum door Adam Lallana
  5. 71' - Verv. Pierre-Emerick Aubameyang door Alexandre Lacazette
  6. 65' - Doelpunt strafschop - Roberto Firmino (5 - 1)
  7. 62' - Verv. Sadio Mané door Jordan Henderson
  11'Ainsley Maitland-Niles0 - 1
  14'Roberto Firmino1 - 1
  16'Roberto Firmino2 - 1
  32'Sadio Mané3 - 1
  45+2'Mohamed Salah4 - 1
  65'Roberto Firmino5 - 1

  In de Premier League heeft Liverpool vlak voor het nieuwe jaar zijn leidersplaats nog wat verstevigd. De Reds trakteerden Arsenal op een 5-1-pandoering en profiteerden zo optimaal van de nederlaag van Tottenham.

  Arsenal is 1 van de 3 teams die Liverpool dit seizoen al punten kon afsnoepen in de Premier League en leek op Anfield heel even op weg om dat opnieuw te doen. Maitland-Niles zette de bezoekers gevleid op voorsprong door een gemeten voorzet van Iwobi binnen te duwen aan de tweede paal.

   

  De goal van de bezoekers werkte voor Liverpool als een rode lap op een stier. De thuisploeg reageerde furieus en in nauwelijks 2 minuten tijd keerde Liverpool de rollen helemaal om. Firmino was 2 keer de afwerker met dienst: 2-1.

   

  Arsenal hing in de touwen en Liverpool mepte de Gunners nog voor de rust helemaal knock-out, met een goal van Mané en een penalty van Salah.

   

  Met de 4-1 op het bord was de 2e helft in feite overbodig. Arsenal was niet bij machte een vuist te maken en slikte ook nog een 5e tegendoelpunt. Firmino tekende vanaf de stip voor zijn 3e van de avond. Dankzij de overwinning verstevigt Liverpool zijn leidersplaats.

  VIDEO: Liverpool zet scheve situatie recht

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het zit erop op Afield. Liverpool wint met 5-1 en staat wat steviger op kop van de Premier League.
  2. Gele kaart voor Sokratis Papastathopoulos van Arsenal tijdens tweede helft, minuut 92
  3. tweede helft, minuut 91. Salah niet voorbij Leno. Op de counter krijgt ook Salah nog een kans om er 6-1 van te maken. Hij probeert Leno te verschalken met een puntertje, maar de Duitser laat zich niet ringeloren.
  4. tweede helft, minuut 88. In de slotminuten probeert Henderson Leno nog te verrassen van buiten de zestien. Zijn plaatsbal is niet binnen het kader.
  5. tweede helft, minuut 85. Geen penalty voor Arsenal. Lacazette gaat iets te makkelijk neer in de zestien in een poging om een strafschop te versieren. Scheidsrechter Oliver trapt er niet in. In de herhaling blijkt dat er licht contact was. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we al voor minder een penalty hebben weten fluiten.
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Liverpool, Nathaniel Clyne erin, Andrew Robertson eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Arsenal, Matteo Guendouzi erin, Sead Kolašinac eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Mooie borstcontrole Lacazette. Lacazette haalt een uitstekende lange bal heerlijk uit de lucht met zijn borst, maar wordt dan meteen op de huid gezeten door de Liverpool-defensie. De Fransman vindt geen gaatje om af te drukken.
  9. tweede helft, minuut 78. Lallana krijgt nog een kwartiertje van Klopp. Hij is de vervanger van Wijnaldum, die een stevig applaus krijgt van het thuispubliek.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Liverpool, Adam Lallana erin, Georginio Wijnaldum eruit