4 - 1
65'
65'
5 - 1

In de Premier League heeft Liverpool vlak voor het nieuwe jaar zijn leidersplaats nog wat verstevigd. De Reds trakteerden Arsenal op een 5-1-pandoering en profiteerden zo optimaal van de nederlaag van Tottenham.

Arsenal is 1 van de 3 teams die Liverpool dit seizoen al punten kon afsnoepen in de Premier League en leek op Anfield heel even op weg om dat opnieuw te doen. Maitland-Niles zette de bezoekers gevleid op voorsprong door een gemeten voorzet van Iwobi binnen te duwen aan de tweede paal.

De goal van de bezoekers werkte voor Liverpool als een rode lap op een stier. De thuisploeg reageerde furieus en in nauwelijks 2 minuten tijd keerde Liverpool de rollen helemaal om. Firmino was 2 keer de afwerker met dienst: 2-1.

Arsenal hing in de touwen en Liverpool mepte de Gunners nog voor de rust helemaal knock-out, met een goal van Mané en een penalty van Salah.

Met de 4-1 op het bord was de 2e helft in feite overbodig. Arsenal was niet bij machte een vuist te maken en slikte ook nog een 5e tegendoelpunt. Firmino tekende vanaf de stip voor zijn 3e van de avond. Dankzij de overwinning verstevigt Liverpool zijn leidersplaats.

90+4'

Het zit erop op Afield. Liverpool wint met 5-1 en staat wat steviger op kop van de Premier League.
90+4'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Adam Lallana (Liverpool) stond buitenspel.
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Roberto Firmino (Liverpool), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Xherdan Shaqiri (Liverpool), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
Redding van Bernd Leno (Arsenal), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Mohamed Salah (Liverpool) haalt uit met zijn linker...
90+1'

Salah niet voorbij Leno

Op de counter krijgt ook Salah nog een kans om er 6-1 van te maken. Hij probeert Leno te verschalken met een puntertje, maar de Duitser laat zich niet ringeloren.
90+1'

90+1'
Mohamed Salah (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Laurent Koscielny (Arsenal).
89'
Jordan Henderson (Liverpool) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
In de slotminuten probeert Henderson Leno nog te verrassen van buiten de zestien. Zijn plaatsbal is niet binnen het kader.
85'
85'

Geen penalty voor Arsenal

Lacazette gaat iets te makkelijk neer in de zestien in een poging om een strafschop te versieren. Scheidsrechter Oliver trapt er niet in. In de herhaling blijkt dat er licht contact was. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we al voor minder een penalty hebben weten fluiten.
83'
Andrew Robertson (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stephan Lichtsteiner (Arsenal).
81'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Granit Xhaka (Arsenal), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.