• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Chelsea verslikt zich niet in Crystal Palace

  einde
  01
  1. 10' - Geel - Marcos Alonso
  1. 88' - Verv. Ross Barkley door Mateo Kovacic
  2. 82' - Verv. Willian door Emerson Palmieri
  3. 78' - Verv. Cheikhou Kouyaté door Max Meyer
  4. 76' - Verv. Olivier Giroud door Álvaro Morata
  5. 69' - Verv. Jeffrey Schlupp door Connor Wickham
  6. 51' - Doelpunt - N'Golo Kanté (0 - 1)
  51'N'Golo Kanté0 - 1

  Chelsea heeft 2018 afgesloten met een zuinige, maar verdiende zege. Het won op het veld van Crystal Palace, dat vorig weekend nog stuntte op het terrein van Manchester City. Net na de rust maakte Kanté het enige doelpunt van de wedstrijd.

  VIDEO: Het doelpunt van Chelsea:

  Opboksen tegen een dubbele muur

  Met een dubbele muur koos Crystal Palace resoluut voor de verdediging. Het was aan Chelsea zaak om het gaatje te vinden. Hazard deed wat hij kon op links, maar de verdedigers zaten hem op de hielen.


  Het duurde dan ook even vooraleer we een bal tussen de palen zagen. Net voor het halfuur mikte Giroud de bal overhoeks binnen, maar de Franse spits van Chelsea was net iets te vroeg vertrokken.

   

  Daarna mikten de bezoekers twee keer in twee minuten op de paal. Eerst knalde Willian op het doelhout, daarna was het de beurt aan Barkley. Tussendoor ging Palace-doelman Guaita goed plat op een schot van Willian.

  Kanté zoals een echte spits

  Crystal Palace ging voor de 9e keer dit seizoen met 0-0 de rust in. De voorgaande keren won het niet en dat zou ook vandaag niet gebeuren.

   

  Vroeg in de tweede helft opende Chelsea verdiend de score. Kanté deed het als een echte spits. Met zijn borst legde hij de voorzet van David Luiz klaar voor zijn linker, Guaita was geklopt.


  Nu moest Crystal Palace uit zijn schulp kruipen. Dat lukte nauwelijks. Chelsea nam de regie stevig in handen en gunde Palace geen nieuwe stunt (na de zege van vorig weekend op het terrein van Manchester City).

   

  In het klassement van de Premier League blijft Chelsea in het spoor van de top 3. De nummer 4 volgt op 1 punt van Manchester City en op 2 van Tottenham. City speelt zo meteen nog in en tegen Southampton.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 0-1. De wedstrijd is afgelopen. Chelsea besluit 2018 met een zuinige zege op het terrein van Crystal Palace. Net na de rust maakte Kanté het enige doelpunt van de wedstrijd.
  2. tweede helft, minuut 91. De wedstrijdleiding doet er 4 minuten bij.
  3. tweede helft, minuut 90. Hazard trekt naar voren met Morata. De Rode Duivel wil de bal graag terug van de Spanjaard, maar die loopt zich vast op Sakho.
  4. tweede helft, minuut 89. Palace mikt de 1-1 over. In de 89e minuut valt de bal plots goed voor Crystal Palace. Invaller Wickham gaat er te wild mee om en mikt over.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Chelsea, Mateo Kovacic erin, Ross Barkley eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Als Chelsea deze stand vasthoudt, nestelt het zich steviger op de 4e plaats. Met 43 punten vergroot het team zijn bonus op Arsenal tot 5 punten. De stadsrivaal kreeg gisteren billenkoek in Liverpool (5-1).
  7. tweede helft, minuut 83. De fans in Selhurst Park worden niet verwend dit seizoen. Crystal Palace scoorde dit seizoen nog maar 5 keer voor eigen publiek.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Chelsea, Emerson Palmieri erin, Willian eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Aanvallend is het huilen met de pet op bij Crystal Palace. De pass van Townsend lijkt nergens op. Hoe heeft dit team vorige week kunnen stunten op het terrein van Manchester City (2-3)? .
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Crystal Palace, Max Meyer erin, Cheikhou Kouyaté eruit