• home
 • video
 • pas verschenen

  Herboren United swingt voorbij Cardiff en legt er vijf in het mandje

  1. 41' - Doelpunt - Anthony Martial (1 - 3)
  2. 38' - Doelpunt strafschop - Víctor Camarasa (1 - 2)
  3. 35' - Geel - Luke Shaw
  4. 29' - Doelpunt - Ander Herrera (0 - 2)
  5. 3' - Doelpunt vrije trap - Marcus Rashford (0 - 1)
  1. 90' - Doelpunt - Jesse Lingard (1 - 5)
  2. 87' - Verv. Anthony Martial door Andreas Pereira
  3. 87' - Verv. Nemanja Matic door Marouane Fellaini
  4. 83' - Verv. Aron Gunnarsson door Joe Ralls
  5. 79' - Verv. Marcus Rashford door Fred
  6. 79' - Geel - Greg Cunningham
  7. 74' - Verv. Junior Hoilett door Kadeem Harris
  8. 61' - Verv. Harry Arter door Kenneth Zohore
  9. 58' - Geel - Aron Gunnarsson
  10. 57' - Doelpunt strafschop - Jesse Lingard (1 - 4)

  Manchester United heeft brandhout gemaakt van Cardiff in zijn eerste match zonder Mourinho aan het roer. Cardiff was geen partij voor een fris en frivool voetballend United.

  Na 2,5 jaar onder het bewind van Mourinho begon Manchester United aan zijn post Mourinho-tijdperk. Met interim-coach Solskjaer aan het roer moest United zich weer als een topploeg aan de wereld presenteren.

   

  De United-spelers hadden dat goed in hun oren geknoopt en kwamen bevrijd door het ontslag van Mourinho aan de aftrap tegen Cardiff. De Reds speelden als vanouds met veel drang naar voren en mooi combinatievoetbal. Na een halfuur zorgden Rashford en Herrera voor een comfortabele 0-2-voorsprong. 

   

  United leek zijn schaapjes al op het droge te hebben tegen een zwak Cardiff, dat wel de aansluitingstreffer kon maken vanop de stip na dom handspel van Rashford. Geen paniek, want nog geen twee minuten later maakte Martial er na een prachtige combinatie 1-3 van. 

   

  Ook in de tweede helft was het van hetzelde laken een broek. United bleef op de Cardiff-deur bonken. Lingard slalomde zich voor het uur een weg tussen de Cardiff-verdedigers en werd gehaakt. Strafschop voor United en Lingard zette die zelf om. Daarna nam United de voet wat van het gaspedaal, al kon Lingard in het slot nog een vijfde doelpunt in het mandje te leggen.

   

  Een herboren Manchester United speelde, zeker het eerste uur, oogstrelend voetbal met vlotte combinaties en veel doelpunten. De voorhoede met Martial, Rashford en Lingard was een constante gesel voor de Cardiff-defensie. De spelers voelden zich duidelijk verlost na het ontslag van Mourinho. Dit United is opnieuw een ploeg waarvoor je naar het stadion komt.

  Bekijk de 0-2 van Herrera:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90. Opnieuw Lingard. United prikt dan toch nog een 5e doelpunt. Lingard scoort zijn tweede van de avond. Boeken toe voor Cardiff. United swingt zich naar de overwinning.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Jesse Lingard van Manchester United. 1, 5.
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester United, Andreas Pereira erin, Anthony Martial eruit
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester United, Marouane Fellaini erin, Nemanja Matic eruit
  5. tweede helft, minuut 87. Fellaini en Pereira komen het veld op. Zo staat er opeens anderhalve Belg op het terrein. Laten zij zich nog zien?
  6. tweede helft, minuut 86. Een snelle counter van United wordt slecht uitgespeeld door Lingard. Hier zat meer in voor de Reds.
  7. tweede helft, minuut 85. De buit lijkt binnen voor United. De bezoekers monopoliseren de bal en laten die van Cardiff achter de feiten aan lopen. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cardiff City, Joe Ralls erin, Aron Gunnarsson eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Het was meteen het laatste wapenfeit van Rashford, die mag gaan rusten. Fred mag de laatste 10 minuten vol maken voor United.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester United, Fred erin, Marcus Rashford eruit