Hazard legt Brighton over de knie met een goal en een assist

  1. 33' - Doelpunt - Eden Hazard (0 - 2)
  2. 17' - Doelpunt - Pedro (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Kepa Arrizabalaga
  2. 87' - Geel - Marcos Alonso
  3. 84' - Verv. Anthony Knockaert door Jürgen Locadia
  4. 83' - Verv. Eden Hazard door Olivier Giroud
  5. 81' - Verv. Pascal Groß door Yves Bissouma
  6. 75' - Verv. Mateo Kovacic door Ross Barkley
  7. 69' - Geel - Florin Andone
  8. 66' - Verv. Pedro door Ruben Loftus-Cheek
  9. 66' - Doelpunt - Solly March (1 - 2)
  10. 60' - Verv. Glenn Murray door Florin Andone
  11. 55' - Geel - Lewis Dunk
  17' Pedro0 - 1
  33'Eden Hazard0 - 2
  66'Solly March1 - 2

  Chelsea heeft zijn eerste uitzege in meer dan een maand geboekt en nestelt zich steviger op de 4e plaats. Eden Hazard was nog maar eens de grote man bij Chelsea, al maakten de bezoekers het zichzelf nog moeilijk na de rust.

  Chelsea maakt het zichzelf lastig na de rust

  Eden Hazard werd, net als bij de 2-0-zege tegen Manchester City, als enige diepe spits uitgespeeld. Een recept waar de kleine Belg wel pap van lustte. Met een typisch wervelende Hazard-actie ontgrendelde hij na een moeizaam kwartier de Brighton-defensie. Pedro kon de bal er aan de 2e paal gewoon inlopen.

   

  Op een diepe bal van Willian kon Hazard zelf zijn kans gaan. Hij liep zijn bewakers er moeiteloos uit en schoof de bal koel voorbij doelman Ryan, zijn 8e treffer van het seizoen. Met ook nog 9 assists is hij de meest bepalende speler in de Premier League tot nu toe.

   

  Brighton leek een vogel voor de kat, maar Chelsea nam het na de rust te gemakzuchtig op. De 1-2 van March gaf de thuisploeg toch weer vleugels. Marcos Alonso trof in zijn 100e match aan de overkant nog de paal, maar mocht ook blij zijn dat hij geen rood kreeg toen hij de doorgebroken March neerhaalde. Het zorgde er wel voor dat Chelsea kon standhouden.

   

  Kleine domper op de vreugde was de aanslag die Hazard nog te verwerken kreeg. Stephens stampte keihard op zijn enkel. Hij probeerde de pijn nog eruit te lopen, maar werd toch naar de kant gehaald, waar hij een grote ijszak kreeg.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-2. Chelsea houdt dan toch stand. Het boekt zo zijn eerste uitzege in meer dan een maand tijd en komt steviger op de 4e plaats te staan.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Kopbal Dunk. Dunk is bijna nog de luis in de pels van Chelsea. Hij kan op een hoge bal koppen, maar Kepa kijkt het leer uit zijn doel.
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra tijd. .
  5. Gele kaart voor Kepa Arrizabalaga van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 90. We zijn in de slotfase van de match aanbeland en het begint toch wat te spoken in het Amex-stadion. Kan Brighton hier nog iets rapen?
  7. Gele kaart voor Marcos Alonso van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 87. Marcos Alonso ontsnapt aan rood. March lijkt vertrokken, maar de Spanjaard haalt hem neer. Was dat geen doorgebroken speler?
  9. tweede helft, minuut 84. Exit Hazard. Eden Hazard gaat er dan toch - ietwat aangeslagen - af.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Jürgen Locadia erin, Anthony Knockaert eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Chelsea, Olivier Giroud erin, Eden Hazard eruit
  12. tweede helft, minuut 82. De tandem Hazard-Loftus-Cheek heeft de voorbije matchen al vaak gewerkt en ook nu was het bijna weer bingo, maar de assist van de Engelsman eindigt net achter Hazard.
  13. tweede helft, minuut 81. Brighton drukt Chelsea nu toch even weg. Met Bissouma zet Hughton zijn voorlaatste geheime wapen in.
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Yves Bissouma erin, Pascal Groß eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Hazard lijkt uiteindelijk toch nog voort te kunnen.
  16. tweede helft, minuut 77. In de herhaling zien we dat Stephens op schandalige wijze op de enkel van Hazard gaat staan. Dit had minstens geel moeten zijn, zo niet rood.
  17. tweede helft, minuut 76. Blessure Hazard. Hazard is nog maar eens flink aangepakt. Dader Stephens komt ervan af met een bolwassing. Kan Hazard nog voortspelen?
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Chelsea, Ross Barkley erin, Mateo Kovacic eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Het publiek gelooft er nu ook weer in, al is Brighton na de goal niet echt meer voor het doel van Kepa verschenen.
  20. tweede helft, minuut 71. Loftus-Cheek zorgt bijna voor de 1-3 met een individuele actie. De laatste Brighton-speler is er net te veel aan. Misschien had hij al eerder moeten schieten of de bal afgeven?