• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku helpt United aan eerste zege in 5 wedstrijden tegen Fulham

  1. 45+1' - Geel - Diogo Dalot
  2. 42' - Doelpunt - Romelu Lukaku (3 - 0)
  3. 31' - Geel - André Zambo Anguissa
  4. 28' - Doelpunt - Juan Mata (2 - 0)
  5. 13' - Doelpunt - Ashley Young (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Marcus Rashford door Scott McTominay
  2. 82' - Doelpunt - Marcus Rashford (4 - 1)
  3. 73' - Verv. Jesse Lingard door Fred
  4. 73' - Verv. André Schürrle door Ibrahima Cissé
  5. 72' - Geel - Jean Michel Seri
  6. 68' - Geel 2 - André Zambo Anguissa
  7. 67' - Doelpunt strafschop - Aboubakar Kamara (3 - 1)
  8. 58' - Verv. Chris Smalling door Marcos Rojo

  Manchester United heeft met sprekend gemak afgerekend met rode lantaarn Fulham. Romelu Lukaku haalde zijn gram met zijn eerste goal van het seizoen op Old Trafford. 

  Met een nederlaag zou Manchester United zijn slechtste reeks ooit neerzetten na 16 speeldagen in de Premier League. Zeker tegen Fulham, de rode lantaarn die nog maar één punt kon sprokkelen op verplaatsing, zou dat een stevige vernedering betekenen.

   

  Maar zo ver liet United het niet komen. Na een dominante openingsfase was de eerste kans meteen raak. Ashley Young, die op de eerste helft dartelde op de linkerflank, speelde Odoi tussen de benen en mikte de openingstreffer tegen de touwen.

   

  Tegen een tandenloos Fulham moest United zelfs niet schitteren om zijn hand nog verder uit te steken naar een eerste zege in 5 wedstrijden. Mata kreeg de ruimte om de 2-0 binnen te tikken. Lukaku tikte Fulham halfweg helemaal tegen het canvas met zijn eerste goal op Old Trafford dit seizoen.

  Rode kaart drukt hoop van Fulham de kop in

  Ranieri wisselde zijn voorhoede tijdens de rust en dat loonde. De United-defensie had een pak meer werk na de pauze, maar ook de thuisploeg zocht nadrukkelijk een vierde doelpunt.

   

  Invaller Kamara kon Fulham weer wat hoop geven vanaf de strafschopstip, maar lang duurde dat niet. Anguissa kreeg zijn tweede gele kaart na een lichte fout op Rashford, het verweer van de bezoekers was gebroken.

   

  Lukaku probeerde nog een tweede goal op zijn naam te zetten, maar Rashford ging met de 4-1-eer lopen. Hij verraste Rico met een harde knal in de korte hoek, meteen goed voor de eindstand. United kan na drie puntendelingen nog eens de volle buit rapen, Fulham blijft laatste.

  Ashley Young opent de score:

  Lukaku scoort zijn eerste voor eigen publiek:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Fulham kreeg luttele seconden hoop met de 3-1, maar een rode kaart brak het verweer van de bezoekers. Rashford legde de eindstand vast, goed voor een langverwachte zege voor United.
  2. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra. United heeft nog drie minuten om de score nog aan te dikken. .
  3. tweede helft, minuut 89. De wedstrijd kan afgefloten worden. United is tevreden met een 4-1-zege op Old Trafford, Fulham kan met een man minder geen vuist meer maken.
  4. tweede helft, minuut 86. Eerste balcontact levert bijna goal op. Scott McTominay krijgt meteen een stevige kans om er 5-1 van te maken. Hij moet een stapje achteruit om de voorzet van Dalot richting doel te verlengen en kan niet voldoende kracht meer steken achter zijn kopbal.
  5. tweede helft, minuut 84. Met zijn doelpunt sjokt Rashford tevreden naar de zijlijn. Hij staat zijn plekje af aan McTominay, de laatste verse kracht van Mourinho.
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester United, Scott McTominay erin, Marcus Rashford eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Rashford dan toch. United was al even nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, en wordt beloond. Uit het niets haalt Rashford verschroeiend uit en zo vindt hij het gaatje tussen Rico en de paal.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Marcus Rashford van Manchester United. 4, 1.
  9. tweede helft, minuut 82. Lukaku opnieuw niet. Romelu Lukaku oogst applaus in Old Trafford. De Rode Duivel draait zich vrij en viseert de korte hoek, maar dat heeft ook Rico in de smiezen.
  10. tweede helft, minuut 81. Rashford zoekt. Rashford zet met enkele slimme schijnbewegingen twee Fulham-verdedigers in de wind, maar Rico laat zich niet zo gemakkelijk van de wijs brengen. De doelman klemt het schot.