Premier League - speeldag 13 - 26/11/18 - 21:30
    Sam Vokes
    40'
    Sam Vokes
    1 - 2

Newcastle heeft in de kelder van het klassement een uitstekende zaak gedaan. Het won vanavond met 1-2 bij Burnley, dat net boven de degradatiezone hangt. Maar de match zal vooral herinnerd worden door de gruwelijke misser van Matt Ritchie.

Bekijk hier de nominatie van Ritchie voor de Gouden Oen:

Newcastle doet uitstekende zaak, Defour knokt tegen degradatie

Kort na de pauze had Ritchie de match in een beslissende plooi kunnen leggen, maar de Newcastle-middenvelder miste onbegrijpelijk.

Burnley-verdediger Lowton had zich al neergelegd bij de 1-3, maar stelde tot zijn eigen verbazing vast hoe Ritchie er toch nog in geslaagd was om de bal in het zijnet te duwen.

Uiteindelijk zou Newcastle geen prijs betalen voor die zure misser. De bezoekers waren uitstekend uit de startblokken geschoten, want halfweg de eerste helft stond het al 0-2.

Een geweldige kopslag van Vokes bracht Burnley - met meer dan 80 minuten Defour op het veld - weer in de wedstrijd, maar meer zat er niet in. In het klassement heeft Newcastle nu wat meer ademruimte,  Burnley moet vooral naar de degradatieplaatsen blijven kijken.

90+5'
    Sam Vokes (Burnley) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    90+4'
    Burnley krijgt een vrije trap. Matt Ritchie (Newcastle United) haalde Aaron Lennon onderuit.
    90+4'
    Ayoze Pérez (Newcastle United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+3'
    Isaac Hayden (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+2'
    Bij Burnley wordt de hoekschop genomen door Ashley Barnes. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    90+1'
    Mohamed Diamé (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+1'

90'
    Kenedy (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    88'
    Kenedy (Newcastle United) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    85'
    Ashley Barnes (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabian Schär (Newcastle United).
    84'
    De poging wordt gered door Martin Dubravká (Newcastle United). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
    84'
    Ashley Barnes (Burnley) haalt uit met zijn linker...
    80'
    DeAndre Yedlin (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robbie Brady (Burnley).
    80'
    Joselu (Newcastle United) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    80'
    Pech voor Newcastle United, want het schot van Joselu strandt op de paal.
    80'
    78'
    Bij Newcastle United wordt de hoekschop genomen door Ki Sung-Yueng. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.