• home
 • video
 • pas verschenen

  IN BEELD: Spelers en fans marcheren naar 1e thuisduel Leicester: emotie troef

  einde
  00
  1. 90' - Verv. Jonny Evans door Caglar Söyüncü
  2. 84' - Verv. Demarai Gray door Shinji Okazaki
  3. 76' - Geel - Kelechi Iheanacho
  4. 73' - Verv. Sam Vokes door Ashley Barnes
  5. 65' - Verv. Jóhann Berg Gudmundsson door Robbie Brady
  6. 60' - Verv. Marc Albrighton door Kelechi Iheanacho
  7. 55' - Verv. Steven Defour door Jeff Hendrick
  8. 51' - Geel - Wes Morgan

  Voor de eerste thuismatch sinds de dramatische dood van Leicester-eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha zijn spelers én duizenden fans van het stadscentrum naar het stadion gewandeld. Het eerbetoon aan de geliefde Thai kende andermaal een hoogtepunt.

  Het was na de vorige thuismatch, op 27 oktober tegen West Ham, dat het noodlot toesloeg: Vichai kwam samen met 4 andere inzittenden om toen de helikopter waarmee hij elke keer het stadion verlaat crashte. 

   

  De "5.000-1 mars", zo genoemd naar de gokinzet voor een titel van Leicester in het seizoen 2015-2016 - het seizoen waarin Leicester kampioen werd, eindigde op de parking waar Vichai en zijn gezellen het leven lieten.

   

  Onder meer Harry Maguire en James Vardy wandelden mee, enkele uren voor de thuismatch tegen Burnley. De honderden truitjes en sjaals die in de dagen na de crash bij het stadion waren neergelegd, werden op een hekken gelegd. En in een bloementapijt stond een foto van Vichai tussen blauwe en witte bloemen én het woord "The Boss".

  "Voor altijd in ons hart"

  In het stadion ging het eerbetoon voort: de supporters keken in stilte naar een hommagevideo (zie tweet hierboven) en er werden 2 minuten stilte in acht genomen. Voor de slachtoffers van de helikoptercrash en voor het eeuwfeest van het einde van Wereldoorlog I. "Voor altijd in ons hart" was de boodschap op duizenden sjaals.

   

  Zijn zoon, Aiyawatt Srivaddhanaprabha, was zichtbaar geroerd door de hulde. Ook OHL-coach Nigel Pearson, een persoonlijke vriend van Vichai, en kampioenenmaker Claudio Ranieri zaten in de tribune. De wedstrijd was van minder belang en eindigde op 0-0. Steven Defour viel uit bij de bezoekers.

  De indrukwekkende hulde en 2 minuten stilte:

  Foto's van de mars én de hulde in en buiten het stadion:

  OHL-coach Nigel Pearson (naast hem Ranieri) wordt voorgesteld aan het stadion:

  Video van de mars:

  Fase per fase