• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: City scoort 6 keer en is alleen leider in Engeland

  einde
  61
  1. 45+2' - Doelpunt - Raheem Sterling (4 - 1)
  2. 38' - Geel - Sergio Agüero
  3. 30' - Doelpunt strafschop - Danny Ings (3 - 1)
  4. 18' - Doelpunt - David Silva (3 - 0)
  5. 12' - Doelpunt - Sergio Agüero (2 - 0)
  6. 10' - Geel - James Ward-Prowse
  7. 6' - Own goal - Wesley Hoedt (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Leroy Sané (6 - 1)
  2. 82' - Verv. Danny Ings door Stuart Armstrong
  3. 79' - Verv. Fernandinho door Fabian Delph
  4. 73' - Verv. Nathan Redmond door Mohamed Elyounoussi
  5. 73' - Verv. James Ward-Prowse door Michael Obafemi
  6. 72' - Verv. David Silva door Phil Foden
  7. 68' - Verv. John Stones door Vincent Kompany
  8. 67' - Doelpunt - Raheem Sterling (5 - 1)
  6'Wesley Hoedt1 - 0
  12'Sergio Agüero2 - 0
  18'David Silva3 - 0
  30'Danny Ings3 - 1
  45+2'Raheem Sterling4 - 1
  67'Raheem Sterling5 - 1
  90+1'Leroy Sané6 - 1

  Manchester City heeft een klinkende zege behaald tegen een mak Southampton. Door het gelijkspel van Liverpool zaterdag is City de eenzame leider in de Premier League. Kompany kwam als invaller op het veld in minuut 68.

  Excuses waren er niet voor City tegen Southampton, de nummer 16 in de Premier League kon dit seizoen nog maar een keer winnen. De spelers van Guardiola hadden ook geen uitvluchten nodig. Van een echte match was eigenlijk maar 6 minuten sprake. City domineerde vanaf de eerste minuut. Het was gewoon wachten op de openingsgoal.

   

  Met een “Guardiola-aanval”, veel korte passjes tot een flankaanvaller kan voorbrengen, werd het na 6 minuten 1-0. Hoedt duwde de voorzet van Sané in eigen doel. City leek te willen scoren om de 6 minuten. Na 12 minuten zorgde Agüero voor 2-0, na 18 minuten schoot Silva de 3-0 op het bord (zie video).

   

  De 2-0 van Agüero was trouwens zijn 150e Premier League-goal. Alleen Thierry Henry (175) en Wayne Rooney (183) deden het hem voor. Ederson zorgde voor de enige valse noot. Hij haakte Ings en die scoorde vanop de stip de 3-1. Geen nood, want Sterling maakte net voor de rust nog de 4-1.

  De 4 City-goals voor de rust

  Kompany is betrokken bij de 6-1

  City had het gas helemaal kunnen dichtdraaien na de rust, maar dat deed het niet. Het bleef kansen creëren. Na alweer een knappe combinatie scoorde Sterling zijn tweede van de namiddag.

   

  Toen vond ook Guardiola het wel geweest. Hij wisselde onder meer Silva, Stones en Fernandinho. Kompany kreeg ruim twintig minuten speeltijd en was betrokken bij de late 6-1. 

   

  De Rode Duivel veroverde de bal en zette de counter op. Via tussenstations Sterling en Agüero kon Sané zijn goal meepikken. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde match. Manchester City heeft een klinkende zege behaald tegen een mak Southampton. Door het gelijkspel van Liverpool gisteren is City de eenzame leider in de Premier League. .
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Leroy Sané van Manchester City. 6, 1.
  3. tweede helft, minuut 90. En ook nog een zesde goal . Kompany verovert een bal en zet de tegenaanval op. Via Foden en Sterling komt de bal bij Sané, die ook nog een goal meepikt. Een laag schot in de korte hoek. .
  4. tweede helft, minuut 85. Foden begint aan een dribbel door de defensie van de bezoekers, maar wordt foutief afgestopt. Een vrije trap op een interessante plek voor City, maar Sané probeert iets wat niet kan.
  5. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Southampton, Stuart Armstrong erin, Danny Ings eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Kompany geeft Long te veel ruimte. Bijna scoort Southampton de 4-2. Long kan een voorzet aannemen en schieten omdat Kompany hem te veel ruimte laat in het strafschopgebied.
  7. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester City, Fabian Delph erin, Fernandinho eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Sinds de wissels bij City is het tempo weg, maar Foden is wel nog hongerig. Hij bedient Agüero, maar die mikt over.