1. 11' - Doelpunt - Callum Wilson (1 - 0)
Premier League - speeldag 11 - 03/11/18 - 13:30
11'
Callum Wilson
11'
1 - 0

Op de elfde speeldag in de Premier League heeft het geplaagde Manchester United -zonder Rode Duivels Lukaku en Fellaini- een gevleide, maar broodnodige zege geboekt bij nummer zes Bournemouth. Het werd 1-2.

Bournemouth vergeet United uit te tellen in eerste helft

Nog voor de wedstrijd tegen Bournemouth kwam er groot nieuws vanuit het United-kamp, want veldheer José Mourinho koos ervoor zijn (licht geblesseerde) Rode Duivels Romelu Lukaku en Marouane Fellaini in Manchester te laten.

De afwezigheid van de Belgen liet zich meteen voelen bij United, want tegen een wervelend Bournemouth, dat al na 11 minuten op voorsprong kwam via man-in-vorm Wilson, wist het in het eerste halfuur geen enkele kans in elkaar te boksen.

Na het openingsdoelpunt bleef Bournemouth United domineren, maar de thuisploeg morste ook met de kansen. Dat kwam hen duur te staan, want vlak voor rust herleefde een uiterst efficiënt United. De eerste kans was meteen raak, Martial zorgde voor de afwerking: 1-1.

Manchester United kwam al vroeg op achterstand in Bournemouth.

Rashford kegelt thuisploeg in het slot tegen canvas

In de tweede helft had een scherper United geen inloopperiode meer nodig. Shaw, Herrera en Alexis hadden de 1-2 aan de voet, maar doelman Begovic lag elke keer dwars. Even later spatte een vrije trap van Young nog uiteen op de dwarsligger, Rashford liet na de rebound te verzilveren.

Bournemouth worstelde zich een kwartier voor tijd weer los uit de greep van de bezoekers en legde enkele puike counters op de grasmat. Brooks werd tot twee keer toe in stelling gebracht, maar ook hij kon niet scoren.

In de toegevoegde tijd kreeg de wedstrijd alsnog een winnaar. Pogba maakte directe tegenstander Smith belachelijk en bracht goed voor. De ingevallen Marcus Rashford besliste de wedstrijd in twee tijden: 1-2.

Alexis Sanchez speelde opnieuw geen goede wedstrijd.

Mourinho nog wat langer in het zadel bij United

Door de overwinning van United mag José Mourinho weer even opgelucht ademhalen, al leken de eerste dertig minuten van zijn team echt nergens naar.

In de stand wipt United over Watford (dat een wedstrijd minder gespeeld heeft) naar een voorlopige zevende stek, Bournemouth blijft met lege handen achter en bivakkeert nog steeds op plaats zes.

15:23

Einde wedstrijd

Neen dus, want scheidsrechter Terney maakt een eind aan de wedstrijd. Een dapper Bournemouth was over de hele wedstrijd de betere, maar vergat daarbij wel de kansen af te maken. United kwam boven water in de tweede helft en was wél efficiënt. Goudhaantjes Rashford en Martial zorgden voor de treffers.
90+6'

Staat thuisploeg nog op?

Bournemouth zet nog alles op alles. Versieren ze nog een kans?
90+4'
Ander Herrera (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Simon Francis (Bournemouth).
90+3'

Rashford verlost United!

Dan toch de overwinning voor Manchester United! Pogba maakt zijn directe tegenstander belachelijk en zet goed voor. Rashford maakt het in twee tijden af: 1-2!
90+3'
90+2'

Vier minuten extra tijd

Bournemouth versiert een negende hoekschop, maar kan er geen doelkans uit puren, want Stanislas brengt de bal veel te laag voor. Meteen ook zijn laatste wapenfeit, want Andrew Surman komt hem vervangen.
90+1'
Bij Bournemouth wordt de hoekschop genomen door Junior Stanislas. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

90'

Lingard!

Prima aflegger van Rashford, maar Lingard besluit te zwak op Begovic. United heeft nu echt wel al genoeg kansen bij elkaar gevoetbald om de overwinning te kunnen claimen.
89'
89'
Redding van Asmir Begovic (Bournemouth), die de bal al duikend kan pareren.
89'
Jesse Lingard (Manchester United) haalt uit met zijn rechter...
89'

Nog 2 minuten

Martial verkwanselt een voorzet en lanceert zo een razendsnelle counter van de thuisploeg. Ibe wandelt voorbij de United-defensie, maar aarzelt te lang om af te drukken. Kans verkeken.
86'

Het zit United niet mee

Pogba kan vrij aanleggen, maar besluit vol op de rug van Lingard. Pech voor de furieuze Fransman. Nog vijf minuten.
84'
Paul Pogba (Manchester United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jesse Lingard (Manchester United) stond buitenspel.
83'

Schot Brooks stuit op vuisten De Gea

Mooi gecombineerd van de thuisploeg. Stanislas en Wilson spelen Brooks vrij, die vanuit een scherpe hoek vol uithaalt. Zijn inzet is echter te centraal en vindt De Gea op zijn weg.