• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Mahrez beslist flauwe topper Tottenham-City al in openingsfase

  einde
  01
  1. 45' - Geel - Lucas Moura
  2. 6' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Ben Davies
  2. 90+2' - Verv. Riyad Mahrez door Gabriel Jesus
  3. 89' - Verv. David Silva door Vincent Kompany
  4. 81' - Verv. Lucas Moura door Christian Eriksen
  5. 75' - Verv. Mousa Dembélé door Dele Alli
  6. 71' - Verv. Sergio Agüero door Kevin De Bruyne
  7. 67' - Verv. Eric Dier door Harry Winks
  8. 61' - Geel - Fernandinho
  9. 53' - Geel - Aymeric Laporte
  6'Riyad Mahrez0 - 1

  Manchester City blijft gelijke tred houden met Liverpool. Tegen Tottenham sprankelde het wel niet, maar een goal van Mahrez volstonden voor de 3 punten. City hield bovendien al voor de 6e keer op een rij de 0 in de Premier League.

  VIDEO: Mahrez beslist de match al snel

  Akker van Wembley

  De voorbije dagen werd er geen voetbal maar football gespeeld op Wembley en de grasmat droeg daar nog duidelijk de sporen van. Bruine vlekken, putten overal en de markeringen en logo's van de NFL nog zichtbaar. Op dat abominabele veld moesten 2 van de bestvoetballende plogen van Engeland hun kunstjes tonen.

   

  City leek daar minder moeite mee te hebben dan Tottenham. Sterling - altijd goed tegen de Spurs - zette Trippier in zijn hemd en Mahrez werkte af: 0-1.

  Sterling en Lamela verzuimen te scoren

  Toen wisten we nog niet dat dit een van de zeldzame hoogtepunten zou zijn. Het middenveld van Tottenham, mét Dembélé maar zonder Dele Alli en Eriksen, kreeg geen poot aan de grond.

   

  Na de rust was er een beetje beterschap, ook met de geleidelijke inbreng van de 2 gereputeerde Spurs-middenvelder. De hoop bij Tottenham bleef overeind, ook omdat David Silva en Sterling een wenkende kans lieten liggen.

   

  Dát kan ik beter, dacht Lamela. Dele Alli had de Argentijn perfect vrijgespeeld, maar hij schoot - niet geholpen door het slechte veld - onbesuisd en onbegrijpelijk over.

  City-burcht en onmondige Spurs

  Door de overwinning komt Manchester City weer aan de leiding. Samen met Liverpool, maar wel op 1 door het indrukwekkende doelsaldo van 27-3. Het was ook de 6e match in de Premier League dat City de nul wist te houden.

   

  Voor Tottenham is het even herbronnen, want het verschil met de top 2 is nu al 5 punten. Onrustwekkender is dat het in zijn laatste 3 matchen maar 2 keer kon scoren. Wanneer staat Harry Kane op?

  Mahrez over Leicester-eigenaar: "Hij was een vader voor me"

  Doelpuntenmaker Riyad Mahrez droeg zijn goal uiteraard op aan Vichai Srivaddhanaprabha, de overleden eigenaar van Leicester. "Hij was als een vader voor me", reageerde de ex-speler van Leicester na de match.

   

  "Ik ben zeer droevig. Dat is ook waarom ik mijn vingers naar de hemel richtte bij mijn goal. Hij heeft zoveel voor mij gedaan en voor Leicester. Hij betekende zeer veel voor mij. Ik heb heel veel mooie herinneringen aan hem."

   

  "Ik heb nooit getwijfeld of ik vanavond zou spelen. Dat zou hij ook zo gewild hebben. Hij was gepassioneerd door het spelletje. Ik heb voortdurend aan hem gedacht."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 0-1. De hoekschop leidde tot niets. Manchester City beent Liverpool weer bij aan de leiding. Voor de neutrale fan viel er niet zo veel te bewegen, wat opvallend is gezien de reputatie van beide teams.
  2. tweede helft, minuut 94. Walker zet de kroon op zijn matige match met een verkeerde terugspeelbal met zijn hoofd. Nog een hoekschop voor Tottenham.
  3. Gele kaart voor Ben Davies van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Gebeurt er nog iets in de extra tijd? Het lijkt er niet meer in te zitten voor Tottenham.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Riyad Mahrez eruit
  6. tweede helft, minuut 91. 4 extra minuten. Tottenham krijgt van ref Friend die overigens een uitstekende match fluit, nog 4 minuten extra.
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester City, Vincent Kompany erin, David Silva eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Kompany. Vincent Kompany krijgt nog een paar minuten om de boel dicht te houden achteraan. David Silva moet naar de kant, maar tot de ergernis van de Tottenham-fans doet hij dat niet snel genoeg.
  9. tweede helft, minuut 86. Nog 5 minuten. We kunnen min of meer spreken van een slotoffensief van Tottenham, maar levert het ook iets op?
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Christian Eriksen erin, Lucas Moura eruit