• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Hazard, maar ook geen enkel probleem voor Chelsea

  einde
  04
  1. 45' - Geel - Willian
  2. 43' - Geel - James Tarkowski
  3. 43' - Geel - Álvaro Morata
  4. 30' - Verv. Pedro door Ruben Loftus-Cheek
  5. 22' - Doelpunt - Álvaro Morata (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Ruben Loftus-Cheek (0 - 4)
  2. 78' - Verv. Jorginho door Cesc Fàbregas
  3. 74' - Verv. Álvaro Morata door Olivier Giroud
  4. 73' - Verv. Jack Cork door Ashley Westwood
  5. 65' - Verv. Jeff Hendrick door Ashley Barnes
  6. 64' - Geel - Jóhann Berg Gudmundsson
  7. 63' - Doelpunt - Willian (0 - 3)
  8. 61' - Geel - Robbie Brady
  9. 59' - Verv. Sam Vokes door Chris Wood
  10. 57' - Doelpunt - Ross Barkley (0 - 2)
  11. 48' - Geel - Jeff Hendrick
  22'Álvaro Morata0 - 1
  57'Ross Barkley0 - 2
  63'Willian0 - 3
  90+2'Ruben Loftus-Cheek0 - 4

  Een goed voetballend Chelsea heeft zonder Eden Hazard makkelijk gewonnen bij Burnley. De ploeg van Steven Defour kreeg 4 goals om de oren. Chelsea staat in het klassement op 2 punten van leider Liverpool.

  Voor de wedstrijd viel het grootste nieuws (vanuit Belgisch oogpunt) te noteren: Eden Hazard was nog niet hersteld van zijn rugblessure en ontbrak in de wedstrijdkern van Chelsea.

   

  Maar The Blues, voor de gelegenheid in het geel, hadden Hazard hoegenaamd niet nodig in een kil Turf Moor, waar enkele spelers met handschoenen rondliepen. Burnley, met Steven Defour in de basis, begon wel goed, maar moest het initiatief al even snel overlaten aan de bezoekers.

   

  Halfweg de eerste helft resulteerde de Londense overname in de 0-1. Chelsea versnelde plots het spel en Morata prikte de openingstreffer in doel. Vanaf dat moment nam Chelsea het dirigentenstokje kordaat in handen. Dat het bij de rust nog altijd maar 0-1 stond, mocht Morata zich na twee missers aanrekenen.

  Na de rust gaat het nog vlotter voor Chelsea

  In de tweede periode wist Chelsea het overduidelijke verschil in kwaliteit wel in meerdere doelpunten te vertalen. Barkley stuurde een laag schot tegenhoeks naar het net: 0-2 net voor het uur.

   

  Burnley moest het spel ondergaan en wist Chelsea-doelman Kepa geen enkele keer meer in verlegenheid te brengen. Als de keeper toch eens in de problemen kwam, was het omdat hij een onzekere indruk maakte bij hoge ballen.

   

  Intussen ging de Chelsea-show gewoon door en dikte Willian de score aan tot 0-3. De Braziliaan sneed vanaf links naar binnen en liet het leer in de verste hoek verdwijnen. 

   

  In de slotfase kregen enkele Chelsea-invallers de kans om hun kunstjes te vertonen. Giroud had pech met een kopbal die via Hart op de lat botste, Loftus-Cheek had meer geluk toen een corner na wat caramboleske tolbewegingen voor zijn voet belandde: 0-4 en einde verhaal.

  Tweets:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 0-4. Een dominant en goed voetballend Chelsea heeft Hazard niet nodig om makkelijk te winnen.
  2. tweede helft, minuut 93. Toch 0-4. Loftus-Cheek maakt er dan toch 0-4 van. Burnley krijgt een corner niet weg en met een gelukje komt de invaller in balbezit. Hij mist de kans niet.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Ruben Loftus-Cheek van Chelsea. 0, 4.
  4. tweede helft, minuut 92. Extra tijd. We zijn in de tweede van vier toegevoegde minuten.
  5. tweede helft, minuut 92. De lat! Giroud laat niet af. De Fransman kopt de bal staalhard naar doel, via doelman Hart botst zijn poging op de lat.
  6. tweede helft, minuut 89. Leegloop. We spelen nog een paar minuten. De eerste toeschouwers hebben het stadion al verlaten.
  7. tweede helft, minuut 87. Geen 0-4. Loftus-Cheek zou er graag ook eentje maken. Vanuit een schuine hoek ramt hij de bal in het zijnet.
  8. tweede helft, minuut 82. Slotfase. Chelsea laat de bal op het gemakje rondgaan.
  9. tweede helft, minuut 78. Bijna Giroud. Giroud, ingevallen voor Morata, heeft de 0-4 op zijn schoen liggen. Willian speelt hem de bal toe, het schot van de Fransman draait net naast de verste paal buiten.