• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City viert terugkeer De Bruyne met klinkende 5-0-zege

  einde
  50
  1. 32' - Geel - Jeff Hendrick
  2. 17' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 0)
  3. 11' - Geel - Jack Cork
  4. 1' - Geel - Vincent Kompany
  1. 90' - Doelpunt - Leroy Sané (5 - 0)
  2. 83' - Doelpunt - Riyad Mahrez (4 - 0)
  3. 81' - Geel - Leroy Sané
  4. 75' - Verv. Steven Defour door Ashley Barnes
  5. 75' - Verv. David Silva door Phil Foden
  6. 69' - Verv. Sam Vokes door Chris Wood
  7. 69' - Verv. Aaron Lennon door Ashley Westwood
  8. 66' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  9. 58' - Verv. Bernardo Silva door Kevin De Bruyne
  10. 56' - Doelpunt - Fernandinho (3 - 0)
  11. 54' - Doelpunt - Bernardo Silva (2 - 0)
  17'Sergio Agüero1 - 0
  54'Bernardo Silva2 - 0
  56'Fernandinho3 - 0
  83'Riyad Mahrez4 - 0
  90'Leroy Sané5 - 0

  Manchester City heeft een doelpuntenfestijn georganiseerd om de terugkeer van Kevin De Bruyne te vieren. Burnley kreeg vijf stevige tikken van de nieuwe leider in de Premier League.

  Na twee maanden blessureleed mocht Kevin De Bruyne eindelijk weer plaatsnemen op de bank van Manchester City. 90 minuten zou nog te zwaar zijn voor de Rode Duivel, maar een invalbeurt zou Guardiola hem wel gunnen.

   

  Ook zonder de Belgische dribbelkont vond City na een kwartier al een barst in de afweergordel van Burnley. Agüero had er wel drie kansen voor nodig, maar de voorzet van David Silva hoefde hij maar binnen te tikken.

   

  Riyad Mahrez, die op een wolk speelde, probeerde nog aan te dikken voor de rust, maar het verdedigende plannetje van Burnley-coach Sean Dyche werkte. Enkel Agüero kwam nog op de poort bonken, maar liet zijn 150ste goal in de Premier League onbegrijpelijk missen.

  Manchester City toont klasse na de pauze

  Manchester City kwam wat vinniger uit de kleedkamers en dat leverde meteen op. Sané smeekte om een strafschop en iedereen keek naar de scheidsrechter, ook de Burnley-defensie. David Silva liet zich niet afleiden en schotelde zijn naamgenoot de 2-0 voor.

   

  Burnley was van slag, Fernandinho profiteerde nog geen minuut later met een heerlijke knal in de hoek. Met drie rozen op het scorebord besloot Guardiola om De Bruyne onder luid gejuich tussen de lijnen te gooien.

   

  Bij Burnley zakte de moed naar de schoenen, Manchester City duwde niet meer door, maar pakte wel uit met enkele klasseflitsen. Mahrez bekroonde zijn puike wedstrijd met een prachtig doelpunt in de winkelhaak. Sané maakte het comeback-feestje van De Bruyne compleet met de forfaitscore.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Manchester City viert de terugkeer van Kevin De Bruyne met een klinkende 5-0-overwinning tegen Burnley. Na rust volgden er nog vier klasseflitsen van de Cityzens.
  2. tweede helft, minuut 93. Burnley moet nog een halve minuut volhouden. Manchester City heeft een klinkende zege op zak.
  3. tweede helft, minuut 90. Forfaitscore. Burnley laat de kopjes hangen en betaalt dat cash. Joe Hart mag een vijfde keer een bal uit zijn netten vissen na een eenvoudige intikker van Sané.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Leroy Sané van Manchester City. 5, 0.
  5. tweede helft, minuut 88. Manchester City trekt nog eens naar het front, maar Kompany kan de bal niet binnenhouden. De Belgische verdediger heeft toch niet zijn meest gelukkige wedstrijd achter de rug.
  6. tweede helft, minuut 85. Krul van Mahrez. Net als een inval lijkt te mislukken, krijgt Mahrez net iets te veel ruimte. Hij schildert de bal nagenoeg perfect in de winkelhaak. Wat een doelpunt!
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Riyad Mahrez van Manchester City. 4, 0.
  8. tweede helft, minuut 82. Bij Burnley is de moed al lang in de schoenen gezakt. Manchester City hoeft niet veel moeite meer te doen en houdt het dan ook op een gezapig tempo.
  9. tweede helft, minuut 82. Wat bezielt Sané? Het licht gaat even uit bij Leroy Sané. De Duitse aanvaller revancheert zich op Lowton met een smerige trap op de kuiten. Scheidsrechter Moss moet bemiddelen met een gele kaart.
  10. Gele kaart voor Leroy Sané van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 81