• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea en United verdelen de buit na knotsgek slot

  1. 34' - Geel - Eden Hazard
  2. 30' - Geel - Antonio Rüdiger
  3. 27' - Geel - Ashley Young
  4. 21' - Doelpunt - Antonio Rüdiger (1 - 0)
  5. 13' - Geel - Nemanja Matic
  1. 90+6' - Doelpunt - Ross Barkley (2 - 2)
  2. 90+5' - Geel - Andreas Pereira
  3. 90+4' - Geel - Alexis Sánchez
  4. 85' - Verv. Marcus Rashford door Alexis Sánchez
  5. 84' - Verv. Anthony Martial door Andreas Pereira
  6. 79' - Verv. Álvaro Morata door Olivier Giroud
  7. 75' - Verv. Juan Mata door Ander Herrera
  8. 74' - Verv. Willian door Pedro
  9. 73' - Doelpunt - Anthony Martial (1 - 2)
  10. 69' - Verv. Mateo Kovacic door Ross Barkley
  11. 67' - Geel - Juan Mata
  12. 55' - Doelpunt - Anthony Martial (1 - 1)
  21'Antonio Rüdiger1 - 0
  55'Anthony Martial1 - 1
  73'Anthony Martial1 - 2
  90+6'Ross Barkley2 - 2

  Chelsea is aan een eerste competitienederlaag ontsnapt. De Londenaren dicteerden in grote lijnen de topper tegen Manchester United, maar konden pas in de absolute slotfase een 1-2-achterstand uitwissen.

  De eerste helft op Stamford Bridge had weinig om het lijf. Chelsea zocht al snel de 1-0 - veel meer dan United de 0-1, maar botste aanvankelijk op een stevige rode muur.

   

  Eden Hazard, samen met Romelu Lukaku de enige Belg op het veld, moest enkele schoppen en beuken incasseren. Zo probeerde United de dribbelvaardige spelbepaler uit beeld te houden. Maar met een actie die in corner eindigde, lag Hazard toch aan de basis van de openingstreffer. 

   

  Die hoekschop was best samen te vatten als een staaltje Comedy Capers: Pogba moest Rüdiger in de gaten houden, maar de Fransman stond ogenschijnlijk te slapen en liet de Duitse verdediger de 1-0 in doel knikken.

   

  United blonk ook in het restant van de eerste helft uit in fysieke en mentale afwezigheid. De balverhouding 63% - 37% sprak boekdelen.

  Martial ontbindt zijn duivels

  Na de rust veranderde het spelbeeld. Een paar Londense prikjes mondden uit in de op dat moment ietwat onverwachte gelijkmaker van Martial. De Fransman keilde een carambole tegen het net: 1-1 na 55 minuten.

   

  United zette een tandje bij, zonder dat Chelsea écht moest wijken. Toch werd het 1-2 toen de bezoekers vanaf hun eigen helft een aanval op gang brachten. Mata zette Luiz op kinderlijk eenvoudige wijze in de wind en uiteindelijk belandde de bal bij Martial, die José Mourinho met zijn tweede van de dag een delirium bezorgde.

   

  Met nog een kwartier voor de boeg was het plots alle hens aan dek bij Chelsea. Het was zoeken en tasten bij de Londenaren, maar in de laatste van 6 extra minuten lukte het toch. Luiz kopte staalhard tegen de paal en na de rebound van Rüdiger kwam de bal voor de voet van Barkley, die niet meer miste: 2-2 en einde verhaal.

  Tweets:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100. Einde: 2-2. Ref Dean fluit een einde aan de wedstrijd.
  2. tweede helft, minuut 99. Weer voetbal. United heeft opnieuw afgetrapt. Nog enkele seconden...
  3. tweede helft, minuut 98. Ruzie. Na de gelijkmaker is er een opstootje ontstaan tussen de staf van beide ploegen. José Mourinho veert boos op na de uitbundige vieringen bij Chelsea en moet gekalmeerd worden. Het spel ligt nog altijd stil.
  4. tweede helft, minuut 96. 2-2! Toch keert Chelsea nog terug. In de absolute slotminuut maakt Barkley er van dichtbij 2-2 van na een kopbal tegen de paal van Luiz en de rebound van Rüdiger die via De Gea bij Barkley komt. Zo krijgt Chelsea toch nog loon naar werken. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Ross Barkley van Chelsea. 2, 2.
  6. Gele kaart voor Andreas Pereira van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 95
  7. tweede helft, minuut 94. Nog 2,5 minuut: Hazard forceert een schot vanaf de linkerkant. Zijn knal zoeft ver over.
  8. tweede helft, minuut 94. Het blijft uitkijken voor de counters van United. De bezoekers prikken venijnig tegen en doen alles om de 3 punten mee naar Manchester te nemen.
  9. Gele kaart voor Alexis Sánchez van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 94
  10. tweede helft, minuut 92. De fans van Chelsea willen een penalty na een duel tussen Giroud en Lindelöf. De Fransman heeft de val echter volledig aan zichzelf te wijten. Terecht geen strafschop. .