Premier League - speeldag 8 - 06/10/18 - 16:00
Eric Dier
8'
Eric Dier
1 - 0

Tottenham heeft vanmiddag Cardiff City met het kleinste verschil weer naar huis gestuurd. Na acht minuten tekende Dier voor het enige doelpunt uit de wedstrijd. Met 18 punten evenaart het zijn beste Premier League-start ooit.

Dier zorgt voor vroege voorsprong

Tottenham, dat enkel met Toby Alderweireld aan de start kwam, kwam al na acht minuten op voorsprong tegen de voorlaatste in de Premier League, Cardiff City. Na heel wat geklungel voor het Cardiff-doel knalde Dier de 1-0 voorbij Etheridge.

Nadien kregen de toeschouwers op Wembley een wedstrijd te zien met kansen aan beide kanten. Lucas Moura toonde zich voor de rust de bedrijvigste man op het veld, maar zag zijn prestatie niet beloond met een doelpunt. Aan de overzijde kon ook Cardiff enkele keren dreigen. De gelijkmaker hing even in de lucht, maar Alderweireld sprong zijn doelman te hulp met een ultieme inspanning.

Cardiff knokte zich goed in de wedstrijd, maar de betere kansen waren toch voor de thuisploeg, dat al bij al met weinig motivatie leek te spelen. Lucas Moura kon tot twee keer toe niet scoren en ook het schot van Son verdween hoog over doel. Rusten deden de spelers met een 1-0-tussenstand in het voordeel van Tottenham.

Furieuze start mondt uit in slappe tweede helft

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten of de dubbele voorsprong stond al bijna op het scorebord. Tottenham startte furieus, maar zowel Kane als Moura lieten het na om de 2-0 voorbij Etheridge te plaatsen.

Cardiff probeerde het voornamelijk op de tegenaanval, zonder al te veel succes. En na een domme rode kaart voor Ralls leek de kans op een punt of meer helemaal weg voor de bezoekers. Toch kwam het nog bijna op gelijke hoogte. Net nadat Ralls het veld werd afgestuurd, moest Lloris uitpakken met een ultieme redding op de kopbal van Morrison, die via de paal uit de gevarenzone verdween.

Wat nadien volgde was een slappe tweede helft met weinig tot geen kansen. Tottenham leek tevreden te zijn met de 1-0-voorsprong en Cardiff kon nog amper kansen bij elkaar voetballen. 10 minuten voor tijd lieten Lamela en Moura nog een uitstekende kans liggen om de wedstrijd te beslissen. 1-0 werd de eindscore, Tottenham hield de drie punten thuis, al was het een wedstrijd om snel te vergeten.

Met 18 punten na acht wedstrijden nestelt het zich in de top drie. Cardiff vinden we terug op de allerlaatste plek en zal dringend punten moeten sprokkelen.

90+6'

Geen extra doelpunten meer op Wembley. De vroege voorsprong van Dier blijkt voldoende voor de 3 punten voor Tottenham.
90+5'
90+5'
Joe Bennett (Cardiff City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Erik Lamela (Tottenham Hotspur).
90+1'

90'
We krijgen 5 minuten extra tijd.
89'
Het tempo is helemaal uit de wedstrijd verdwenen. Tottenham lijkt tevreden te zijn met een 1-0-voorsprong, Cardiff brengt te weinig om daar verandering in te brengen.
89'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Bobby Decordova-Reid (Cardiff City) stond buitenspel.
88'
Erik Lamela (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Josh Murphy (Cardiff City).
88'
85'
85'
85'
De wedstrijd van invaller Ward zit er na 7 minuten al op. Hij gaat geblesseerd naar de kant, Reid is de vervanger van dienst.
81'
Eric Dier (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Danny Ward (Cardiff City).
80'
Nog 10 minuten reguliere speeltijd te gaan. Momenteel staat het kleinste verschil nog op het scorebord. Kan Cardiff nog verrassend uithalen op het einde van de wedstrijd?