90'
Alexis Sánchez
90'
3 - 2

Opluchting bij Manchester United en José Mourinho: tegen Newcastle leek een blamage in de maak, maar United knokte zich na de pauze alsnog naar een verdiende driepunter. Newcastle stond na 10 minuten 0-2 voor, maar in het laatste kwart wierpen de United-spelers hun coach nog een levenslijn toe.

Bekijk de ommekeer van United

Triestig United slikt 2 vroege goals

De wedstrijd tegen Newcastle leek voor José Mourinho vooraf een levensbelangrijk duel. Zijn positie bij United was de afgelopen weken niet meer al te zeker en na amper 10 minuten spelen floten de United-supporters hem al richting de uitgang.

De thuisploeg kwam al snel op achterstand na een knappe plaatsbal van Kenedy, en alsof het nog niet erg genoeg was maakte Muto er drie minuten nadien al meteen 0-2 van. Een enorm slap United kreeg geen voet aan de grond en mocht blij zijn dat het slechts 0-2 bleef.

Mourinho vond het al snel welletjes geweest en haalde na nog geen 20 minuten spelen verdediger Bailly van het veld, Mata moest voor meer aanvalslust zorgen. Maar dat wierp zijn vruchten allesbehalve af.

Muto vergat zijn tweede van de avond te maken en United kwam een tweede keer goed weg toen de scheidsrechter niet floot voor handspel van Young in het strafschopgebied. Rusten deden de spelers met een 0-2-tussenstand.

Newcastle viert
Newcastle startte furieus aan de wedstrijd.

3 goals in een dolle 20 minuten

Ook tijdens de rust greep Mourinho in en stuurde hij Fellaini het veld op. Dat resulteerde al meteen in veel meer balvastheid en plots kregen we een karrenvracht aan kansen voor de thuisploeg.

Matic had dé kans op de aansluitingstreffer voor zijn voeten liggen, maar voor een open doel mikte hij de bal ver over de dwarsligger. Ook invaller Mata kwam er dicht bij, maar scoren lukte niet. Als het al voetballend niet meteen lukte, moest het maar van stilstaande fases komen. Mata zette zich 20 minuten voor het einde achter een vrije trap en krulde het leer perfect in de rechterhoek.

Na de aansluitingstreffer stapelden de kansen voor United zich op en was Newcastle nergens meer. En wat in de eerste helft nog onmogelijk leek, gebeurde dan toch. Martial keerde het tij en zorgde voor de gelijkmaker: 2-2.

In de absolute slotfase ging United tot ieders verbazing nog op en over Newcastle. De ingevallen Alexis Sanchez maakte het feestje helemaal compleet op Old Trafford met het winnende doelpunt. Misschien wel het doelpunt dat het vel van Mourinho heeft gered?

Dankzij de driepunter komt United met 13 punten op een achtste plek. Newcastle blijft onderin het klassement bengelen op een voorlaatste plaats.

Mourinho
Mourinho mag enorm opgelucht ademhalen.

90+6'

Einde!

Het vel van Mourinho lijkt voorlopig dan toch gered! United recht de rug na de rust en wint alsnog met 3-2.
90+6'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Ashley Young (Manchester United), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+4'
De poging wordt gered door Martin Dubravká (Newcastle United), die geen rebound weggeeft.
90+4'
Alexis Sánchez (Manchester United) haalt uit met zijn rechter...
90+3'

Feest bij Ferdinand.

90+3'
Alexis Sánchez (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op DeAndre Yedlin (Newcastle United).
90+2'
90+1'

90'

United flikt het!

De ommekeer is compleet! Alexis Sanchez kopt de 3-2-voorsprong voorbij Dubravka, de invallers zijn van goudwaarde voor United.
90'

Ashley Young (Manchester United) schildert een voorzet op het hoofd van Alexis Sánchez en die kopt de 3 - 2 tegen het net.
3-2
88'
United zet alles op alles om alsnog de drie punten thuis te houden. Het combineert goed, maar de laatste en beslissende pass ontbreekt voorlopig nog.
88'
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Juan Mata (Manchester United) stond buitenspel.
85'
Paul Pogba (Manchester United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Matt Ritchie neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Jonjo Shelvey neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel.