Kyle Walker
52'
Kyle Walker
2 - 1

Manchester City heeft niets weggegeven in zijn thuiswedstrijd tegen Newcastle. De Engelse kampioen was duidelijk baas, maar kon zijn overwicht niet in doelpunten vertalen. Vincent Kompany viel in de slotminuten in: 2-1.

Bekijk de beslissende goal van Walker:

Snelle goal van Sterling

Manchester City kreeg vanavond Newcastle over de vloer, dat met 1 punt uit zijn eerste drie matchen geen al te beste start maakte. Al na 7 minuten krulde Raheem Sterling de 1-0 voorbij Dubravka, de toon leek gezet voor een makkelijke avond.

De supporters verwachtten een doelpuntenfestival, maar dat bleef gek genoeg uit. City domineerde wel, met een gemiddeld balbezit van 80 procent, maar echt grote kansen bleven uit.

Newcastle van zijn kant leek niet in staat om Ederson te bedreigen, tot rechtsback Yedlin uit het niets de bordjes weer gelijk hing. Rondon en Kenedy hielden de bal goed bij, Yedlin was goed gevolgd en plots was alles te herdoen voor de landskampioen.

Zelfde spelbeeld na rust, Walker beslist de match

Newcastle vond het allemaal prima en kroop ook na rust in zijn egelstelling. Manchester City speelde de bal rond, maar maakte niet genoeg tempo of speelde zijn kansen niet goed uit. En viel er toch een gaatje, dan stond doelman Dubravka pal om zijn team overeind te houden.

Aangezien ook de flankaanvallers niet erg succesvol waren in hun acties, had de kampioen een flits nodig om de wedstrijd opnieuw open te breken. Die flits kwam van de voet van rechtsachter Walker, die met een schicht zijn team weer op voorsprong knalde.

Na de 2-1 kreeg City nog verschillende mogelijkheden, maar verder dan het tweede doelpunt kwam het niet. Doordat ook Newcastle niet meer in staat was om Ederson nog in verlegenheid te brengen, mocht Pep Guardiola drie punten bijschrijven. Al bij al een verdiende overwinning voor de kampioen na een matige wedstrijd, Newcastle blijft achter met 1 op 12.

20:22

City wint

Scheidsrechter Friend maakt er een einde aan. City houdt de drie punten thuis, Newcastle blijft achter met 1 op 12. Kyle Walker besliste de wedstrijd met een knappe streep.
90+2'

Aguero niet

Fernandinho stuurt met een splijtende pass Aguero op pad, maar de Argentijn raakt niet voorbij Dubravka.
90+2'
Sergio Agüero (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

3 minuten extra

Nog drie minuten volhouden en City haalt de drie punten binnen. Komt Newcastle nog opzetten of spelen Kompany en co het rustig uit.
90+1'
Ilkay Gündogan (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

89'

Kapiteinswissel

Pep Guardiola gooit Vincent Kompany nog even in de strijd om het schip veilig de haven in te loodsen. De ene kapitein, David Silva, gaat naar de kant, de andere vervangt hem.
89'
88'
De poging wordt gered door Ederson (Manchester City). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
88'
Joselu (Newcastle United) haalt uit met zijn linker...
88'

Buitenspel Silva

Aguero loodst David Silva knap door de Newcastle-verdediging, maar de Spanjaard stond nipt buitenspel.
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: David Silva (Manchester City) stond buitenspel.
87'
Federico Fernández (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Agüero (Manchester City).
81'

Benitez gaat er nog voor

Rafa Benitez lijkt dan toch bereid enig risico te nemen met het oog op puntengewin. Hij haalt verdediger Cieran Clark naar de kant, in zijn plaats komt Jacob Murphy.
81'
79'

Hoekschop City

Invaller Gundogan gooit een vrije trap voor doel, Dummett werkt de bal in hoekschop. De bal valt bijna voor de voeten van David Silva, maar Dubravka is bij de pinken en graait de bal net op tijd weg.
78'
Ilkay Gündogan neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.