• home
 • video
 • pas verschenen

  City domineert, maar heeft op het scorebord weinig overschot

  einde
  21
  1. 30' - Doelpunt - DeAndre Yedlin (1 - 1)
  2. 8' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)
  1. 89' - Verv. David Silva door Vincent Kompany
  2. 81' - Verv. Ciaran Clark door Jacob Murphy
  3. 76' - Verv. Riyad Mahrez door Ilkay Gündogan
  4. 73' - Verv. Salomón Rondón door Joselu
  5. 58' - Verv. Gabriel Jesus door Bernardo Silva
  6. 54' - Verv. Kenedy door Christian Atsu
  7. 52' - Doelpunt - Kyle Walker (2 - 1)
  8'Raheem Sterling1 - 0
  30'DeAndre Yedlin1 - 1
  52'Kyle Walker2 - 1

  Manchester City heeft niets weggegeven in zijn thuiswedstrijd tegen Newcastle. De Engelse kampioen was duidelijk baas, maar kon zijn overwicht niet in doelpunten vertalen. Vincent Kompany viel in de slotminuten in: 2-1.

  Bekijk de beslissende goal van Walker:

  Snelle goal van Sterling

  Manchester City kreeg vanavond Newcastle over de vloer, dat met 1 punt uit zijn eerste drie matchen geen al te beste start maakte. Al na 7 minuten krulde Raheem Sterling de 1-0 voorbij Dubravka, de toon leek gezet voor een makkelijke avond. 

   

  De supporters verwachtten een doelpuntenfestival, maar dat bleef gek genoeg uit. City domineerde wel, met een gemiddeld balbezit van 80 procent, maar echt grote kansen bleven uit.

   

  Newcastle van zijn kant leek niet in staat om Ederson te bedreigen, tot rechtsback Yedlin uit het niets de bordjes weer gelijk hing. Rondon en Kenedy hielden de bal goed bij, Yedlin was goed gevolgd en plots was alles te herdoen voor de landskampioen. 

  Zelfde spelbeeld na rust, Walker beslist de match

  Newcastle vond het allemaal prima en kroop ook na rust in zijn egelstelling. Manchester City speelde de bal rond, maar maakte niet genoeg tempo of speelde zijn kansen niet goed uit. En viel er toch een gaatje, dan stond doelman Dubravka pal om zijn team overeind te houden. 

   

  Aangezien ook de flankaanvallers niet erg succesvol waren in hun acties, had de kampioen een flits nodig om de wedstrijd opnieuw open te breken. Die flits kwam van de voet van rechtsachter Walker, die met een schicht zijn team weer op voorsprong knalde.

   

  Na de 2-1 kreeg City nog verschillende mogelijkheden, maar verder dan het tweede doelpunt kwam het niet. Doordat ook Newcastle niet meer in staat was om Ederson nog in verlegenheid te brengen, mocht Pep Guardiola drie punten bijschrijven. Al bij al een verdiende overwinning voor de kampioen na een matige wedstrijd, Newcastle blijft achter met 1 op 12. 

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 22. City wint. Scheidsrechter Friend maakt er een einde aan. City houdt de drie punten thuis, Newcastle blijft achter met 1 op 12. Kyle Walker besliste de wedstrijd met een knappe streep. .
  2. tweede helft, minuut 92. Aguero niet. Fernandinho stuurt met een splijtende pass Aguero op pad, maar de Argentijn raakt niet voorbij Dubravka. .
  3. tweede helft, minuut 91. 3 minuten extra. Nog drie minuten volhouden en City haalt de drie punten binnen. Komt Newcastle nog opzetten of spelen Kompany en co het rustig uit. .
  4. tweede helft, minuut 89. Kapiteinswissel. Pep Guardiola gooit Vincent Kompany nog even in de strijd om het schip veilig de haven in te loodsen. De ene kapitein, David Silva, gaat naar de kant, de andere vervangt hem. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester City, Vincent Kompany erin, David Silva eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Buitenspel Silva. Aguero loodst David Silva knap door de Newcastle-verdediging, maar de Spanjaard stond nipt buitenspel. .
  7. tweede helft, minuut 81. Benitez gaat er nog voor. Rafa Benitez lijkt dan toch bereid enig risico te nemen met het oog op puntengewin. Hij haalt verdediger Cieran Clark naar de kant, in zijn plaats komt Jacob Murphy. .
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Newcastle United, Jacob Murphy erin, Ciaran Clark eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Hoekschop City. Invaller Gundogan gooit een vrije trap voor doel, Dummett werkt de bal in hoekschop. De bal valt bijna voor de voeten van David Silva, maar Dubravka is bij de pinken en graait de bal net op tijd weg. .
  10. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Manchester City, Ilkay Gündogan erin, Riyad Mahrez eruit