• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City lijdt eerste puntenverlies bij Wolverhampton

  einde
  11
  1. 41' - Geel - Conor Coady
  2. 12' - Geel - Vincent Kompany
  1. 85' - Verv. Jonny Castro door Rúben Vinagre
  2. 85' - Verv. Raheem Sterling door Riyad Mahrez
  3. 77' - Verv. Ilkay Gündogan door Leroy Sané
  4. 72' - Verv. Hélder Costa door Adama Traoré
  5. 69' - Doelpunt - Aymeric Laporte (1 - 1)
  6. 62' - Verv. Bernardo Silva door Gabriel Jesus
  7. 60' - Geel - David Silva
  8. 57' - Doelpunt - Willy Boly (1 - 0)
  57'Willy Boly1 - 0
  69'Aymeric Laporte1 - 1

  Manchester City heeft op speeldag 3 al verrassend punten laten liggen tegen promovendus Wolverhampton Wanderers. De thuisploeg speelde een puike wedstrijd en maakte het de kampioen knap lastig. Laporte wiste de openingsgoal van Boly uit, maar verder kwam City niet meer. 

  Met Wolverhampton en Manchester City stonden vanmiddag de kampioen van de Premier League en die van de Championship van vorig jaar tegenover mekaar. Op papier leek de kampioenenploeg van Pep Guardiola een rustige middag tegemoet te gaan. De wedstrijd in het Molinaux-stadion was tevens de 250e Premier League-wedstrijd voor City-kapitein Vincent Kompany. Reden genoeg dus voor City om er een galavoorstelling van te maken. 

   

  Dat bleek echter niet zo evident te zijn, want Wolverhampton was vastberaden om zijn vel duur te verkopen. De eerste aanval kwam van de thuisploeg, en in de openingsfase kwam City niet verder dan enkele schuchtere pogingen. De thuisploeg zette hoog druk en daar had City het bij momenten moeilijk mee, wat onder meer resulteerde in een vroege gele kaart voor jubilaris Kompany. 

  Afgekeurde goal zorgt voor doelpuntloze eerste helft

  Het spel ging goed over en weer en verschillende stilstaande fases voor beide ploegen leverden niks op. Na ongeveer twintig minuten voetballen leverde de pressing van de thuisploeg ei zo na een doelpunt op, na een foute pass van Kompany, maar Jimenez zag zijn goal afgekeurd wegens buitenspel. Kompany en City kwamen goed weg. 

   

  Na de afgekeurde goal leek Wolverhampton even de kluts kwijt, want plots kwam City opzetten met twee reuzekansen. Aguero mikte eerst zijn schot op de paal, nog geen minuut later moest Rui Patricio een wereldsave uit zijn mouw schudden om een bal van Sterling uit de winkelhaak te vissen. De wedstrijd bleef op en af gaan, maar geen van beide ploegen kon de boel openbreken. 0-0 bij de rust na een boeiende eerste helft. 

  Willy Boly

  Boly bracht de thuisploeg op voorsprong.

  Laporte wist goal Boly uit, doelkader ontzegt City de overwinning

  De tweede helft begon iets rustiger dan de eerste, tot Willy Boly op een hoekschop de thuisploeg op voorsprong kopte. In de herhaling was duidelijk te zien dat de verdediger de bal met zijn hand in doel deponeerde, maar het doelpunt telde en de kampioen was op achtervolgen aangewezen. 


  Even later claimde David Silva een strafschop na een contact in de zestien van Wolverhampton, maar ref Atkinson hapte niet. Aanhoudelijk mopperen leverde de City-middenvelder een gele kaart op. Guardiola gooide met Jesus een extra aanvaller in de strijd, terwijl de thuisploeg naar hartenlust kon counteren. 


  Het was uiteindelijk een gemeten vrije trap van Ilkay Gundogan die City langszij bracht. Aymeric Laporte hing met een buffelstoot de bordjes weer gelijk, alles te herdoen op 20 minuten van het einde. Aguero wilde nog een strafschop en leek met een geplaatste vrije trap de wedstrijd toch nog te beslissen, maar zijn trap stierf op de dwarsligger, die de thuisploeg een puntje leek te gunnen.

  Aymeric Laporte

  Aymeric Laporte kopte op aangeven van Gundogan de 1-1 tegen de touwen.

  Eerste puntenverlies City, 7 op 9 voor de kampioen

  De promovendus hield zo City in bedwang, dat voor het eerst dit seizoen punten laat liggen, na overwinningen tegen Arsenal en Huddersfield. De mannen van Pep Guardiola ontvangen volgende week Newcastle, terwijl Wolverhampton naar West Ham trekt. 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde wedstrijd, City lijdt eerste puntenverlies. Martin Atkinston vindt het wel goed zo en fluit de wedstrijd af. De kampioen lijdt zijn eerste puntenverlies van het nieuwe seizoen, Wolverhampton pakt een verdiend punt na een sterke wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 95. Weer de lat voor City. Nog maar eens de lat voor City. Aguero krult de bal mooi over de muur, maar opnieuw wordt hem een doelpunt ontzegd door het doelkader. .
  3. tweede helft, minuut 94. De vijf minuten extra tijd lopen stilaan op zijn eind. Na een fout op Aguero krijgt City nog een vrije trap op een interessante plek. .
  4. tweede helft, minuut 88. Kans Wolverhampton. De ingevallen Mahrez levert meteen een gevaarlijke voorzet af, maar de aanvallers worden niet bereikt. Op de tegenaanval maakt Traoré de actie, Diogo Jota controleert zijn voorzet maar kan de bal niet laag houden. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Rúben Vinagre erin, Jonny Castro eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Raheem Sterling eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Bij de thuisploeg kan het tijdrekken beginnen. Ze lijken tevreden met een punt en willen er alles aan doen om City het voetballen te beletten. .