87'
DeAndre Yedlin
1 - 2
87'

Chelsea heeft nog geen punten laten liggen in de Premier League. Op het veld van Newcastle duurde het heel lang voor de ploeg uit Londen een opening vond, maar Eden Hazard doorbrak de impasse vanaf de stip. Newcastle maakte nog gelijk, maar nam ook zijn eigen doelman in de maling: 1-2.

Bekijk het strafschopdoelpunt van Hazard

Hazard doorbreekt impasse, Chelsea wint na bewogen slot

Eden Hazard kreeg na twee beslissende invalbeurten zijn eerste basisplaats van Sarri. De Rode Duivel ontpopte zich meteen tot het creatieve brein bij de bezoekers en dat heeft hij ook gevoeld. Voor de koffie moest hij al twee keer verzorgd worden na enkele stevige ingrepen.

Chelsea eiste meer dan 80 procent van het balbezit op, maar de muur van Newcastle slopen lukte niet. Tot de scheidsrechter naar de stip wees na een ingreep van Schär op Alonso. Eden Hazard ging achter de bal staan. Hij leek geen last meer te hebben van zijn blauwe plekken en werkte penalty koeltjes in doel.

De zege leek binnen, maar Chelsea liet zich toch nog verrassen. Yedlin plantte een elleboog in het gezicht van Giroud en Chelsea keek naar de scheidsrechter. Die liet echter spelen en zo kon Joselu de gelijkmaker voorbij Kepa werken. Een koude douche, maar Chelsea bleef strijden. Giroud kopte een vrijschop van Willian achteruit en Alonso vuurde een schot af. Dat werd nog even aangeraakt door een Newcastle-speler en zo stond de 1-2 op het bord.

Met 9 op 9 is Chelsea nu koploper samen met Liverpool en het verrassende Watford.

Het was de 70e Premier League-goal voor Eden Hazard

90+5'

Einde: 1-2

Chelsea heeft 9 op 9. Hazard scoorde zijn eerste van het seizoen vanaf de stip.
90+5'
Willian verslikt zich na een goeie counter in de bal en zo gaat de laatste kans van de partij verloren.
90+5'
Hoekschop voor Newcastle United. Matt Ritchie trapt die naar de tweede paal.
90+4'
Net voor het laatste fluitsignaal versiert Newcastle nog een corner, de eerste na de pauze. Alonso maakt onschadelijk.
90+3'
Olivier Giroud (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ki Sung-Yueng (Newcastle United).
90+3'
Ayoze Pérez (Newcastle United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Nog een schot van de thuisploeg. Perez trapt een meter over de kooi van Kepa.
90+2'
Vrije trap voor Chelsea. Ayoze Pérez (Newcastle United) hield Ross Barkley vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Eden Hazard (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'
We krijgen nog 5 minuten cadeau van de scheidsrechter. Kan Newcastle de nederlaag nog vermijden?
90+1'

89'
César Azpilicueta (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ayoze Pérez (Newcastle United).
87'

Own goal voor

Pijnlijk moment voor DeAndre Yedlin (Newcastle United). Hij wil de bal wegwerken, maar hij verschalkt daarbij zijn eigen doelman.
own goal
1-2
Chelsea
87'
Marcos Alonso (Chelsea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'

Alonso zorgt voor nieuwe voorsprong

Het duurde heel lang voor er gescoord werd in deze partij, maar nu gaat het snel. Giroud kopt een bal terug en Alonso schiet binnen: 2-1. Of raakt een Newcastle-speler de bal nog even aan? Het doelpunt komt op naam van Yedlin.
86'
Vrije trap voor Chelsea. DeAndre Yedlin (Newcastle United) hield Eden Hazard vast en dat had de scheidsrechter gezien.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Matt Ritchie (Newcastle United) stond buitenspel.