• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard opent zijn rekening vanaf de stip, Chelsea pakt 9 op 9 (video)

  einde
  12
  1. 40' - Geel - Mateo Kovacic
  1. 87' - Own goal - DeAndre Yedlin (1 - 2)
  2. 83' - Doelpunt - Joselu (1 - 1)
  3. 79' - Verv. Fabian Schär door Yoshinori Muto
  4. 79' - Verv. Mateo Kovacic door Ross Barkley
  5. 76' - Doelpunt strafschop - Eden Hazard (0 - 1)
  6. 73' - Verv. Jacob Murphy door Ayoze Pérez
  7. 70' - Geel - Matt Ritchie
  8. 69' - Verv. Pedro door Willian
  9. 68' - Geel - Federico Fernández
  10. 66' - Verv. Álvaro Morata door Olivier Giroud
  11. 65' - Geel - Fabian Schär
  12. 62' - Verv. Salomón Rondón door Joselu
  76'Eden Hazard0 - 1
  83'Joselu1 - 1
  87'DeAndre Yedlin1 - 2

  Chelsea heeft nog geen punten laten liggen in de Premier League. Op het veld van Newcastle duurde het heel lang voor de ploeg uit Londen een opening vond, maar Eden Hazard doorbrak de impasse vanaf de stip. Newcastle maakte nog gelijk, maar nam ook zijn eigen doelman in de maling: 1-2.

  Bekijk het strafschopdoelpunt van Hazard

  Hazard doorbreekt impasse, Chelsea wint na bewogen slot

  Eden Hazard kreeg na twee beslissende invalbeurten zijn eerste basisplaats van Sarri. De Rode Duivel ontpopte zich meteen tot het creatieve brein bij de bezoekers en dat heeft hij ook gevoeld. Voor de koffie moest hij al twee keer verzorgd worden na enkele stevige ingrepen.

   

  Chelsea eiste meer dan 80 procent van het balbezit op, maar de muur van Newcastle slopen lukte niet. Tot de scheidsrechter naar de stip wees na een ingreep van Schär op Alonso. Eden Hazard ging achter de bal staan. Hij leek geen last meer te hebben van zijn blauwe plekken en werkte penalty koeltjes in doel.

   

  De zege leek binnen, maar Chelsea liet zich toch nog verrassen. Yedlin plantte een elleboog in het gezicht van Giroud en Chelsea keek naar de scheidsrechter. Die liet echter spelen en zo kon Joselu de gelijkmaker voorbij Kepa werken. Een koude douche, maar Chelsea bleef strijden. Giroud kopte een vrijschop van Willian achteruit en Alonso vuurde een schot af. Dat werd nog even aangeraakt door een Newcastle-speler en zo stond de 1-2 op het bord.

   

  Met 9 op 9 is Chelsea nu koploper samen met Liverpool en het verrassende Watford.

  Het was de 70e Premier League-goal voor Eden Hazard

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-2. Chelsea heeft 9 op 9. Hazard scoorde zijn eerste van het seizoen vanaf de stip.
  2. tweede helft, minuut 95. Willian verslikt zich na een goeie counter in de bal en zo gaat de laatste kans van de partij verloren.
  3. tweede helft, minuut 94. Net voor het laatste fluitsignaal versiert Newcastle nog een corner, de eerste na de pauze. Alonso maakt onschadelijk.
  4. tweede helft, minuut 93. Nog een schot van de thuisploeg. Perez trapt een meter over de kooi van Kepa.
  5. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog 5 minuten cadeau van de scheidsrechter. Kan Newcastle de nederlaag nog vermijden? .
  6. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 87 door DeAndre Yedlin van Chelsea. 1, 2.
  7. tweede helft, minuut 87. Alonso zorgt voor nieuwe voorsprong. Het duurde heel lang voor er gescoord werd in deze partij, maar nu gaat het snel. Giroud kopt een bal terug en Alonso schiet binnen: 2-1. Of raakt een Newcastle-speler de bal nog even aan? Het doelpunt komt op naam van Yedlin.
  8. tweede helft, minuut 84. De gelijkmaker! Een donderslag bij heldere hemel. De thuisploeg maakt plots de 1-1. Giroud kreeg in de actie voor de goal wel een elleboog in zijn gezicht, maar de scheidsrechter heeft niets gezien. De voorzet van Yedlin wordt afgewerkt door Joselu.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Joselu van Newcastle United. 1, 1.