• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Manchester City heeft De Bruyne niet nodig om zwaar uit te halen

  einde
  61
  1. 43' - Doelpunt - Jon Gorenc-Stankovic (3 - 1)
  2. 35' - Doelpunt - Sergio Agüero (3 - 0)
  3. 31' - Doelpunt - Gabriel Jesus (2 - 0)
  4. 25' - Doelpunt - Sergio Agüero (1 - 0)
  1. 85' - Own goal - Terence Kongolo (6 - 1)
  2. 84' - Verv. Steve Mounié door Ramadan Sobhi
  3. 82' - Verv. Ilkay Gündogan door Phil Foden
  4. 76' - Verv. Sergio Agüero door Leroy Sané
  5. 75' - Doelpunt - Sergio Agüero (5 - 1)
  6. 69' - Geel - Christopher Schindler
  7. 64' - Verv. David Silva door Riyad Mahrez
  8. 61' - Verv. Alex Pritchard door Adama Diakhaby
  9. 51' - Geel - Philip Billing
  10. 48' - Doelpunt vrije trap - David Silva (4 - 1)
  25'Sergio Agüero1 - 0
  31'Gabriel Jesus2 - 0
  35'Sergio Agüero3 - 0
  43'Jon Gorenc-Stankovic3 - 1
  48'David Silva4 - 1
  75'Sergio Agüero5 - 1
  85'Terence Kongolo6 - 1

  Manchester City heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met glans gewonnen en daar had het de geblesseerde Kevin De Bruyne niet eens voor nodig. De landskampioen speelde Huddersfield Town helemaal op een hoopje: 6-1. Vincent Kompany speelde centraal achterin de hele wedstrijd voor City.

  Wervelende tien minuten van City

  Ook zonder De Bruyne begon City als een wervelwind aan de wedstrijd. Toch duurde het bijna een halfuur vooraleer het net een eerste keer trilde. Agüero werd voorin knap aangespeeld door zijn eigen doelman en knalde de bal kurkdroog voorbij de zwemmende Hamer in doel.

   

  Vijf minuten later mocht de Huddersfield-goalie zich een tweede keer omdraaien. Deze keer stond Jesus aan het kanon. HIj vond het gaatje vanaf de rand van de zestien en mikte knap binnen.

   

  Nog voor de rust besliste Agüero de wedstrijd helemaal. Hamer loste een voorzet van Mendy en de Argentijn was er als de kippen bij om de 3-0 tegen de touwen te tikken.

   

  City leek zonder tegendoelpunt de kleedkamer in te trekken, maar die tegentreffer kwam er toch. Stankovic tikte van dichtbij binnen na een verre inworp van Billing.

  Silva en Agüero dikken aan na de rust

  Na de koffie ging het kat-en-muisspelletje gewoon voort. Silva, die zijn 250e Premier League-wedstrijd voor City speelde, bekroonde die mijlpaal met een heerlijk vrijschopdoelpunt meteen na de rust. 

   

  Daarna bleef het een halfuur rustig in het Etihad Stadium. Daar kon ook invaller Laurent Depoitre weinig aan veranderen.

   

  Een kwartier voor het einde schakelde City opnieuw een versnelling hoger. Agüero had zijn hattrick te pakken. Opnieuw was Mendy de aangever.

   

  Tot overmaat van ramp voor Huddersfield liep Kongolo vijf minuten voor het einde de bal nog in eigen doel om zo de 6-1-eindstand vast te leggen.

  De hattrick van Agüero:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Manchester City kwam in de tweede helft niet meer in de problemen. Integendeel. De landskampioen liep nog wat verder uit van Huddersfield: 6-1.
  2. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog drie extra minuten. Zit er nog een doelpunt in?
  3. tweede helft, minuut 85. Ongelukkige Kongolo. Het zit niet mee voor Huddersfield. Sané gaat zijn man goed voorbij, maar mikt dan op Hamer. Kongolo loopt de bal daarna ongelukkig in doel.
  4. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 85 door Terence Kongolo van Manchester City. 6, 1.
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Huddersfield Town, Ramadan Sobhi erin, Steve Mounié eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Guardiola gunt de jonge Foden nog wat speelminuten. Hij komt de moegestreden Gündogan vervangen.
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Ilkay Gündogan eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Jesus heeft de 6-1 aan de voet na een vlotte combinatie door het centrum. De Braziliaan kraakt zijn schot en mikt naast.
  9. tweede helft, minuut 78. Billing neemt een hoge bal knap op de slof. Kompany staat in de baan van het schot en werkt de bal in hoekschop. Die levert geen doelgevaar op voor de bezoekers.
  10. tweede helft, minuut 77. De match van Agüero zit er meteen ook op. De Argentijn wordt vervangen door Leroy Sané. Laat die nog iets zien in het slotkwartier?