Alex Iwobi
    2 - 2
    Alex Iwobi
    41'

Chelsea en Arsenal hebben het spektakel verzorgd in de topper van de 2e speeldag in Engeland. Arsenal haalde een 2-0-achterstand op, maar invaller Hazard gaf kort voor tijd de assist voor de 3-2 van Alonso.

Chelsea begint uitstekend, Arsenal eindigt furieus

Aan peper en zout geen gebrek in de eerste helft van de Londense derby tussen Chelsea en Arsenal. Chelsea kwam al snel op voorsprong na een Spaanse aanval van Alonso en Pedro. Die laatste legde de 1-0 al na negen minuten voorbij Cech. Evan nadien miste Aubameyang nog dé kans op de gelijkmaker, maar mikte onbegrijpelijk over, wat Arsenal nog zuur zou opbreken.

De Spanjaarden bleken in topvorm bij Chelsea, want na het eerste doelpunt, was het tweede ook volledig van Spaanse makelij. Azpilicueta gaf vanop de eigen helft de perfecte assist voor Morata, die niet twijfelde en de bal voorbij de voormalige doelman van Chelsea knalde. Chelsea speelde weergaloos voetbal en de wedstrijd leek al even beslist, totdat Arsenal helemaal herleefde.

Na een enorme misser van Mkhitaryan even voordien, was de Armeniër de tweede keer wel op de afspraak. Hij scoorde de aansluitingstreffer en bracht Arsenal weer helemaal in de wedstrijd. Niet veel later kreeg Chelsea een nieuw doelpunt te verwerken. Iwobi zorgde helemaal voor de ommekeer bij Arsenal en vlamde de 2-2 voorbij Kepa, meteen goed voor de tussenstand bij de rust.

Invaller Hazard dirigeert Chelsea naar winst

Waar we in de eerste helft nog een spectaculaire wedstrijd te zien kregen, was het na de rust heel wat minder. Chelsea toonde nog de meeste drang naar voren, maar gevaarlijke kansen creëerde het niet. Met Hazard nog op de bank, besloot Sarri dan toch om de Rode Duivel het veld op te sturen.

Net als vorig weekend moest Hazard dus tevreden zijn met een invalbeurt in de tweede helft. Toen was hij al goed voor een assist en ook vanavond was hij opnieuw van goudwaarde. Hij dribbelde zich een weg in het strafschopgebied en bood Alonso dé kans aan op het winnende doelpunt. De Spanjaard bedankte Hazard en verschalkte Cech: 3-2.

Arsenal was niet meer in staat om het tij te keren en haalt zo een 0 op 6. Chelsea daarentegen, kent wel een uitstekende seizoensstart. Het wint na zijn eerste ook zijn tweede wedstrijd.  Volgend weekend gaat het op bezoek bij Newcastle. Arsenal ontvangt West Ham.

90+3'
    Redding van Petr Cech (Arsenal), die de bal al duikend kan pareren.
    90+3'
    Olivier Giroud (Chelsea) haalt uit met zijn linker...
    90+3'
    Olivier Giroud (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+1'

90'
    Aaron Ramsey (Arsenal) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    88'
    88'
    César Azpilicueta (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    88'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Eden Hazard (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    87'
    87'
    86'
    Petr Cech (Arsenal) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
    86'
    Eden Hazard (Chelsea) haalt uit met zijn linker...
    86'

Cech houdt Hazard van een doelpunt

Eden Hazard lijkt helemaal ontketend. Hij dribbelt zich een weg naar doel en komt voor Cech te staan. De hoek is te klein en Cech houdt de Rode Duivel van een doelpunt.
    85'
    Alexandre Lacazette (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eden Hazard (Chelsea).
    84'
    N'Golo Kanté (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    83'
    Bij Arsenal wordt de hoekschop genomen door Henrikh Mkhitaryan. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    82'
    Pedro (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.