1. 90+5' - Doelpunt strafschop - Paul Pogba (3 - 2)
Premier League - speeldag 2 - 19/08/18 - 17:00
Paul Pogba
3 - 2
Paul Pogba
90+5'

Manchester United heeft op speeldag 2 al punten laten liggen. Op het veld van Brighton & Hove Albion kon de ploeg van José Mourinho allesbehalve overtuigen. Romelu Lukaku kreeg een basisplaats en maakte zijn eerste competitiegoal, maar de thuisploeg won uiteindelijk verdiend met 3-2.

Na amper twee speeldagen wordt het al warm onder de voeten van José Mourinho en dat heeft hij voornamelijk te danken aan de dramatische prestatie van zijn ploeg tegen Brighton. De thuisploeg verdient zeker een pluim want Brighton was niet onder de indruk van United en koos voor dapper en aanvallend voetbal.

Het rook dan ook dat de bezoekers achteraan kwetsbaar waren. Na 25 minuten zakte de defensie met Lindelof en Bailly volledig door het ijs. March zag een opening en draaide het leer goed voor doel. Murray tikte met heel veel gevoel de openingstreffer voorbij De Gea. De opdoffer was nog niet verwerkt of de doelman moest zich al een 2e keer omdraaien. United kreeg een hoekschop niet verwerkt en Duffy twijfelde niet: 2-0.

Het meest hoopgevende moment voor United kwam 10 minuten later. Lukaku kopte van heel dichtbij de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Eventjes flikkerde er hoop in de ogen van Mourinho, maar al heel snel werd dat opnieuw wanhoop. Gross sneed net voor de pauze opnieuw kinderlijk makkelijk door de verdediging en Bailly koos voor de noodrem. De bal ging op de stip en de ploegen trokken met 3-1 de kleedkamer in.

Na de koffie koos de thuisploeg voor een behouden aanpak. Brighton zette alles achteraan uitstekend vast en United vond geen oplossingen, ook niet met invallers Fellaini, Rashford en Lingard in de ploeg. Brighton hield al bij al makkelijk stand. Voor United was het een horrornamiddag en daar kon de penaltygoal van Pogba in de 95e minuut helemaal niets meer aan veranderen.

Bekijk het knappe openingsdoelpunt

United ligt Brighton wel

90+5'

Paul Pogba (Manchester United) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
90+5'

Pogba knalt binnen!

De 3-2 is een feit. Pogba knalt zijn elfmeter na een gekke aanloop in het dak van het doel. Komt de aansluitingstreffer nog op tijd?
90+5'

Einde!

De late aansluitingstreffer heeft niet geholpen. United gaat na een belabberde prestatie de boot in met 3-2.
90+4'

Nog een strafschop!

Er zit nog een eerredder aan te komen voor United. De scheidsrechter wijst naar de stip na een fout op Fellaini.
90+4'
Penalty voor Manchester United! Fout van Shane Duffy (Brighton & Hove Albion). Marouane Fellaini (Manchester United) werd afgestopt.
90+2'
Murray, de maker van het eerste doelpunt, mag ook net iets voor het einde van de partij gaan rusten.
90+2'
Beram Kayal (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fred (Manchester United).
90+2'
Er wordt een beetje gedanst ronde de cornervlag van United. De thuisploeg zet nu alles op tijdswinst.
90+1'
Paul Pogba (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Glenn Murray (Brighton & Hove Albion).
90+1'

89'
Brighton gooit nog een 2e wissel in de strijd. Gross krijgt een stevig applaus van het thuisplubliek.
89'
Solly March (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ashley Young (Manchester United).
88'
Shane Duffy (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jesse Lingard (Manchester United).
88'
Pascal Groß neemt de hoekschop voor Brighton & Hove Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
De thuisploeg versiert zelfs nog een hoekschop. Pogba werkt makkelijk weg, maar uitverdedigen is er niet bij. Zo komt United niet dichter bij de kooi van Ryan.
86'
Vrije trap voor Brighton & Hove Albion. Paul Pogba (Manchester United) hield Dale Stephens vast en dat had de scheidsrechter gezien.
86'
Glenn Murray (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luke Shaw (Manchester United).