• home
 • video
 • pas verschenen

  Goal van Lukaku is enige lichtpuntje bij belabberd United

  einde
  32
  1. 45+2' - Geel - Anthony Martial
  2. 44' - Doelpunt strafschop - Pascal Groß (3 - 1)
  3. 34' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 1)
  4. 27' - Doelpunt - Shane Duffy (2 - 0)
  5. 25' - Doelpunt - Glenn Murray (1 - 0)
  6. 20' - Verv. Lewis Dunk door Leon Balogun
  1. 90+5' - Doelpunt strafschop - Paul Pogba (3 - 2)
  2. 90+2' - Verv. Glenn Murray door Jürgen Locadia
  3. 90' - Verv. Pascal Groß door Beram Kayal
  4. 67' - Geel - Glenn Murray
  5. 60' - Verv. Anthony Martial door Marouane Fellaini
  25'Glenn Murray1 - 0
  27'Shane Duffy2 - 0
  34'Romelu Lukaku2 - 1
  44'Pascal Groß3 - 1
  90+5'Paul Pogba3 - 2

  Manchester United heeft op speeldag 2 al punten laten liggen. Op het veld van Brighton & Hove Albion kon de ploeg van José Mourinho allesbehalve overtuigen. Romelu Lukaku kreeg een basisplaats en maakte zijn eerste competitiegoal, maar de thuisploeg won uiteindelijk verdiend met 3-2. 

  Na amper twee speeldagen wordt het al warm onder de voeten van José Mourinho en dat heeft hij voornamelijk te danken aan de dramatische prestatie van zijn ploeg tegen Brighton. De thuisploeg verdient zeker een pluim want Brighton was niet onder de indruk van United en koos voor dapper en aanvallend voetbal.

   

  Het rook dan ook dat de bezoekers achteraan kwetsbaar waren. Na 25 minuten zakte de defensie met Lindelof en Bailly volledig door het ijs. March zag een opening en draaide het leer goed voor doel. Murray tikte met heel veel gevoel de openingstreffer voorbij De Gea. De opdoffer was nog niet verwerkt of de doelman moest zich al een 2e keer omdraaien. United kreeg een hoekschop niet verwerkt en Duffy twijfelde niet: 2-0.

   

  Het meest hoopgevende moment voor United kwam 10 minuten later. Lukaku kopte van heel dichtbij de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Eventjes flikkerde er hoop in de ogen van Mourinho, maar al heel snel werd dat opnieuw wanhoop. Gross sneed net voor de pauze opnieuw kinderlijk makkelijk door de verdediging en Bailly koos voor de noodrem. De bal ging op de stip en de ploegen trokken met 3-1 de kleedkamer in.

   

  Na de koffie koos de thuisploeg voor een behouden aanpak. Brighton zette alles achteraan uitstekend vast en United vond geen oplossingen, ook niet met invallers Fellaini, Rashford en Lingard in de ploeg. Brighton hield al bij al makkelijk stand. Voor United was het een horrornamiddag en daar kon de penaltygoal van Pogba in de 95e minuut helemaal niets meer aan veranderen.

  Bekijk het knappe openingsdoelpunt

  United ligt Brighton wel

  Fase per fase

  1. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 95 door Paul Pogba van Manchester United. 3, 2.
  2. tweede helft, minuut 95. Pogba knalt binnen! De 3-2 is een feit. Pogba knalt zijn elfmeter na een gekke aanloop in het dak van het doel. Komt de aansluitingstreffer nog op tijd?
  3. tweede helft, minuut 95. Einde! De late aansluitingstreffer heeft niet geholpen. United gaat na een belabberde prestatie de boot in met 3-2.
  4. tweede helft, minuut 94. Nog een strafschop! Er zit nog een eerredder aan te komen voor United. De scheidsrechter wijst naar de stip na een fout op Fellaini.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Jürgen Locadia erin, Glenn Murray eruit
  6. tweede helft, minuut 92. Murray, de maker van het eerste doelpunt, mag ook net iets voor het einde van de partij gaan rusten.
  7. tweede helft, minuut 92. Er wordt een beetje gedanst ronde de cornervlag van United. De thuisploeg zet nu alles op tijdswinst. .
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Brighton & Hove Albion, Beram Kayal erin, Pascal Groß eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Brighton gooit nog een 2e wissel in de strijd. Gross krijgt een stevig applaus van het thuisplubliek.
  10. tweede helft, minuut 88. De thuisploeg versiert zelfs nog een hoekschop. Pogba werkt makkelijk weg, maar uitverdedigen is er niet bij. Zo komt United niet dichter bij de kooi van Ryan.