Hazard speelt kwartier mee bij sober Chelsea en levert de 0-3 aan

za 11 augustus 2018 19:50
  1. 44' - Geel - Christopher Schindler
    Premier League - speeldag 1 - 11/08/18 - 16:00

Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft zijn eerste wedstrijd in de Premier League gewonnen. Op het veld van Huddersfield Town swingde Chelsea zeker niet, maar het boekte wel een logische zege. Eden Hazard viel een kwartier voor tijd in en was goed voor een assist.

Chelsea 0-2 voor na flauwe eerste helft

Chelsea-coach Maurizio Sarri plaatste Rode Duivel Eden Hazard op de bank tegen Huddersfield, en dat zouden de bezoekers geweten hebben. In een pover wedstrijdbegin eiste Chelsea het balbezit op, maar verder dan een afgevlagde kans voor spits Morata kwamen de bezoekers in het eerste halfuur niet.

De flauwe thuisploeg liep een poos achter de feiten aan, maar herleefde in het laatste kwart van de eerste helft. De aanvallende intenties van Huddersfield dwongen Chelsea achteruit, wat Mounié tot een verre volley inspireerde. Zijn inzet scheerde maar net over de dwarsligger.

Die  waarschuwing leek Chelsea wakker te schudden, want nog geen 5 minuten later versierde het zowaar zijn eerste doelkans van de match. Pedro dreef de bal goed op en vond Willian aan de linkerflank.

De voorzet van de Braziliaan zoefde nog over het hoofd van Morata, maar vond Ngolo Kanté uiteindelijk aan de tweede paal. De Franse middenvelder haalde in 1 keer uit en zag zijn stuiterend schot aan de juiste kant van de verste paal binnen vallen. Chelsea op voorsprong.

Kanté bracht Chelsea na een halfuur op voorsprong.

Jorginho op z'n Hazards

Een verweesd Huddersfield toonde zich echter veerkrachtig, want het reageerde via Mounié, die verreweg de gevaarlijkste thuisspeler was in een flauwe eerste helft. Bij een hoekschop kon de Beninse aanvaller krachtig inkoppen, maar de binnenkant van de linkerpaal voorkwam de verdiende gelijkmaker.

Even later doofde de kaars van de thuisploeg volledig uit nadat Alonso foutief onderuit werd gehaald in de zestien van Huddersfield. Jorginho zette zich achter de bal en streelde de strafschop op z’n Hazards voorbij doelman Hamer, 0-2 en Huddersfield tegen het canvas.

Hazard liet de Huddersfiel-verdediging een kwartier lang alle hoeken van het veld zien.

Huddersfield is nergens in periode 2, Hazard flitst als vanouds

Huddersfield-coach Wagner kon niet langer lijdzaam toezien en gooide na de koffie meteen Laurent Depoitre in de strijd, maar de inbreng van de Belgische spits bracht weinig zoden aan de dijk. Chelsea domineerde, maar stapelde te veel slordigheden op om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

Na een uur ontwaakte de wedstrijd eindelijk opnieuw. Alonso kon een kopbal van Rüdiger met een retro deviëren, maar de Spanjaard zag zijn acrobatische inzet uiteenspatten op de lat. Ook Huddersfield schrok wakker, want Billing kopte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op de dwarsligger.

Even later mocht de thuisploeg een kruis maken over zijn ambities in deze wedstrijd, want Rode Duivel en WK-held Eden Hazard kwam de Braziliaanse winger Willian vervangen. Hazard liet zich meteen gelden, schudde enkele knappe acties uit z’n kwikzilveren voeten, en bood Pedro de 0-3 op een presenteerblaadje aan.

De Spaanse flankspeler bedankte zijn maatje door het leer loepzuiver over doelman Hamer te stiften, 0-3 en wedstrijd gespeeld. Chelsea wint zo vrij makkelijk zijn eerste competitiematch van het seizoen en nestelt zich naast Manchester United en Tottenham aan de leiding in de Premier League.

90+5'

Einde wedstrijd

Chris Kavanagh fluit het einde van deze wedstrijd. Sarri en de zijnen mogen uiteindelijk een verdiende zege vieren, na doelpunten van Kanté, Jorginho in de eerste helft en eentje van Pedro in periode 2. Chelsea wint makkelijk, maar we onthouden vooral dat Hazard nog een kwartiertje schitterde, en dat Laurent Depoitre wel knokte, maar op een eiland stond in de 2e helft.
    90+1'

Drie minuten extra tijd

Doet Chelsea er nog eentje bij?
    90+1'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Eden Hazard (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    90+1'
    Álvaro Morata (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+1'

90'
    Een mindere pass van Hazard doet de thuisploeg even dromen van een counter, maar Depoitre en Mooy verspelen zomaar de bal aan Alonso.
    89'
    Hazard teert nog op zijn WK-vorm
    88'

Briljant, inderdaad. Wat zijn ze bij Chelsea blij dat ze deze Rode Duivel wél nog in de ploeg hebben.

87'

Ondermaats Huddersfield

Ook met stilstaande fases komt de thuisploeg in deze 2e periode niet tot doelkansen. Coach Wagner heeft nog heel wat werk voor de boeg met zijn elftal.
    87'
    Álvaro Morata (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonathan Hogg (Huddersfield Town).
    86'
    Adama Diakhaby staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Huddersfield Town.
    85'

De strafschop van Jorginho mocht er wezen

85'

Hazard in de muur

Hazard probeert het leer over het muurtje te lepelen, maar dat lukt niet. De kleine Rode Duivel laat de neutrale voetbalsupporter alweer genieten.
    85'
    Victor Moses (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philip Billing (Huddersfield Town).
    84'
    Eden Hazard (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    84'

Hazard flitst

Eden Hazard komt op stoom. Hij flitst voorbij 3 Huddersfield-verdedigers en kan enkel maar foutief worden afgestopt. Vrije trap op het halve maantje voor Chelsea.
    83'
    Terence Kongolo (Huddersfield Town) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eden Hazard (Chelsea).