• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard speelt kwartier mee bij sober Chelsea en levert de 0-3 aan

  einde
  03
  1. 45' - Doelpunt strafschop - Jorginho (0 - 2)
  2. 44' - Geel - Christopher Schindler
  3. 34' - Doelpunt - N'Golo Kanté (0 - 1)
  1. 83' - Geel - Terence Kongolo
  2. 81' - Verv. Pedro door Victor Moses
  3. 80' - Doelpunt - Pedro (0 - 3)
  4. 76' - Verv. Willian door Eden Hazard
  5. 71' - Verv. Chris Löwe door Adama Diakhaby
  6. 69' - Geel - David Luiz
  7. 68' - Verv. Ross Barkley door Ruben Loftus-Cheek
  34'N'Golo Kanté0 - 1
  45'Jorginho0 - 2
  80'Pedro0 - 3

  Chelsea-coach Maurizio Sarri heeft zijn eerste wedstrijd in de Premier League gewonnen. Op het veld van Huddersfield Town swingde Chelsea zeker niet, maar het boekte wel een logische zege. Eden Hazard viel een kwartier voor tijd in en was goed voor een assist. 

  VIDEO: Eden Hazard amuseerde zich nog een kwartiertje in het John Smith's Stadium

  Chelsea 0-2 voor na flauwe eerste helft

  Chelsea-coach Maurizio Sarri plaatste Rode Duivel Eden Hazard op de bank tegen Huddersfield, en dat zouden de bezoekers geweten hebben. In een pover wedstrijdbegin eiste Chelsea het balbezit op, maar verder dan een afgevlagde kans voor spits Morata kwamen de bezoekers in het eerste halfuur niet.

   

  De flauwe thuisploeg liep een poos achter de feiten aan, maar herleefde in het laatste kwart van de eerste helft. De aanvallende intenties van Huddersfield dwongen Chelsea achteruit, wat Mounié tot een verre volley inspireerde. Zijn inzet scheerde maar net over de dwarsligger.

   

  Die  waarschuwing leek Chelsea wakker te schudden, want nog geen 5 minuten later versierde het zowaar zijn eerste doelkans van de match. Pedro dreef de bal goed op en vond Willian aan de linkerflank.

   

  De voorzet van de Braziliaan zoefde nog over het hoofd van Morata, maar vond Ngolo Kanté uiteindelijk aan de tweede paal. De Franse middenvelder haalde in 1 keer uit en zag zijn stuiterend schot aan de juiste kant van de verste paal binnen vallen. Chelsea op voorsprong.

  Kanté bracht Chelsea na een halfuur op voorsprong.

  Kanté bracht Chelsea na een halfuur op voorsprong.

  Jorginho op z'n Hazards

  Een verweesd Huddersfield toonde zich echter veerkrachtig, want het reageerde via Mounié, die verreweg de gevaarlijkste thuisspeler was in een flauwe eerste helft. Bij een hoekschop kon de Beninse aanvaller krachtig inkoppen, maar de binnenkant van de linkerpaal voorkwam de verdiende gelijkmaker. 

   

  Even later doofde de kaars van de thuisploeg volledig uit nadat Alonso foutief onderuit werd gehaald in de zestien van Huddersfield. Jorginho zette zich achter de bal en streelde de strafschop op z’n Hazards voorbij doelman Hamer, 0-2 en Huddersfield tegen het canvas.

  Hazard liet de Huddersfiel-verdediging een kwartier lang alle hoeken van het veld zien.

  Hazard liet de Huddersfiel-verdediging een kwartier lang alle hoeken van het veld zien.

  Huddersfield is nergens in periode 2, Hazard flitst als vanouds

  Huddersfield-coach Wagner kon niet langer lijdzaam toezien en gooide na de koffie meteen Laurent Depoitre in de strijd, maar de inbreng van de Belgische spits bracht weinig zoden aan de dijk. Chelsea domineerde, maar stapelde te veel slordigheden op om echt gevaarlijk te kunnen zijn.

   

  Na een uur ontwaakte de wedstrijd eindelijk opnieuw. Alonso kon een kopbal van Rüdiger met een retro deviëren, maar de Spanjaard zag zijn acrobatische inzet uiteenspatten op de lat. Ook Huddersfield schrok wakker, want Billing kopte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op de dwarsligger.

   

  Even later mocht de thuisploeg een kruis maken over zijn ambities in deze wedstrijd, want Rode Duivel en WK-held Eden Hazard kwam de Braziliaanse winger Willian vervangen. Hazard liet zich meteen gelden, schudde enkele knappe acties uit z’n kwikzilveren voeten, en bood Pedro de 0-3 op een presenteerblaadje aan.

   

  De Spaanse flankspeler bedankte zijn maatje door het leer loepzuiver over doelman Hamer te stiften, 0-3 en wedstrijd gespeeld. Chelsea wint zo vrij makkelijk zijn eerste competitiematch van het seizoen en nestelt zich naast Manchester United en Tottenham aan de leiding in de Premier League.

  VIDEO: Jorginho à la Hazard vanop de stip

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde wedstrijd. Chris Kavanagh fluit het einde van deze wedstrijd. Sarri en de zijnen mogen uiteindelijk een verdiende zege vieren, na doelpunten van Kanté, Jorginho in de eerste helft en eentje van Pedro in periode 2. Chelsea wint makkelijk, maar we onthouden vooral dat Hazard nog een kwartiertje schitterde, en dat Laurent Depoitre wel knokte, maar op een eiland stond in de 2e helft.
  2. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd. Doet Chelsea er nog eentje bij?
  3. tweede helft, minuut 90. Een mindere pass van Hazard doet de thuisploeg even dromen van een counter, maar Depoitre en Mooy verspelen zomaar de bal aan Alonso.
  4. tweede helft, minuut 89.
  5. tweede helft, minuut 87. Ondermaats Huddersfield. Ook met stilstaande fases komt de thuisploeg in deze 2e periode niet tot doelkansen. Coach Wagner heeft nog heel wat werk voor de boeg met zijn elftal.
  6. tweede helft, minuut 85. Hazard in de muur. Hazard probeert het leer over het muurtje te lepelen, maar dat lukt niet. De kleine Rode Duivel laat de neutrale voetbalsupporter alweer genieten.
  7. tweede helft, minuut 84. Hazard flitst. Eden Hazard komt op stoom. Hij flitst voorbij 3 Huddersfield-verdedigers en kan enkel maar foutief worden afgestopt. Vrije trap op het halve maantje voor Chelsea.
  8. Gele kaart voor Terence Kongolo van Huddersfield Town tijdens tweede helft, minuut 83