Ga naar de inhoud
Tottenham bouwt een feestje.
Tottenham bouwt een feestje.

Sissoko en Son loodsen Tottenham naar finale van de League Cup

 di 5 januari 2021 22:38
  1. 15' - Geel - Sergi Canos
  2. 21' - Geel - Vitaly Janelt
  1. 54' - Geel - Sergio Reguilón
  2. 71' - Doelpunt - Son Heung-min (2 - 0)
  3. 75' - Verv. Sergi Canos door Tarique Fosu
  4. 82' - Verv. Bryan Mbeumo door Marcus Forss
Carabao Cup - speeldag 1 - 05/01/21 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
71'
Heung-min Son
71'
Heung-min Son
2 - 0

Tottenham blijft op koers voor zijn 1e prijs sinds 2008. In de halve finales van de League Cup versloeg het tweedeklasser Brentford met 2-0. De 2 topteams uit Manchester strijden morgen onder elkaar voor het andere finaleticket.

Tweedeklasser Brentford had al 4 Premier League-teams uit het toernooi geknikkerd: Southampton, West Bromwich Albion, Fulham en Newcastle.

 

Tottenham wou niet in dat rijtje terechtkomen en kwam al na een kwartier op voorsprong. Sissoko knikte de perfecte voorzet van Reguilon binnen. Zijn 1e goal voor de Spurs in meer dan een jaar tijd.

 

Op het uur bouwden de Brentford-spelers een feestje, toen Toney de gelijkmaker binnenwerkte. Maar de VAR oordeelde dat Toney buitenspel stond. 

 

De pijlsnelle Son rondde even later een snelle counter van Tottenham af, de wedstrijd was gespeeld. In de slotfase moest Brentford-speler Dasilva het veld nog verlaten met een rode kaart. Alderweireld bleef 90 minuten op de bank.

 

In Wembley speelt Tottenham op 25 april de finale tegen Manchester United of City. De Spurs kunnen dan hun 1e prijs pakken sinds 2008, toen ze de League Cup wonnen.

VIDEO: Sissoko kopt Tottenham op voorsprong

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Son maakt het heerlijk af

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+8' tweede helft
82'
75'
71'

Doelpunt voor
Tottenham Hotspur

Son Heung-min (Tottenham Hotspur) scoort. Het staat 2 - 0.
54'
Tottenham Hotspur
46' tweede helft
45+2' eerste helft
21'
Brentford
15'
Brentford
1' eerste helft