Carabao Cup - speeldag 2 - 29/01/20 - 20:46
36'
Nemanja Matic
0 - 1
36'

Manchester United heeft de terugwedstrijd in de halve finales van de League Cup gewonnen, maar het is stadsrivaal Manchester City dat het op 1 maart mag opnemen tegen Aston Villa in de finale. Na de 1-3-zege in de heenmatch kon City zich woensdagavond een 0-1-thuisnederlaag permitteren.

Manchester City zat in een zetel na de ruime overwinning op Old Trafford, maar rustte voor eigen volk niet op zijn lauweren. Met Kevin De Bruyne in de basis was City baas in de openingsfase van de wedstrijd. Als bij wonder overleefde United het offensief van de thuisploeg en nog groter was de verbazing toen Matic 10 minuten voor de rust de score opende (zie video).

Na de koffie bleef Manchester City azen op een doelpuntje. De Bruyne en co voetbalden een half dozijn kansen bij elkaar, met onder meer een bal van Sterling op de lat en een afgekeurde goal van Agüero. Tussendoor pakte ook doelpuntenmaker Matic nog rood, maar zelfs met een mannetje meer kreeg City de bal er niet in.

Winst voor Manchester United dus in de derby, al is die overwinning louter voor de eer. City mag immers naar de finale, waarin Aston Villa de tegenstander wordt. Villa schakelde gisteravond Leicester City uit. De League Cup-finale is op 1 maart op Wembley.