• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United krijgt duur bekerlesje van stadsrivaal Manchester City

  einde
  13
  terugwedstrijd 1 - 0
  1. 40' - Own goal - Andreas Pereira (0 - 3)
  2. 36' - Geel - Jesse Lingard
  3. 34' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 2)
  4. 18' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Riyad Mahrez door Phil Foden
  2. 83' - Geel - Kyle Walker
  3. 82' - Verv. Mason Greenwood door Anthony Martial
  4. 81' - Verv. Kevin De Bruyne door Gabriel Jesus
  5. 74' - Geel - Brandon Williams
  6. 71' - Doelpunt - Marcus Rashford (1 - 3)
  7. 65' - Verv. Daniel James door Angel Gomes
  8. 64' - Geel - Rodrigo
  9. 53' - Geel - Fred
  18'Bernardo Silva0 - 1
  34'Riyad Mahrez0 - 2
  40'Andreas Pereira0 - 3
  71'Marcus Rashford1 - 3

  Manchester City lijkt goed op weg om voor het 3e jaar op een rij de finale van de League Cup te bereiken. De affiche tegen rivaal Manchester United leek veelbelovend, maar het kwaliteitsverschil was in de 1e helft schrikbarend groot. United heeft over 2 weken een mirakel nodig.

  Kevin De Bruyne speelde zijn 200e match voor Manchester City op een goed gestoffeerd middenveld. De gok van Guardiola om zonder diepe spitsen Agüero of Jesus te spelen, betaalde zich snel uit, want voor de rust werd United onder de voet gelopen op de middenstrook.

   

  De Bruyne dirigeerde als vanouds, maar het was deze keer Bernardo Silva die de hoofdrol opeiste, eerst met een snoepje met zijn linker vanaf zo'n 20 meter en vervolgens met een steekbal op Mahrez voor de 0-2.

   

  Aan de 0-3 lag wel een actie van De Bruyne ten grondslag. Hij nam met een sleepbeweging Jones op hilarische/magistrale wijze in het ootje en trof dan vanuit een schuine hoek De Gea. Diens redding ricocheerde via Pereira alsnog in doel.

   

  United had dan nog geluk dat Sterling een van zijn mindere matchen in een City-shirt speelde en 2 enorme kansen de nek omwrong. Het was de eerste keer sinds 1997 dat United voor de rust 3 goals slikte in eigen huis.

  De 3 City-goals voor de rust

  Meer evenwicht in de 2e helft

  Solskjaer had in de 1e helft ook wel begrepen waar het schoentje knelde en koos met schokbreker Matic voor meer zekerheid op het middenveld. Dat was geen slechte beslissing, al zal de Noor ook gezien hebben dat City het in het 2e bedrijf allemaal wat lichter opnam.

   

  Desondanks moest De Gea toch nog enkele keren optreden, maar die reddingen waren niet overbodig, want Rashford rondde een United-counter - na een te kort balletje van De Bruyne - vol overtuiging af. Toch nog hoop voor de thuisploeg?

   

  Niet veel later zou De Bruyne languit op de mat blijven liggen. De vrees voor een ernstige blessure ebde snel weg toen hij toch weer wandelend de kant opzocht. Het was wel meteen het einde van zijn match, die nadien niet zo veel meer om het lijf had.

   

  Over 2 weken is de terugmatch, waarin de uitgoals niet dubbel tellen. Manchester City jaagt op een 3e eindzege op een rij in de League Cup. United heeft een mirakel nodig om City de weg naar de finale te versperren.

  Het doelpunt van de hoop (?) van Rashford

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. EINDE: 1-3. Manchester City had Manchester United al na de 1e helft in de tang. Na de rust loste het een beetje zijn greep, waardoor United toch nog kon scoren. Maar de kwalficatie voor de finale lijkt ondanks een terugmatch over 2 weken nu al een zekerheid voor City.
  2. tweede helft, minuut 91. Manchester City speelt de bal gewoon rond. Het heeft vrede met deze 1-3, die hen zo goed als zeker opnieuw tot in de finale van de League Cup brengt.
  3. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. .
  4. tweede helft, minuut 88. Bijna vanuit het niets beslist Rashford Bravo onder vuur te nemen. De bal is vrij centraal op doel, maar toch is de City-doelman bijna verrast. Hij moet een hoekschop toestaan. Die levert niet veel op.
  5. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Riyad Mahrez eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Wissel. Fred wil Mahrez bijna optillen, opdat hij sneller het veld zou verlaten voor de jonge Foden.
  7. tweede helft, minuut 84. Er is nu al een tijdje meer evenwicht in het spel, maar een aangenamere wedstrijd wordt het er niet door. De kansen waren in de voorbije 10 minuten niet talrijk.
  8. Gele kaart voor Kyle Walker van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 83
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester United, Anthony Martial erin, Mason Greenwood eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Kevin De Bruyne eruit