Carabao Cup - speeldag 1 - 01/03/20 - 17:30
Rodri
0 - 2
Rodri
30'

Aston Villa heeft Manchester City niet kunnen verrassen in de finale van de League Cup. Agüero en Rodrigo zetten City na een halfuur op rozen. Samatta (ex-Genk) maakte de aansluitingstreffer. Kevin De Bruyne mocht het laatste halfuur meespelen.

City heeft De Bruyne niet nodig voor de rust

Kevin De Bruyne begon in een kolkend Wembley op de bank, maar dat leek City niet te deren. Ook zonder zijn orkestmeester was het team van Guardiola baas op het veld. Toch was het na een paar minuten opletten toen El Ghazi maar nipt over kopte.

Het antwoord van City liet best lang op zich wachten. De eerste uitgespeelde kans leverde wel meteen een doelpunt op. Agüero rondde een heerlijke City-aanval van dichtbij af na knap voorbereidend werk van Rodrigo en Foden. Aston Villa reageerde meteen via alweer El Ghazi, maar veel moeite met diens schot had Bravo niet.

Op het halfuur profiteerde City optimaal van een onterechte corner om de voorsprong te verdubbelen. Rodrigo troefde Guilbert af in de zestien en knikte onhoudbaar binnen.

De wedstrijd leek gespeeld, maar daar besliste Ali Samatta (ex-Racing Genk) niet veel later anders over. Hij kopte de goede voorzet van El Ghazi keihard voorbij Bravo en maakte er weer een finale van.

Engels maakt nog bijna gelijk

Na de rust had Aston Villa alles te winnen, maar zelden kwamen ze in de buurt van de zestien meter. Zonder gevaarlijk te zijn hield City alles goed onder controle. De Bruyne kreeg van Guardiola nog een halfuur en liet zich meteen zien met enkele perfecte passes.

Pas tien minuten voor het einde kwam City nog eens dreigen. Een deel van de fans zag de volley van Agüero al in doel, maar het leer ging centimeters naast.

De Villa-spelers trokken daarna met z’n allen naar voren. Engels vloerde Bravo bijna op een corner, de Chileen pakte uit met een geweldige redding. Zijn collega aan de overkant deed net hetzelfde op een schuiver van Bernardo Silva.

Het slotoffensief van Aston Villa mocht er best zijn, maar City hield bibberend stand. Voor de derde keer op een rij gaat de Carabao Cup mee naar Manchester. Voor Kevin De Bruyne is het al de vierde eindzege.

90+6'

De laatste aanval van de wedstrijd levert geen gelijkmaker op. City houdt stand en wint voor de derde keer op een rij de Carabao Cup.
90+6'
Vier City-spelers rukken op richting de zestien van Nylan, maar De Bruyne verspeelt de bal. Aston Villa krijgt nog één kans.
90+5'
De bal komt niet bij een Villa-speler en bij City werken ze alles goed weg. De 2-2 lijkt er niet meer te komen.
90+4'
Conor Hourihane neemt de hoekschop voor Aston Villa. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
Nyland gaat mee naar voren op een corner in de dying seconds. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?
90+3'
Rodri (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jack Grealish (Aston Villa).
90+3'
Mings buffelt De Bruyne omver op het middenveld. Geel voor de Villa-verdediger, die niet protesteert.
90+2'
Tyrone Mings (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'
Er komen vijf minuten toegevoegde tijd bij. Het kan nog voor Aston Villa.
90+1'

90'

Nyland goed plat

Aan de overkant houdt Nyland zijn ploeg in de wedstrijd. De schuiver van Bernardo Silva was net niet geplaatst genoeg.
90'
Redding van Ørjan Nyland (Aston Villa), die de bal al duikend kan pareren.
90'
Bernardo Silva (Manchester City) haalt uit met zijn linker...
89'
Gabriel Jesus (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tyrone Mings (Aston Villa).
88'
Pech voor Aston Villa, want het schot van Björn Engels strandt op de paal.
88'
De voorzet komt tot bij Björn Engels (Aston Villa). Zijn kopbal gaat richting doel...
88'
Matt Targett neemt de hoekschop voor Aston Villa. Hij dropt de bal centraal voor doel.