Jamie Vardy heeft Leicester naar de halve finales getrapt.

Leicester heeft strafschoppen nodig, City en United houden het korter

Leicester City
    1. 83' - Verv. Marc Albrighton door Çaglar Söyüncü
    2. 87' - Verv. Dennis Praet door Hamza Choudhury
    Carabao Cup - speeldag 1 - 18/12/19 - 20:46

In de Engelse Ligabeker hebben na Aston Villa ook Leicester, Manchester City en Manchester United zich geplaatst voor de halve finales. Leicester had het meeste werk. De nummer 2 van de Premier League moest strafschoppen trappen tegen Everton.

Na een halfuur zag het er nochtans prima uit voor Leicester. Maddison en Evans hadden het team op voorsprong gezet in Liverpool.

Maar een volley van Davies en een stevig schot van Baines in de extra tijd beslisten er anders over. Het team met Dennis Praet 87 minuten op het terrein moest overuren draaien.

Kasper Schmeichel werd uiteindelijk de held. De doelman van Leicester stopte in de strafschoppenreeks twee penalty's. Jamie Vardy zette de laatste elfmeter om.

Ook de Manchesters stoten door

1. 23' - Doelpunt - João Cancelo (0 - 1)
    1. 71' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 3)
    2. 76' - Verv. Matt Taylor door Jamie Mackie
    3. 77' - Verv. Raheem Sterling door Adrián Bernabé
    23'
    João Cancelo
    0 - 1
    23'
    71'
    Raheem Sterling
    1 - 3
    71'

City-aanvaller Raheem Sterling scoorde 2 keer tegen Oxford United. Na de gelijkmaker van de derdeklasser net na de rust werkte hij eerst van dicht bij binnen. Daarna maakte de Engelse international een tegenaanval af.

1. 19' - Geel - Harry Pell
    1. 52' - Doelpunt - Marcus Rashford (1 - 0)
    Carabao Cup - speeldag 1 - 18/12/19 - 21:00
    52'
    Marcus Rashford
    52'
    1 - 0

Manchester United schakelde vierdeklasser Colchester United uit dankzij tien productieve minuten. Nadat Rashford kansen had verkwanseld in de eerste helft scoorde hij snel na de rust zijn 17e van het seizoen.

Enkele minuten later was er een owngoal van Jackson en vervolgens een doelpunt van Martial, aangeleverd door Rashford.