City naar finale League Cup, 8 goals minder in terugmatch in Burton

  heenwedstrijd 0 - 9
  1. 41' - Verv. Ben Turner door Reece Hutchinson
  2. 27' - Doelpunt - Sergio Agüero (0 - 1)
  1. 78' - Verv. Liam Boyce door Colin Daniel
  2. 68' - Verv. Oleksandr Zinchenko door Felix Nmecha
  3. 64' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus
  4. 64' - Verv. Kevin De Bruyne door Benjamin Mendy
  27'goalSergio Agüero0 - 1

  Het stond al vast na de 9-0 uit de heenmatch, maar Manchester City heeft zich nu ook formeel geplaatst voor de finale van de League Cup. Derdeklasser Burton kwam er in eigen stadion een stuk goedkoper dan 2 weken geleden vanaf.

  Burton Albion vertoeft in de onderste regionen van de League One, het 3e niveau in Engeland. In de heenmatch was al gebleken dat ze geen partij waren voor het machtige Manchester City.

   

  City wou van de terugmatch toch niet iets maken, of dat liet de aanwezigheid van grote namen als De Bruyne, Mahrez en Agüero toch uitschijnen. Hoewel het gezapige tempo alles van een oefenpotje had, waren het toch de 3 sterren die het verschil maakten. Het oog van De Bruyne, de rust van Mahrez en het torinstinct van Agüero: meer was er niet nodig.

   

  Manchester City trok daarna de handrem nog wat meer op. De vele jongeren kregen een unieke kans om zich in de kijker van Guardiola te spelen, maar lieten dat toch grotendeels na. Burton had zelfs nog kunnen scoren na een foutje van de Nederlander Sandler. Garcia redde op de lijn.

   

  Voor City is het de 4e finale in 6 jaar tijd. In 2014, 2016 en 2018 was het telkens eindwinnaar. In de finale wordt het wel andere koek: Chelsea of Arsenal.

  De Bruyne met de opening, Agüero met de afwerking

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 0-1. Manchester City wint ook de terugmatch, maar in vergelijking met de heenmatch was het wel op halve kracht. De schade voor Burton viel dan ook goed mee.
  3. tweede helft, minuut 92. Danilo showt zijn traptechniek bij een vrijschop vanaf zo'n 30 meter. De vlucht had hij goed ingeschat, maar de richting kon beter. Zo gaf hij Collins toch nog een kans.
  4. tweede helft, minuut 88. 0-2 verijdeld. Gabriel Jesus mist net als zijn voorganger Agüero een opgelegde kans. Hij kiest voor een plaatsbal, maar Collins haalt die eruit. De hoekschop levert niets op.
  5. tweede helft, minuut 81. Manchester City dringt niet meer aan, Burton is blij dat het er deze keer zo goedkoop vanaf komt. Voor de rest heeft deze match al een helemaal niets meer om het lijf.
  6. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Burton Albion, Colin Daniel erin, Liam Boyce eruit
  7. tweede helft, minuut 70. Burton laat 1-1 liggen. Knoeiwerk in de verdediging bij City, met name van Sandler. Muric komt niet al te orthodox uit zijn doel, maar hij wint zo wel tijd. Uiteindelijk wordt de bal op de lijn nog gekeerd door Garcia.
  8. tweede helft, minuut 69. Pover spektakel. Het niveau is in de 2e helft nog wat meer gezakt. Je zal maar een kaartje gekocht hebben voor deze match.
  9. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Manchester City, Felix Nmecha erin, Oleksandr Zinchenko eruit
  10. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Sergio Agüero eruit
  11. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Manchester City, Benjamin Mendy erin, Kevin De Bruyne eruit
  12. tweede helft, minuut 62. De Bruyne en Agüero eruit. De wedstrijd van Agüero zit er ook meteen op. Met Gabriel Jesus komt er niet bepaald een sukkelaar in zijn plaats. Ook Kevin De Bruyne komt naar de kant. Hij ruimt plaats voor de wederoptredende Mendy.
  13. tweede helft, minuut 61. Misser Agüero. Foden mag vanuit buitenspelpositie toch vertrekken. De youngster legt perfect terug op Agüero, maar die steekt de bal onbegrijpelijk naast. Hij kan het zelf niet geloven.
  14. tweede helft, minuut 55. Geen penalty voor Burton. Bij Burton claimen ze een strafschop. Scheidsrechter Kevin Friend, toch geen kleine naam, wuift het allemaal weg.
  15. tweede helft, minuut 52. De wedstrijd blijft wat voortkabbelen. City is wel baas, maar echt grote kansen blijven uit.
  16. tweede helft, minuut 46. 2e helft. We zijn aan de laatste 45 minuten van deze confrontatie begonnen.
  17. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  18. rust, 21 uur 32. Vervanging bij Burton Albion, Ben Fox erin, Stephen Quinn eruit
  19. eerste helft, minuut 49 match afgelopen
  20. eerste helft, minuut 47. Rust: 0-1. Na een gezapige 1e helft gaat Manchester City rusten met een kleine voorsprong. City deed het begrijpelijkerwijs op halve kracht. Eén versnelling van het trio De Bruyne-Mahrez-Agüero volstond om het verschil te maken.