Niklas Süle
2 - 2

Borussia Dortmund sluit het seizoen af met een kater van jewelste. Het begon in poleposition aan de slotspeeldag, maar bezweek onder de titelstress. Het speelde zelf gelijk en zag hoe concurrent Bayern München genadeloos toesloeg op bezoek bij Keulen. Het verliest het titeldebat op basis van doelsaldo.

Wat een enorm feest moest worden, is uitgedraaid op een absolute nachtmerrie. Dortmund kreeg vandaag de kans om zich voor het eerst sinds 2012 tot landskampioen te kronen, maar titelstress, zwak verdedigen en een scherp Mainz gooiden alsnog roet in het eten.

Al snel zag Dortmund rivaal Bayern München opnieuw virtueel kampioen worden na een vroeg doelpunt van Coman in Keulen. Op de koop toe kreeg Dortmund zelf ook nog eens twee doelpunten van Mainz om de oren en miste het een strafschop. Alles wat fout kon gaan, liep dus ook fout.

Maar halfweg de tweede helft zat het dan toch eens mee. Dortmund slaagde er eindelijk in om de aansluitingstreffer te maken. Dat het daarvoor moest rekenen op klasseflitsen van youngsters Reyna (20), Duranville (17) en Moukoko (18) zegt al veel.

Uiteindelijk leek de titelstrijd zelfs nog in het voordeel van de Borussen uit te draaien. Het Signal Iduna Park werd gek toen het nieuws van de gelijkmaker in Keulen doorsijpelde. Maar de ontknoping kende nog één ultieme twist.

Musiala trapte Bayern op een minuut van het einde voorbij Keulen en bezorgt de Rekordmeister zo een elfde titel op rij. De gelijkmaker in Dortmund mocht niet meer baten.

Geen kater door het vieren dus in Dortmund, wel een sportieve kater...

17:27

Bayern kampioen!

Fritz maakt er een einde aan in Dortmund. Bayern wordt voor de elfde keer op rij kampioen.

90+5'

Toch 2-2!

Sule maakt er nog 2-2 van, maar dit doelpunt komt waarschijnlijk te laat.

90+2'

2-2 gaat niet door!

Dan toch een doelpunt van Haller. De spits werkt de bal acrobatisch binnen, maar staat buitenspel. Het blijft 1-2.

90+1'
90+1'

Bij Mainz missen ze nog twee kansen op de 1-3. De tijd tikt genadeloos in het nadeel van de Borussen.

90+1'

90'

5 minuten heeft Dortmund nog. Daarin moet het 2 keer zien te scoren.

87'

Dan toch Bayern!

Musiala doet het voor de Rekordmeister! 1-2, Bayern dan toch weer kampioen.

85'

Haller krijgt een elleboog te verwerken en blijft liggen. Op vijf minuten van het einde dan toch eens even rust.

81'

Bij Dortmund blijven ze maar ballen naast knikken! Deze keer is het Hummels die niet tot scoren komt. Als hij de bal liet vliegen, vloog de vrije trap van Reus waarschijnlijk wel binnen.

80'
80'
78'

1-1 in Keulen!

Ljubicic trapt een penalty voorbij Bayern-doelman Sommer. Dortmund is virtueel opnieuw kampioen!