BEKIJK: Goal van Lewandowski volstaat niet voor onthoofd Bayern tegen zwart beest Gladbach

  1. 31' - Doelpunt - Stefan Lainer (1 - 2)
  2. 27' - Doelpunt - Florian Neuhaus (1 - 1)
  3. 18' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Lars Stindl door Marcus Thuram
  2. 79' - Verv. Christoph Kramer door Lászlo Bénes
  3. 79' - Verv. Stefan Lainer door Patrick Herrmann
  4. 78' - Geel - Lars Stindl
  5. 75' - Verv. Malik Tillman door Lucas Copado
  6. 75' - Verv. Marc Roca door Paul Wanner
  7. 67' - Verv. Florian Neuhaus door Alassane Pléa
  8. 67' - Verv. Tony Jantschke door Jordan Beyer
  18'goalRobert Lewandowski1 - 0
  27'goalFlorian Neuhaus1 - 1
  31'goalStefan Lainer1 - 2

  Voor de derde keer dit seizoen heeft Bayern München niet kunnen winnen van Borussia Mönchengladbach. In de eigen Allianz Arena ging het verrassend met 1-2 de boot in in de eerste wedstrijd van 2022. Lewandowski opende nog de score, maar nog voor de rust zorgden Neuhaus en Lainer voor de ommekeer.

  18 minuten. Meer tijd had Robert Lewandowski niet nodig om zijn eerste doelpunt van het nieuwe kalenderjaar te maken. De 33-jarige Pool liet Sommer kansloos met een snoeihard schot van in de grote rechthoek.

   

  Er leek geen vuiltje aan de lucht voor leider Bayern, dat 12 spelers mist door het coronavirus, de Afrika Cup en blessures, maar nog voor de rust liep het helemaal mis voor de autoritaire leider in de Bundesliga.

   

  De eerste twee kansen van Mönchengladbach waren allebei goed voor een doelpunt. Neuhaus en Lainer zorgden voor de verrassende 1-2-ruststand.

   

  Na de koffie zette Bayern alles op alles, maar het lukte niet meer om te scoren. Ook de jonge Wanner, met zijn 16 jaar en 15 dagen de jongste Bundesliga-debutant ooit bij Bayern, kon het verschil niet meer maken.

   

  Zo verliest Bayern voor de tweede keer dit seizoen van Gladbach, eerder werd het al 5-0 in de Duitse Beker. De heenwedstrijd in de Bundesliga eindigde op 1-1.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Robert Lewandowski (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach). tweede helft, minuut 95.
  3. Benjamin Pavard (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach). tweede helft, minuut 94.
  4. Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Serge Gnabry (FC Bayern München). tweede helft, minuut 93.
  5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Marcus Thuram erin, Lars Stindl eruit
  7. Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Paul Wanner (FC Bayern München). tweede helft, minuut 90.
  8. Lászlo Bénes (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Müller (FC Bayern München). tweede helft, minuut 89.
  9. Jamal Musiala (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach). tweede helft, minuut 87.
  10. Hoekschop voor Borussia Mönchengladbach. Luca Netz trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 85.
  11. Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 84.
  12. Lucas Copado (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  13. Joshua Kimmich (FC Bayern München) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Lászlo Bénes erin, Christoph Kramer eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Patrick Herrmann erin, Stefan Lainer eruit
  16. Gele kaart voor Lars Stindl van Borussia Mönchengladbach tijdens tweede helft, minuut 78
  17. Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) kan zijn mond niet houden en dat grof taalgebruik komt hem duur te staan. tweede helft, minuut 78.
  18. De poging wordt gered door Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 78.
  19. Robert Lewandowski (FC Bayern München) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 78.
  20. Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 77.