48'
Erling Haaland
48'
2 - 2

Bayern München heeft de kloof met concurrent Dortmund vergroot tot 4 punten. Dortmund leek op weg naar minstens een punt, maar een pijnlijke penalty van Lewandowski, zijn 2e goal van de avond, bezegelde het lot van de thuisploeg.

Geen studiefase in de Duitse topper, wel meteen 2 goals, eentje van Brandt voor de thuisploeg en het snelle antwoord van Lewandowski voor de bezoekers.

Een domme inspeelpass van Hummels lag aan de basis van die gelijkmaker en ook bij de 1-2 van Coman vlak voor de rust zag de ervaren Duitse verdediger er, net als zijn ploegmaats trouwens, niet al te lekker uit.

Dortmund kwam sterk uit de kleedkamer en killer Haaland haalde de trekker over, met wat hulp in de opbouw van Meunier. Toch was het zijn collega-goalgetter Lewandowski die de held zou worden. Naar de antiheld was het niet lang zoeken: Hummels.

Op een kwartier van het einde ging Hummels nogal ondoordacht met zijn lichaam naar de bal. De VAR had gezien dat hij daarbij zijn arm had gebruikt, een penalty was onvermijdelijk. Kobel zat er nog goed bij, maar niet voldoende om de nederlaag af te wenden.

Bij Dortmund was scheidsrechter Zwayer de gebeten hond. Niet alleen vanwege die fase, maar ook omdat hij een penalty aan de overkant (wellicht na buitenspel) niet floot.

Haaland ventileerde zijn ongenoegen meteen na de match op twitter, al kwam hij snel tot inkeer en verwijderde hij zijn tweet. Ook zijn ploegmaat Bellingham liet niet na om het omkoopverleden van Zwayer aan te halen in zijn interview na affluiten.

Bekijk hier de doelpunten:

90+11' tweede helft
90+9'
Corentin Tolisso (FC Bayern München) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+9'
Bij Borussia Dortmund wordt de hoekschop genomen door Marco Reus. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+7'
Robert Lewandowski (FC Bayern München) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+7'
Manuel Akanji (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+6'
Manuel Neuer (FC Bayern München) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+6'
Thomas Meunier (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
90+5'
De poging wordt gered door Manuel Neuer (FC Bayern München), die geen rebound weggeeft.
90+5'
Donyell Malen (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
90+5'
Dayot Upamecano (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marco Reus (Borussia Dortmund).
90+1'

10 - extra time

Er komen 10 minuten extra tijd bij.
89'
Corentin Tolisso (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'
87'
Robert Lewandowski (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jude Bellingham (Borussia Dortmund).
86'
Jude Bellingham (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
85'
Jude Bellingham (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
84'
Corentin Tolisso (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jude Bellingham (Borussia Dortmund).
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Benjamin Pavard (FC Bayern München) stond buitenspel.