Bundesliga - speeldag 7 - 02/10/21 - 15:31
Andi Zeqiri
1 - 1
Andi Zeqiri
35'

Roberto Martinez zag het niet graag gebeuren. Thomas Meunier moest vandaag al na 50 minuten het veld verlaten met een knieblessure. Een domper op de feestvreugde voor Dortmund, dat  FC Augsburg met een 2-1-verliesscore naar huis stuurde.

Slecht nieuws voor de Rode Duivels. In de wedstrijd Dortmund-FC Augsburg moest Thomas Meunier net na de rust zelf om een wissel vragen. Onze landgenoot wees naar zijn knie en werd door Thorgan Hazard vervangen.

Het is afwachten wat er juist aan de hand is met de knie van Meunier, maar het Nations League-duel tegen Frankrijk komt wel in het gedrang.

Onze Rode Duivels spelen volgende week donderdag (in de halve finale) in Turijn tegen Frankrijk. Een dag vroeger staat Europees kampioen Italië in Milaan tegenover Spanje.

De winnaars spelen op 10 oktober in de finale, de verliezers duelleren die dag om de derde plaats.

Dortmund - FC Augsburg: 2-1

Een domper op de feestvreugde voor het triomferende Dortmund. Op de zevende speeldag in de Bundesliga hadden Witsel en co al na tien minuten een voorsprong te pakken.

De bal ging op de stip. Haaland was wegens een blessure niet op het veld te bespeuren, Raphael Guerreiro dan maar. De Portugees zette de elfmeter feilloos om.

Andi Zeqiri hing op zijn beurt de bordjes opnieuw in evenwicht, maar even na de rust klommen de geelhemden voor de tweede keer op voorsprong via Julian Brandt. 2-1 was ook meteen de eindscore.

Axel Witsel stond een uur op het veld vandaag.

90+3'
Vrije trap voor FC Augsburg. Thorgan Hazard (Borussia Dortmund) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Marco Reus (Borussia Dortmund), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90'
Emre Can (Borussia Dortmund) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Tobias Strobl (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Florian Niederlechner (FC Augsburg) stond buitenspel.
85'
83'
Julian Brandt neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Julian Brandt (Borussia Dortmund) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
80'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
79'
Michael Gregoritsch (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund).
79'
Raphaël Guerreiro neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.