Bundesliga - speeldag 1 - 14/08/21 - 18:31
4 - 1
70'
70'
5 - 1

Wordt het fenomeen Erling Haaland dit seizoen nóg gevaarlijker? De seizoensopener in de Bundesliga deed alvast het beste verhopen. Dortmund peuzelde Frankfurt helemaal op met dank aan de Noorse spits. Haaland scoorde 2 keer en gaf 2 assists - eentje daarvan was voor Thorgan Hazard. Einduitslag: 5-2.

Een orkestmeester in het Signal Iduna Park. Erling Haaland is de Bundesliga gestart met een one-man-show. Het Noorse fenomeen was op de openingsspeeldag tegen Frankfurt goed voor 2 doelpunten en 2 (of waren het er 3?) assists.

De spits begon zijn straffe prestatie met een assist voor Marco Reus, die zijn 100e Bundesliga-doelpunt voor Dortmund scoorde. 9 minuten later - het stond dan al 1-1 - bediende Haaland onze landgenoot Thorgan Hazard. En er was amper afgetrapt of de Noor prikte zelf zijn eerste doelpunt van de avond tegen de netten.

Ook na rust bleef Haaland onhoudbaar. Na een prima aanval zette hij Reyna op weg naar de 4-1. Een hattrick aan assists? Toch niet. Vreemd genoeg kenden de statistiekenbureaus de beslissende pass niet toe aan de Noor, omdat de bal nog gedevieerd zou zijn.

Haaland haalde zijn gram door 20 minuten voor tijd zijn 2e treffer van de avond te scoren.

We herhalen nog even de waanzinnige cijfers van Haaland in de Bundesliga: 61 wedstrijden, 61 goals en 17 assists. Slik.

De goal van Hazard (op assist van Haaland)

De 1e goal van Haaland

De 2e goal van Haaland

90+5'
De ref fluit voor een fout, Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund) heeft hands gemaakt.
90+2'
Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Erling Haaland (Borussia Dortmund).
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) stond buitenspel.
90+1'
Bij Borussia Dortmund wordt de hoekschop genomen door Youssoufa Moukoko. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'
Redding van Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Erling Haaland (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

90'
Rafael Borré (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
86'
Ajdin Hrustic neemt de hoekschop voor Eintracht Frankfurt. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
Gregor Kobel (Borussia Dortmund) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
86'
De voorzet komt tot bij Rafael Borré (Eintracht Frankfurt). Zijn kopbal gaat richting doel...
78'
Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
77'
Marko Arnautovic (Bologna) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
77'
Ajdin Hrustic (Eintracht Frankfurt) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
74'
Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ajdin Hrustic (Eintracht Frankfurt).
70'

Erling Haaland (Borussia Dortmund) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 5 - 1.