Lewandowski evenaart met 40e competitiegoal record van Gerd Müller

  Robert Lewandowski heeft het onbereikbaar geachte doelpuntenrecord van Gerd Müller geëvenaard. Met een strafschop tegen Freiburg heeft hij zijn 40e treffer van het seizoen beet voor Bayern München. In het seizoen 1971-1972 deed clubicoon Müller het hem al eens voor bij Bayern.

  Gerd Müller is al jaren de topschutter aller tijden in de Bundesliga met 365 doelpunten. "Der Bomber" mikte in 1971-1972 zelfs 40 doelpunten in één seizoen tegen de netten. Een record dat ongenaakbaar leek.

   

  Maar Robert Lewandowski, die met 276 goals in de Duitse competitie al even op nummer 2 staat in de topschutterslijst aller tijden, heeft dat huzarenstukje kunnen herhalen. Tegen Freiburg knalde hij vanaf de strafschopstip nummer 40 van het seizoen binnen.

   

  En Lewandowski kan zelfs nog straffer doen dan clubicoon Müller. Hij heeft de afsluitende thuismatch tegen Augsburg om op zoek te gaan naar zijn 41e goal.

   

  Het doelpunt van de Pool volstond overigens niet voor een nieuwe driepunter voor de kampioen. Freiburg wiste twee keer een achterstand uit: 2-2.

  Zo ziet een historisch doelpunt er uit: