Bayern rolt Gladbach op in kampioenenmatch, Lewandowski (+3) zit aan 201 Bayern-goals

    1. 44' - Doelpunt - Kingsley Coman (4 - 0)
    2. 34' - Doelpunt - Robert Lewandowski (3 - 0)
    3. 23' - Doelpunt - Thomas Müller (2 - 0)
    4. 2' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 0)
    1. 90' - Geel - Hannes Wolf
    2. 86' - Doelpunt - Leroy Sané (6 - 0)
    3. 84' - Verv. Breel Embolo door Patrick Herrmann
    4. 75' - Rood - Tanguy Kouassi
    5. 71' - Verv. Jérôme Boateng door Javi Martínez
    6. 70' - Verv. Leon Goretzka door Tanguy Kouassi
    7. 69' - Verv. Jonas Hofmann door Lars Stindl
    8. 69' - Verv. Rami Bensebaini door Oscar Wendt
    9. 66' - Doelpunt strafschop - Robert Lewandowski (5 - 0)
    10. 65' - Geel - Florian Neuhaus
    11. 60' - Verv. David Alaba door Leon Goretzka
    12. 60' - Verv. Kingsley Coman door Leroy Sané
    13. 60' - Verv. Jamal Musiala door Serge Gnabry

    Dankzij de nederlaag van Leipzig eerder op de dag was de spanning er nog voor de match tegen Mönchengladbach helemaal af voor Bayern München. Maar Bayern zou Bayern niet zijn als het toch niet nog eens voluit was gegaan. Robert Lewandowski nam de helft van de goals voor zijn rekening.

    Met een 9e titel op een rij weten ze bij Bayern wel hoe je een titelfeestje bouwt. Toch werd er voor de aftrap niet gevierd. De spelers van Bayern zorgde tegen Gladbach zelf voor hun toeters en bellen.

     

    Lewandowski scoorde zijn snelste goal van het seizoen en zou er later nog 2 bij doen, waaronder een penalty. Met 39 goals komt hij op een zucht van het record van Gerd Müller, die in 1972 op 40 goals strandde. Hij is ook de 2e speler uit de geschiedenis, na diezelfde Müller, die 200 goals (nu al 201) maakt voor 1 club.

     

    "Ik ga altijd voluit", zei Lewandowski hierover. "Ik kan mijn ploegmaats enkel bedanken voor al die assists."

     

    De titel komt dan niet onverwacht, voor coach Hansi Flick is het zo toch een leuk afscheid van Bayern, nadat hij met de Champions League en beker eerder al twee doelen zag wegvallen. Volgend seizoen wordt Flick vervangen door Julian Nagelsmann.

    Lees ook:

    Fase per fase

    1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
    2. Gele kaart voor Hannes Wolf van Borussia Mönchengladbach tijdens tweede helft, minuut 90
    3. Hannes Wolf (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alphonso Davies (FC Bayern München). tweede helft, minuut 90.
    4. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Thomas Müller (FC Bayern München), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 89.
    5. Robert Lewandowski (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 89.
    6. Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Serge Gnabry (FC Bayern München). tweede helft, minuut 88.
    7. Leroy Sané kan scoren voor FC Bayern München. De assist komt op naam van Serge Gnabry. tweede helft, minuut 86.
    8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Leroy Sané van FC Bayern München. 6, 0.
    9. Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.
    10. Hannes Wolf (Borussia Mönchengladbach) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 84.
    11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Patrick Herrmann erin, Breel Embolo eruit
    12. Joshua Kimmich (FC Bayern München) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 81.
    13. Hannes Wolf (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Benjamin Pavard (FC Bayern München). tweede helft, minuut 81.
    14. Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joshua Kimmich (FC Bayern München). tweede helft, minuut 80.
    15. Serge Gnabry (FC Bayern München) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
    16. Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.
    17. Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 76.
    18. Rode kaart voor Tanguy Kouassi van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 75
    19. Borussia Mönchengladbach krijgt een vrije trap. Tanguy Kouassi (FC Bayern München) haalde Breel Embolo onderuit. tweede helft, minuut 75.
    20. Geen clementie voor Tanguy Kouassi, de VAR bevestigt de rode kaart. tweede helft, minuut 75.