Ga naar de inhoud

Bayern kampioen zonder te spelen, dankzij grote concurrent Dortmund

 1. 90+1' - Geel - Amadou Haidara
 2. 77' - Doelpunt - Dani Olmo (2 - 2)
 3. 63' - Doelpunt - Lukas Klostermann (2 - 1)
 4. 60' - Verv. Mahmoud Dahoud door Thomas Delaney
 5. 51' - Doelpunt - Jadon Sancho (2 - 0)
51'goalJadon Sancho2 - 0
63'goalLukas Klostermann2 - 1
77'goalDani Olmo2 - 2

Bayern München is voor de 31e keer kampioen van Duitsland. Nog voor het zelf in actie moest komen zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach verloor Leipzig – de laatst overgebleven titelconcurrent - na een spannend slot in Dortmund. Voor Dortmund waren het heel belangrijke punten in de strijd voor een Champions League-ticket. 

Drie uur voor Bayern aan zijn wedstrijd begon, was de opdracht voor Leipzig heel duidelijk. Verliezen was zeker geen optie, want dan was Bayern zeker van de titel. Ook voor Dortmund was er eigenlijk maar een wedstrijdplan. In de strijd om een ticket voor de Champions League waren drie punten nodig.

 

Dortmund begon fantastisch. In de zevende minuut bediende Thorgan Hazard, de enige Belg in de basis, op fantastische wijze Reus en die maakte het knap af (zie video). 

 

Daarna was het wachten tot de tweede helft tot er opnieuw iets beslissends gebeurde. Sancho maakte snel na de rust de 2-0. Leipzig stond met de rug tegen de muur en stak het mes tussen de tanden. De druk werd opgevoerd en dat loonde voor de bezoekers. 

 

Klostermann kopte de 2-1 binnen na een corner en in de 77e minuut scoorde Olmo na een prachtige aanval. De match leek nog in het voordeel van Leipzig te kantelen, maar het omgekeerde werd waarheid. Sancho duwde makkelijk de 3-2 binnen. Op de tribunes vierde Haaland alsof Dortmund zelf kampioen was geworden.

Thorgan Hazard met een knappe assist:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. Dani Olmo (RB Leipzig) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
 3. Gele kaart voor Amadou Haidara van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 91
 4. Marco Reus (Borussia Dortmund) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
 5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 6. Willi Orbán (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 90.
 7. De poging wordt gered door Roman Bürki (Borussia Dortmund). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 88.
 8. Dani Olmo (RB Leipzig) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 88.
 9. Ansgar Knauff (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 84.
 10. Raphaël Guerreiro staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Borussia Dortmund. tweede helft, minuut 84.
 11. Marco Reus (Borussia Dortmund) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
 12. Konrad Laimer (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 82.
 13. Justin Kluivert (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Akanji (Borussia Dortmund). tweede helft, minuut 80.
 14. De poging wordt gered door Roman Bürki (Borussia Dortmund). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 79.
 15. Amadou Haidara (RB Leipzig) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 79.
 16. Dani Olmo (RB Leipzig) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 2 - 2. tweede helft, minuut 77.
 17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Dani Olmo van RB Leipzig. 2, 2.
 18. Mats Hummels (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dayot Upamecano (RB Leipzig). tweede helft, minuut 74.
 19. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) komt in een kansrijke positie, maar de verdediging kan nog net de bal onderscheppen. tweede helft, minuut 74.
 20. Hoekschop voor RB Leipzig. Angeliño trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 73.