Nog geen bierdouches voor inspiratieloos Bayern: Mainz stelt titelfeest uit

  1. 42' - Geel - David Alaba
  2. 41' - Geel - Leon Goretzka
  3. 37' - Doelpunt - Robin Quaison (2 - 0)
  4. 36' - Geel - Jérôme Boateng
  5. 3' - Doelpunt - Jonathan Burkardt (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 1)
  2. 90' - Verv. Leandro Barreiro door Dominik Kohr
  3. 89' - Verv. Danny da Costa door Daniel Brosinski
  4. 87' - Geel - Danny da Costa
  5. 80' - Verv. Karim Onisiwo door Robert Glatzel
  6. 73' - Geel - Robert Lewandowski
  7. 70' - Verv. David Alaba door Serge Gnabry
  8. 68' - Verv. Robin Quaison door Jean-Paul Boëtius
  9. 59' - Geel - Jeremiah St. Juste
  10. 58' - Geel - Phillipp Mwene

  In de Bundesliga heeft Bayern München niet present getekend op de eerste titelafspraak. De Rekordmeister kon zich in Mainz verzekeren van een 9e titel op rij, maar kwam bijzonder slap voor de dag en verloor verdiend met 2-1. Het bier blijft dus nog even in de koelkast.

  Mainz duwt titelfeest van Bayern de kop in

  Bayern ging vandaag op recordjacht en kon zich voor de 9e (!) keer op rij tot kampioen van Duitsland kronen. De Duitse grootmacht moest eerst voorbij Mainz, op papier een gemakkelijke opdracht ...

   

  Maar daar besliste Burkardt al snel anders over. De spits zette het titelfeest al na 3 minuten "on hold". Het waarschuwingsschot was gegeven, maar Bayern schoot nooit wakker in de eerste helft.

   

  Integendeel, Mainz had bloed geroken en ging gretig op zoek naar de doodsteek. Ze domineerden de rest van de eerste 45 minuten en zetten vlak voor de rust de kers op de taart via Quaison.

   

  Het was even de ogen uitwrijven, maar Mainz stond aan de rust met 0-2 voor tegen Bayern. Het zag ernaar uit dat de Rekordmeister het titelfeestje zou moeten uitstellen ...

  Bayern wacht te lang met de aansluitingstreffer

  Flick had duidelijk geen oppas voor volgende week voorzien. Hij gooide er aan de rust dan maar drie nieuwe krachten in. Choupo-Moting, Musiala en Kouassi moesten voor de ommekeer zorgen.

   

  Bayern probeerde wel, maar het miste hen vandaag wat aan vernuft om de rode muur van Mainz te slopen. Lewandowski scoorde in de laatste minuut nog een eerredder, maar dat was niet meer dan een pleister op een houten been.

   

  Mainz was vandaag simpelweg de betere ploeg en profiteerde van de offday van hun tegenstander. Toch is Bayern München goed op weg naar de 9e titel op rij. 

   

  Lewandowski en co kunnen morgen zelfs al vanuit hun zetel kampioen worden als Leipzig voor de bijl gaat tegen Stuttgart.

  Bekijk de doelpunten hier:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 2-1! Bayern München gaat de boot in tegen Mainz. Het titelfeest zal nog wat uitgesteld moeten worden.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Doelpunt Bayern München: 2-1! Daar is Lewandowski dan toch. Hij krijgt de bal cadeau van Hack en komt alleen voor de goal. Hij werkt koelbloedig af. Een pleister op een houten been ... .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 2, 1.
  5. +4 minuten. Bayern krijgt nog 4 minuten om er iets van te maken.  . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Dominik Kohr erin, Leandro Barreiro eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Daniel Brosinski erin, Danny da Costa eruit
  8. tweede helft, minuut 88. De tijd dringt voor Bayern. Kunnen ze nog een aansluitingstreffer maken?  .
  9. Gele kaart voor Danny da Costa van 1. FSV Mainz 05 tijdens tweede helft, minuut 87
  10. tweede helft, minuut 83. Boateng toont even zijn vista. Hij verstuurt een knap balletje naar Lewandowski die in de ruimte duikt. De spits moet afrekenen met een vreemde bots. Hij probeert het nog met een hakje, maar de bal vliegt langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Robert Glatzel erin, Karim Onisiwo eruit
  12. tweede helft, minuut 79. De muur van Mainz staat (voorlopig) pal. De roodhemden staan goed in blok en slagen erin om Bayern van de wijs te brengen.  .
  13. tweede helft, minuut 77. 3e keer goede keer voor Choupo-Moting? Neen. Opnieuw Choupo-Moting. Kimmich dropt een balletje in de box. Choupo-Moting torent boven de rest uit en knikt op de kooi van Zentner. De doelman is bij de les en klemt het leer tussen zijn handen. .
  14. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier op de klok. Aan dit tempo mag Flick de organisatie van het kampioenenbal contacteren. Dit feestje gaat voorlopig niet door. .
  15. tweede helft, minuut 75.
  16. tweede helft, minuut 73. Lewandowski op de bon. Lewandowski heeft nog geen doelpunt op zijn naam staan, maar wel al een gele kaart. Hij schermt de bal af van zijn tegenstander. Hij gebruikt lichtjes zijn armen en kietelt met zijn armhaar de neus van zijn tegenstander. Die speelt het toneeltje van zijn leven en gaat neer: Geel. .
  17. Gele kaart voor Robert Lewandowski van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 73
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij FC Bayern München, Serge Gnabry erin, David Alaba eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Choupo-moting is de ballenmagneet voor de goal. Pavard doet wat hij het beste kan. Hij rukt op en verstuurt een knappe draaibal voor de goal. De bal valt aan de 2e paal. Daar staat Choupo-Moting opnieuw, maar daar staat ook da Costa. De flankspeler van Mainz snoept de bal voor de neus van Choupo-Moting weg. .
  20. tweede helft, minuut 68. Bayern probeert wel, maar het mist hen vandaag wat aan vernuft. De beslissende bal is vaak niet goed.  .