Leipzig zet de deur open voor Bayern na gelijkspel tegen Hoffenheim

  1. 90+1' - Verv. Andrej Kramaric door Sargis Adamyan
  2. 79' - Geel - Christoph Baumgartner
  3. 78' - Verv. Ibrahima Konaté door Marcel Halstenberg
  4. 73' - Verv. Emil Forsberg door Yussuf Poulsen
  5. 62' - Verv. Dani Olmo door Alexander Sørloth
  6. 62' - Verv. Robert Skov door Håvard Nordtveit
  7. 56' - Verv. Florian Grillitsch door Mijat Gacinovic
  8. 46' - Geel - Stefan Posch

  In de Bundesliga heeft Leipzig dure punten gemorst in de titelstrijd. De nummer 2 in de stand raakte op eigen veld niet voorbij Hoffenheim na een scoreloos gelijkspel.

  Met een kloof van 5 punten op leider Bayern München moest Leipzig winnen om zijn titelaspiraties gaaf te houden. Maar de nummer 2 in de Bundesliga slaagde er vrijdagavond niet in om de strakke organisatie van Hoffenheim te ontregelen in een wedstrijd om snel te vergeten.

   

  Leipzig kon zijn stempel niet drukken en miste scherpte in de uitvoering. De eerste grote kans kwam er pas na de rust, al werd Hoffenheim-keeper Baumann niet in verlegenheid gebracht door het schot van Nkunku.

   

  Ook enkele wissels konden niet voor een kentering zorgen, al was er in de extra tijd nog wel even hoop nadat Poulsen de bal tegen de netten gekopt had. Maar de scheidsrechter keurde na het bekijken van de beelden het doelpunt af voor voorafgaand handspel.

   

  Door het gelijkspel geeft Leipzig Bayern mogelijk een vrijgeleide naar de titel. Als de Rekordmeister zaterdag wint op het veld van nummer 3 Wolfsburg is het verschil tussen 1 en 2 zeven punten.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. Ontgoocheling bij RB Leipzig, want het doelpunt van Yussuf Poulsen wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken. tweede helft, minuut 98.
  3. De ref fluit voor een fout, Yussuf Poulsen (RB Leipzig) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 96.
  4. Marcel Halstenberg neemt de hoekschop voor RB Leipzig. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 96.
  5. Christopher Nkunku (RB Leipzig) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 95.
  6. Willi Orban (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sargis Adamyan (TSG 1899 Hoffenheim). tweede helft, minuut 94.
  7. Yussuf Poulsen (RB Leipzig) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 93.
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij TSG 1899 Hoffenheim, Sargis Adamyan erin, Andrej Kramaric eruit
  9. Christopher Nkunku (RB Leipzig) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  10. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  11. Yussuf Poulsen (RB Leipzig) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  12. Alexander Sørloth (RB Leipzig) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 89.
  13. Christopher Nkunku neemt de hoekschop voor RB Leipzig. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 84.
  14. Christoph Baumgartner (TSG 1899 Hoffenheim) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marcel Sabitzer (RB Leipzig). tweede helft, minuut 82.
  15. Marcel Halstenberg (RB Leipzig) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 80.
  16. Gele kaart voor Christoph Baumgartner van TSG 1899 Hoffenheim tijdens tweede helft, minuut 79
  17. Vrije trap voor RB Leipzig. Christoph Baumgartner (TSG 1899 Hoffenheim) hield Christopher Nkunku vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 79.
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij RB Leipzig, Marcel Halstenberg erin, Ibrahima Konaté eruit
  19. Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Christopher Nkunku (RB Leipzig). tweede helft, minuut 78.
  20. De ref grijpt in: Alexander Sørloth (RB Leipzig) deelde een duw uit. tweede helft, minuut 76.