Bundesliga - speeldag 29 - 18/04/21 - 15:30
2 - 1
38'
38'
3 - 1

Borussia Dortmund heeft zonder veel problemen Werder Bremen aan de kant gezet. Die Borussen kwamen snel achter, maar zetten nog voor de rust de situatie helemaal recht. Erling Haaland scoorde opnieuw 2 keer na een maand droogte.

Om de titel in Duitsland speelt Dortmund al een tijdje niet meer mee. De ploeg van Rode Duivels Thorgan Hazard, Meunier en de gebleseerde Witsel en kon op speeldag 29 in de Bundesliga wel maar beter winnen van Werder Bremen, om de kansen op Champions League gaaf te houden.

Na een kwartiertje bemoeilijkte Rashica die opdracht voor Dortmund, met een doelpunt voor Werder, maar de thuisploeg draaide nog voor de rust die situatie helemaal om.

Reyna opende de score voor Die Borussen, zonder Belgen in de basis, met een lekkere knal, daarna was het aan Haaland die met twee treffers zijn doelpuntentotaal nog eens kon aandikken. De Noor had al een maandje niet meer gescoord, sinds de Bundesliga-wedstrijd tegen Koln.

De buit was binnen voor Dortmund, dat diep in het slot Hummels de 4-1 nog zag scoren. Met de zege blijft Dortmund op plek 5 hangen in de stand, op 4 punten van de vierde plek en het bijhorende Champions League-ticket.

Reyna scoorde de 1-1 met een lekkere knal:

90+3' tweede helft
90+1'
Steffen Tigges (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Manuel Akanji (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Davie Selke (Werder Bremen).
88'
87'
Thorgan Hazard neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
Redding van Jirí Pavlenka (Werder Bremen), die de bal al duikend kan pareren.
86'
Erling Haaland (Borussia Dortmund) haalt uit met zijn rechter...
85'
Niklas Moisander (Werder Bremen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovanni Reyna (Borussia Dortmund).
85'
Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
84'
Niklas Moisander (Werder Bremen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Erling Haaland (Borussia Dortmund).
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Erling Haaland (Borussia Dortmund) stond buitenspel.
82'
Borussia Dortmund krijgt een vrije trap. Maximilian Eggestein (Werder Bremen) haalde Erling Haaland onderuit.
81'
Marco Reus neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.