• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Haaland opent aangename topper, maar Lewandowski heeft het laatste woord

  1. 44' - Doelpunt strafschop - Robert Lewandowski (2 - 2)
  2. 29' - Geel - Thomas Meunier
  3. 28' - Geel - Robert Lewandowski
  4. 26' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 2)
  5. 9' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 2)
  6. 2' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Thomas Müller door Eric Maxim Choupo-Moting
  2. 90+1' - Verv. Leroy Sané door Lucas Hernández
  3. 90' - Doelpunt - Robert Lewandowski (4 - 2)
  4. 88' - Doelpunt - Leon Goretzka (3 - 2)
  5. 77' - Verv. Marco Reus door Reinier
  6. 70' - Verv. Jérôme Boateng door Javi Martínez
  7. 70' - Verv. Thomas Delaney door Jude Bellingham
  8. 70' - Verv. Dan-Axel Zagadou door Mateu Morey
  9. 66' - Verv. Kingsley Coman door Serge Gnabry
  10. 60' - Verv. Thorgan Hazard door Julian Brandt
  11. 60' - Verv. Erling Haaland door Steffen Tigges

  Bayern München heeft een gouden driepunter gepakt tegen Borussia Dortmund. Erling Haaland zorgde na 9 minuten al voor de 0-2, maar dankzij een sterke Lewandowski rechtte Bayern de rug en won het nog met ruime cijfers: 4-2. Bayern wordt zo ook opnieuw leider.

  Het journaal 13u met o.a. de clash tussen Bayern München en Dortmund

  Haaland - Lewandowski: 2-2

  Zowel de Duitse Supercup (3-2) als de heenwedstrijd in de competitie (2-3) waren een prooi voor de Duitse landskampioen. Bayern ontving Dortmund vandaag dan ook met vertrouwen in de Allianz Arena.

   

  Maar het kwam al snel in de penarie. Haaland had nog geen twee minuten nodig om Neuer te verschalken. De Noorse doelpuntenmachine deed er na amper 10 minuten nog eentje bij. Man van de assist: Thorgan Hazard, zijn eerste in de competitie dit seizoen.

   

  Na 25 minuten spelen had de derde goal op het scorebord moeten staan, maar Haaland greep zich naar de haren. Meunier kon in de zestien kiezen tussen een schot of een voorzet richting de Noor. Het werd een voorzet, veel te slap.

   

  Dat brak de geelhemden niet veel later zuur op. Lewandowski knalde een onbedoelde voorzet van Sané staalhard voorbij doelman Hitz: 1-2. Bayern mocht net voor het rustsignaal de VAR bedanken, die de penaltyovertreding van Dahoud wél zag. Lewandowski twijfelde niet en hing de bordjes weer gelijk.

  Lewandowski en Haaland

  De twee hoofdrolspelers van de avond.

  Exit Haaland, Bayern deelt genadeschot uit

  De tweede helft startte al even furieus als de eerste. Hazard kon na een minuut voetballen uithalen met zijn rechter, maar zijn pegel vond het zijnet. Aan de overkant kon Coman een blunder van Hitz net niet afstraffen.

   

  Na een tackle van Boateng op de voet van Haaland zat de wedstrijd van de Noor erop. Hij werd uit voorzorg gewisseld. Nadien hadden de bezoekers geen verhaal meer. Dortmund miste draaischijf Witsel.

   

  Bayern drukte steeds meer door en na enkele halve kansen was het dan toch raak. Goretzka plaatste zijn knal perfect in de linkerhoek: opnieuw was een 3-2-scenario in de maak.

   

  Maar dat was buiten Lewandowski gerekend. De Pool vervolledigde zijn hattrick. Bayern wipt zo opnieuw over Leipzig naar de leiding in de Bundesliga en telt 2 punten meer. Dortmund blijft op een zesde stek steken met een magere 39 punten.

  De vroege goals van Haaland

  De hattrick van Lewandowski

  Blessure Haaland valt mee, zorgen om Boateng

  Zowel Haaland als Boateng moesten het veld geblesseerd verlaten. Voor Haaland viel de schade best mee. "Ik heb hem vervangen omdat hij een tik had gekregen en we spaarzaam met hem moeten omspringen. Hij heeft de voorbije weken al heel veel gespeeld. Ik denk wel dat het goedkomt voor dinsdag in de Champions League."

   

  De blessure van Boateng lijkt ernstiger. De Duitse verdediger moest zich na 70 minuten laten vervangen. "Hij heeft zijn knie verdraaid. We weten nog niet hoe ernstig het is", aldus Flick, die wel aangaf zich zorgen te maken.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij FC Bayern München, Eric Maxim Choupo-Moting erin, Thomas Müller eruit
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij FC Bayern München, Lucas Hernández erin, Leroy Sané eruit
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 4, 2.
  5. tweede helft, minuut 89. En daar is nummer 4! Over en out. Lewandowski maakt zijn hattrick compleet en beslist de wedstrijd definitief! Wat een partij van de topschutter. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Leon Goretzka van FC Bayern München. 3, 2.
  7. tweede helft, minuut 88. Dan toch de voorsprong voor Bayern! Het zat eraan te komen! Bayern komt op voorsprong dankzij een rake knal van Goretzka. Dortmund moet nu alles op alles zetten. .
  8. tweede helft, minuut 85. Het is bibberen en beven voor Dortmund, dat zich naar het einde van de wedstrijd sleept. Goretzka zijn schot wordt nog afgeblokt, niet veel nadien moet Meunier een hoekschop toestaan. Bayern zet het slotoffensief in. .
  9. tweede helft, minuut 81. Plaatsbal Kimmich. Het is Bayern dat het nadrukkelijkst naar de voorsprong zoekt. Kimmich kiest voor de plaatsbal en haalt er een hoekschop uit. De kopbal die eruit volgt, vliegt ver naast. .
  10. tweede helft, minuut 77. Gnabry is momenteel de man die gezocht wordt bij Bayern. De invaller gaat voor zijn tweede poging van de avond, zonder succes. .
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Borussia Dortmund, Reinier erin, Marco Reus eruit
  12. tweede helft, minuut 74. Afgeweken bal . Het was even wachten op een nieuwe kans, maar we krijgen er toch nog eentje te zien. Gnabry ziet zijn afgeweken schot maar net op tijd uit de lucht geplukt door Hitz. .
  13. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij FC Bayern München, Javi Martínez erin, Jérôme Boateng eruit
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jude Bellingham erin, Thomas Delaney eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Borussia Dortmund, Mateu Morey erin, Dan-Axel Zagadou eruit
  16. Boateng mistrapt zich. Einde wedstrijd voor Boateng. De Duitser mistrapt zich bij een verdedigende actie en gaat meteen liggen. Hij geeft coach Flick teken om gewisseld te worden. . tweede helft, minuut 69.
  17. tweede helft, minuut 68. Opnieuw 3-2? De voorbije 2 wedstrijden van Bayern en Dortmund eindigden telkens op dezelfde score. In de Duitse Supercup aan het begin van het seizoen werd het 3-2, in de heenronde van de competitie ging Dortmund op eigen veld onderuit: 2-3. Zijn we opweg naar dezelfde score vanavond? .
  18. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij FC Bayern München, Serge Gnabry erin, Kingsley Coman eruit
  19. tweede helft, minuut 66. Coman wordt naar de kant gehaald, maar de nieuwe belager van Meunier is ook niet van de minste: Gnabry komt nog een half uurtje meevoetballen.  .
  20. tweede helft, minuut 62. Bayern prikt nog een keer, maar doelman Hitz moet niet in actie komen. Lewandowski pegelt hoog over. .